πάμε euro

EURO 2020, Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: Ο Αζάρ έστειλε το Βέλγιο στους "8" και τον Κριστιάνο σπίτι του! (video)

EURO 2020, Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: Ο Αζάρ έστειλε το Βέλγιο στους
Στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του EURO 2020, προκρίθηκε το Βέλγιο, το οποίο επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας και θα συναντήσει την Ιταλία στην επόμενη φάση!

Στα προημιτελικά του EURO 2020 βρίσκεται το Βέλγιο, έπειτα από τη νίκη με 1-0 επί της Πορτογαλίας. Ο Τόργκαν Αζάρ πέτυχε ένα τρομερό γκολ και χάρισε στους "κόκκινους διαβόλους" την πρόκριση.

Λίγες φάσεις, λύση από τον «μικρό» Αζάρ!

Η δυναμική των δύο ομάδων δεν άφηνε περιθώρια να γίνουν πολλές φάσεις. Τα πρώτα λεπτά ήταν κυρίως αναγνωριστικά και στόχος ήταν η καθιέρωση του ρυθμού από την κάθε χώρα.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, ήρθε από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος αστέρας εκτέλεσε απευθείας ένα μακρινό φάουλ και ανάγκασε τον Κουρτουά σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση, στο 24ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, το Βέλγιο άρχισε να παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και ο Τόμας Μενιέ έφτασε κοντά στο 1-0. Ο διεθνής μπακ δημιούργησε μία εξαιρετική επίθεση όμως η εκτέλεσή του με το εξωτερικό, πέρασε για μερικά εκατοστά εκτός εστίας.

Αυτό που δεν έκανε ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, το έκανε ο μικρός αδερφός του Αζάρ, ο Τόργκαν. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε τη μπάλα από τον Μενιέ και με ένα εξαιρετικόσουτ με το δεξί εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους».

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους, με την Πορτογαλία να έχει μεγαλύτερη κατοχή αλλά το Βέλγιο να είναι πιο αποτελεσματικό. Στην επανάληψη, οι «κόκκινοι διάβολοι» έκατσαν σε πιο αμυντική στάση ενώ η ομάδα του Κριστιάνο πίεζε.

Η Πορτογαλία την πίεση, το Βέλγιο την πρόκριση!

Η πρώτη μεγάλη τελική του δεύτερου ημιχρόνου, ήταν από την Πορτογαλία. Στο 58ο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε στον Ντιόγο Ζότα αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά. Ο Βέλγος πορτιέρο απέκρουσε σταθερά και την κεφαλιά του Ζοαό Φέλιξ λίγα λεπτά αργότερα.

Στο 63ο λεπτό, ο Ρομέλου Λουκάκου παραλίγο να πετύχει ένα τρομερό γκολ αλλά το μακρινό του σουτ, πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ήταν και η μοναδική για αρκετά λεπτά μέχρι 82ο λεπτό. 

Στο 84ο λεπτό, ο Ράφαελ Γκερέιρο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Βελγίου. Οι Πορτογάλοι άγγιζαν την ισοφάριση αλλά χωρίς επιτυχία.



Τελικά, παρά την πίεση της Πορτογαλίας, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Με αυτόν τον τρόπο, το Βέλγιο κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου την περιμένει από χθες, η Ιταλία.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Τίλεμανς, Βίτσελ, Μενιέ, Τ. Αζάρ (90'+5 Ντεντόνκερ), Ε. Αζάρ (87' Καράσκο), Ντε Μπρόινε (47' Μέρτενς), Λουκάκου

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Ντίας, Πέπε, Νταλότ, Γκερέιρο, Παλίνια (78' Ντανίλο), Ζοάο Μουτίνιο (56' Μπρούνο Φερνάντες), Ρενάτο Σάντσες (78' Ολιβέιρα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπ. Σίλβα (56' Ζοάο Φέλιξ), Ζότα (70' Αντρέ Σίλβα).



Οι αγώνες της φάσης των «16»

  • (26/06, 19:00): Ουαλία – Δανία 0-4
  • (26/06, 22:00): Ιταλία – Αυστρία 2-1
  • (27/06, 19:00): Ολλανδία – Τσεχία 0-2
  • (27/06, 22:00): Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0
  • (28/06, 19:00): Κροατία - Ισπανία
  • (28/06, 22:00): Γαλλία - Ελβετία
  • (29/06, 19:00): Αγγλία - Γερμανία
  • (29/06, 22:00): Σουηδία – Ουκρανία
Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0