πάμε euro

Τζόρνταν Χέντερσον, Τζόρτζιο Κιελίνι: The last survivors!

Τζόρνταν Χέντερσον, Τζόρτζιο Κιελίνι: The last survivors!

Αγγλία και Ιταλία θα διεκδικήσουν απόψε το τρόπαιο του EURO 2020 με τους Τζόρνταν Χέντερσον και Τζόρτζιο Κιελίνι να είναι οι μοναδικοί… «επιζώντες» αυτής της αναμέτρησης! 

Σχετικά Άρθρα

Μία αναμέτρηση που οπωσδήποτε φέρνει στη μνήμη αντίστοιχες βραδιές αναμένεται να διεξαχθεί στο στάδιο Γουέμπλεϊ απόψε (11/7, 10:00μ.μ). Ιταλία και Αγγλία θα βρεθούν αντιμέτωπες με στόχο το πολυπόθητο κύπελλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Τα πρόσωπα που είναι γνώριμα από συμμετοχές τους σε προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων σε διάστημα 15ετίας, ακούνε στα ονόματα των Τζόρνταν Χέντερσον και Τζόρτζιο Κιελίνι.

Για τον αμυντικό της «Σκουάντρα Ατζούρα», ο χρόνος γυρνά στο 2007, όταν ακόμη αποτελούσε μέλος των μικρών Εθνικών και συγκεκριμένα της Κ21. Εκείνο το φιλικό Νέων, μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας, ήταν το πρώτο επίσημο ματς του καινούργιου Γουέμπλεϊ και δεν ανέδειξε νικητή, αφού ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 3-3.
liam-rosenior-england-u21-2007.jpg

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο πάντοτε μαχητικός Κιελίνι, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και λίγο πριν πάρει το προβάδισμα με 2-1 η Αγγλία, χτύπησε το κεφάλι του.

Αιμόφυρτος άρχισε να διαμαρτύρεται στον διαιτητή, χρειάστηκε να του τοποθετηθεί επίδεσμος, ωστόσο αρνήθηκε με σθένος να βγει από το παιχνίδι, συνεχίζοντας τραυματισμένος. Μία 14ετία αργότερα, είναι ο μοναδικός που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία εκείνης της «φουρνιάς» με στόχο το τρόπαιο.

Από την πλευρά της Αγγλίας, o Τζόρνταν Χέντερσον, έδωσε το «παρόν» λίγα χρόνια αργότερα στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την τελική ευθεία του EURO, στα προημιτελικά του 2012. Το βράδυ της 24ης Ιουνίου, έμελλε να μην δώσει απευθείας το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους «4», αφού έληξε με λευκή ισοπαλία (0-0) και κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
EnglandvItalyUEFAEURO2012QuarterFinalzSBxLvaVV39x.jpg

Ο άσος της Λίβερπουλ, είχε περάσει ως αλλαγή στο 94’, σε μία εκ των αρχικών εμφανίσεων με την Εθνική ανδρών, βλέποντάς τη να αποκλείεται από τη συνέχεια εξαιτίας των χαμένων πέναλτι των Γιάνγκ και Κόουλ. Σε εκείνη τη διοργάνωση είχε αγωνιστεί -συνολικά- μόλις 29 λεπτά, ενώ την τρέχουσα περίοδο αποτελεί από τους πιο έμπειρους παίκτες στο σύνολο του Σάουθγκεϊτ.

Στον αποψινό μεγάλο τελικό, θα σταθεί απέναντι στον Τζόρτζιο Κιελίνι, ως οι «last survivors» των αναμετρήσεων μεταξύ «Τριών Λιονταριών» και «Σκουάντρα Ατζούρα» για μία θέση στο Πάνθεον του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0