EUROBASKET 2022

Παπαπέτρου: «Ελπίζω πως θα βρίσκομαι στο Eurobasket»

Παπαπέτρου: «Ελπίζω πως θα βρίσκομαι στο Eurobasket»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραχώρησε δηλώσεις αναφορικά με την παρουσία του στο Eurobasket 2022.
Ελλάδα και Σερβία κοντράρονται στη Σταρκ Αρένα (25/08, 21:00) στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε στην κάμερα της NOVA σχετικά με τις πιθανότητες να βρίσκεται στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη για το Eurobasket 2022.

Αναλυτικά:

Για την παρουσία του στο Eurobasket:
«Ελπίζω πως θα είμαι. Νιώθω καλύτερα αλλά δεν ξέρω πως θα είμαι τις επόμενες ημέρες. Πιστεύω πως θα είμαι καλύτερα».

Για τα ματς των «παραθύρων»:
«Είναι δύο απαιτητικά παιχνίδια. Είναι σημαντικό να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε και να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Είναι ματς με ενδιαφέρον, δεν είναι φιλικά, παιχνίδια που μετρούν. Έχουμε ένα προβάδισμα, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για το αν η Ελλάδα είναι φαβορί για το Eurobasket:
«Προσπαθώ να μην επικεντρωθώ στο τι πιστεύει ο καθένας. Αυτά είναι λόγια. Και τα φαβορί πρέπει να μπουν να παίξουν. Έχουμε ταλέντο και καλά παιδιά, καλούς χαρακτήρες. Αλλά χρειάζεται δουλειά και δρόμος για να γίνουμε μια ομάδα που θα μπορεί να πάρει μετάλλιο. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα, δεν είμαστε ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ. Το υλικό που έχουμε πρέπει να μας δώσει κίνητρο για να διεκδικήσουμε το μέγιστο. Όταν γυρίσουμε στην Ελλάδα θέλουμε να ξέρουμε πως δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τους λόγους που κάνουν την Ελλάδα φαβορί:
«Η παρουσία του Γιάννη είναι καταλυτική. Δεν είναι μόνο οι πόντοι ή ένα κάρφωμα. Τραβάει παίκτες πάνω του, είναι ηγετική μορφή. Ηγείται και στην άμυνα και στην επίθεση, έχει μάκρος, αθλητικότητα, δύναμη. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός παίκτης για την Ευρώπη και ανυψώνει την ομάδα, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς στο ΝΒΑ. Σε όποια ομάδα πηγαίνει, την κάνει φαβορί για τους τελικούς. Κάπως έτσι είναι και ο Γιάννης. Έχουμε και παίκτες με ταλέντο και εμπειρία από την Euroleague, που έχουν καταφέρει πράγματα. Όλοι είμαστε έτοιμοι. Αλλά, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες. Θα πρέπει να ιδρώσουμε».
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0