EUROBASKET 2022

«Καυτός» Ντόρσεϊ, νέο ρεκόρ πόντων με την Εθνική! (video)

«Καυτός» Ντόρσεϊ, νέο ρεκόρ πόντων με την Εθνική! (video)
Ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους στην Εθνική Ομάδα για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στους Κροάτες, την καλύτερη της καριέρας του με τα γαλανόλευκα... 
Σχετικά Άρθρα
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε «μαγικά» πράγματα απέναντι στους Κροάτες, ειδικά στο 1ο ημιχρονο, φτάνοντας στο τέλος τους 27 πόντους και σπάζοντας το μέχρι σήμερα ατομικό του ρεκόρ (22) με την Εθνική Ομάδα. Ο πρώην σκόρερ του Ολυμπιακού τελείωσε την αναμέτρηση με 4/8 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές και το... εκπληκτικό νούμερο «27», τόσο σε πόντους, όσο και στο σύστημα αξιολόγησης. Και όλα αυτά σε 29'10'' συμμετοχής.

Και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά για τον ομογενή γκαρντ, όταν μόλις στο ημίχρονο της αναμέτρησης για την πρεμιέρα του Γ Ομίλου του EuroBasket 2022, είχε φτάσει ήδη τους 20 πόντους με 4/6 τρίποντα, 3/4 δίποντα και 2/2 βολές... Με αυτό τον τρόπο βοήθησε τα μέγιστα την Ελλάδα να φτάσει στην νίκη επί της Κροατίας με 89-85 στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ όντας κομβικός μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο


Με το κομβικό τρίποντο που σημείωσε λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου για να γράψει το 60-65, έφτασε τους 25 πόντους. Με αυτό τον τρόπο ξεπέρασε τους 22, που αποτελούσαν το... πρόσφατο ρεκόρ καριέρας του με την Εθνική Ομάδα από το ματς με το Βέλγιο για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο ακριβώς προηγούμενο παιχνίδι του με τα γαλανόλευκα. Στο 4ο δεκάλεπτο όταν ξαναπέρασε στο παρκέ πέτυχε ένα πολύ δύσκολο εκτός ισορροπίας δίποντο, για να φτάσει στους 27 πόντους και στο ρεκόρ.

Με το 5ο του τρίποντο, ο Ντόρσεϊ είχε ισοφαρίσει και το απόλυτο, μέχρι σήμερα, ρεκόρ του με τη φανέλα των Εθνικών Ομάδων σε όλες τις ηλικίες, ενώ λίγο αργότερα φτάνοντας τους 27 το ξεπέρασε και αυτό... Το πρηγούμενο είχε σημειωθεί αρκετά χρόνια νωρίτερα, το 2005 στο Ηράκλειο, στο πλαίσο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Ο νέος γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς, όντας... αμούστακος ακόμα, είχε πετύχει 25 πόντους σε παιχνίδι της Εθνικής Εφήβων, απέναντι στην Τυνησία, στο εν λόγω τουρνουά, αφήνοντας τότε μεγάλες... υποσχέσεις για το μέλλον. 


Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0