πάμε euro

Για το «απόλυτο» Βέλγιο και Ολλανδία, να ορθώσουν ανάστημα η Τσεχία και η Πορτογαλία του «ρέκορντμαν»!

Για το «απόλυτο» Βέλγιο και Ολλανδία, να ορθώσουν ανάστημα η Τσεχία και η Πορτογαλία του «ρέκορντμαν»!

H συνέχεια της φάσης των "16" του EURO2020 αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα, με το Βέλγιο να ψάχνει το απόλυτο απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και την Ολλανδία να ελπίζει σε μία πειστική παρουσία με αντίπαλο την Τσεχία.

Πράξη δεύτερη, σκηνή τρίτη για τη φάση των «16» του φετινού EURO και αναμένεται το ίδιο συναρπαστική με το ξεκίνημα. Η Ολλανδία με αντίπαλο την Τσεχία έχει τον Βαϊνάλντουμ έτοιμο για νέες «περιπέτειες» και ελπίζει στο απόλυτο. Όπως και το Βέλγιο, του Ρομέλου Λουκάκου, που παίρνει την σκυτάλη αμέσως μετά με το σύνολο της Πορτογαλίας που διαθέτει τον άνθρωπο των…ρεκόρ, Κριστιάνο Ρονάλντο.


Ολλανδία -Τσεχία: Να κάνει το 4/4 η Ολλανδία, να δώσουν την δική τους μάχη οι Τσέχοι

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην «Πούσκας Αρένα» στο παιχνίδι των 19:00 με φόντο την συνέχεια της παράδοσης… νίκης που έχτισε μόνη της η Ολλανδία στο φετινό EURO και την Τσεχία να θέλει να βγάλει αντίδραση!

E4189EtVgAIEEYB.jpg

Σε μία πιο προσεκτική ανάλυση, οι Ολλανδοί θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, ιδιαίτερα αν παρατηρήσει κανείς την πορεία τους στους ομίλους. Μπορεί η πρεμιέρα απέναντι στην Ουκρανία να ήταν αγχωτική (3-2 στο 85’), ωστόσο η συνέχεια με αντιπάλους την Αυστρία και την Βόρεια Μακεδονία κύλησε ομαλά!

Ο προπονητής τους, μάλιστα, Φράνκ ντε Μπουρ, βρήκε στο πρόσωπο ορισμένων παικτών την «ηγετική» φύση που αναζητούσε. Ο Βαϊνάλντουμ ήταν ένας εξ αυτών και μετά την ανακοίνωσή του από την Μπαρτσελόνα, είναι έτοιμος να…οπλίσει ξανά και μαζί με Ντάμφρις, Ντεπάι και τους λοιπούς «οράνιε» να πετύχουν το 4/4 στην διοργάνωση. Χωρίς, βέβαια, την βοήθεια του Ντε Γιονγκ, που έχει αγωνιστεί ελάχιστα λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Απεναντίας, οι Τσέχοι «εισέβαλαν» νικηφόρα (2-0) στο τουρνουά απέναντι στη μαχητική Σκωτία, κρίθηκαν αντάξιοι στο «εμπόδιο» της Κροατίας και ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, αλλά όταν βρέθηκαν μπροστά στην Αγγλία είδαν… αδιέξοδο (0-1). Ήταν και εκείνοι από τις περιπτώσεις που πέρασαν ως τρίτοι, με τον Μόντριτς να τους στερεί το πλεονέκτημα έναντι των Κροατών την τελευταία στιγμή.

E4189EtUcAEnOEC.jpg

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας, Σίλχαβι, θα κρίνει τελευταία στιγμή την συμμετοχή του Βλαντιμίρ Νταριντά, που αποχώρησε με τραυματισμό από το παιχνίδι με την Αγγλία, ενώ  δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Μπόριλ, λόγω καρτών.

Το αν θα υπερισχύσει το φαβορί ή θα δούμε ακόμη μία έκπληξη στο EURO 2021 μένει απλά να το μάθουμε με το τέλος του αγώνα!

Βέλγιο- Πορτογαλία: Το ιδανικό παιχνίδι για τους…μονομάχους της επίθεσης που υπόσχεται ανάλογο θέαμα

Το σφύριγμα της έναρξης θα ακουστεί στο «Λα Καρτούχα» (22:00) με το Βέλγιο και την Πορτογαλία να αναλαμβάνουν δράση για το βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στους «8».

Αναμφίβολα η πορεία των δύο αντιπάλων στους ομίλους διέφερε κατά πολύ με την ομάδα του Μαρτίνεθ να δείχνει την ποιότητά της, να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να τερματίζει πρώτη στον όμιλο με 9 βαθμούς. Οι προσπάθειες της Φινλανδίας, της Ρωσίας και της…πληγωμένης Δανίας, δεν ήταν αρκετές για να ανακόψουν την φόρα των Βέλγων που μέτρησαν 7 γκολ στα 3 παιχνίδια, δεχόμενοι μόλις 1(!).

E4bw2IVWYAMS6w-.jpg

Από την άλλη, η Πορτογαλία χρειάστηκε την συνθήκη του «καλύτερου τρίτου» για να αγωνιστεί σήμερα, αφού με τους 4 βαθμούς ισοφάρισε την Γερμανία αλλά υστερούσε στο μεταξύ τους παιχνίδι, μετά την βαριά ήττα με 4-2.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ευτύχησε να δει τον σταρ της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο, να «αγγίζει» ακόμη ένα ρεκόρ, μετά τον αγώνα με την Ουγγαρία, όπου πέτυχε το 11ο γκολ του ξεπερνώντας στην κατηγορία των σκόρερ για τελική φάση EURO τον Μισέλ Πλατινί. Συγκεκριμένα, με το 19ο τέρμα του σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έγινε ο μοναδικός που «πάτησε» κορυφή δίπλα στον Μίρο Κλόζε.

E4z40L-XMAMabYe.jpg

Για το Βέλγιο, αμφίβολες είναι οι παρουσίες των Καστάνιε και Τσαντλί, ενώ ο Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει τον νεαρό Νούνο Μέντες.

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές που ακούνε στα ονόματα Λουκάκου και Ρονάλντο είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις εντός των τεσσάρων γραμμών… Ή και όχι!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0