πάμε euro

EURO 2020: Έμπλεξαν οι Ισπανοί, ζωντανή η Πολωνία με Λεβαντόφσκι!

EURO 2020: Έμπλεξαν οι Ισπανοί, ζωντανή η Πολωνία με Λεβαντόφσκι!
5ος όμιλος: Τα πάνω... κάτω ήρθαν στον όμιλο μετά την ισοπαλία ανάμεσα σε Πολωνία και Ισπανία, με τα χαμόγελα να είναι στο «μέρος» του Λεβαντόφσκι

Ο Μοράτα σκόραρε και έδιωξε τα «μάγια» από πάνω του, ωστόσο ο Λεβαντόφσκι έφερε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Πολωνών που για τρίτη φορά στην ιστορία του παίρνουν αποτέλεσμα απέναντι στην «Furia Roja». Με αυτόν τον τρόπο η Ισπανία θα έχει ένα πολύ κακό ξεκίνημα στην φάση των ομίλων και θα παλέψει μέχρι το τέλος για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Οι Ισπανοί το προβάδισμα, οι Πολωνοί τα «δοκάρια»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Πολωνία να πατάει περιοχή με τον Ζιελίνσκι, ο οποίος έπεσε στο χορτάρι μετά από μαρκάρισμα αντιπάλου, αλλά ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά και έδειξε την συνέχεια του παιχνιδιού (2’). Από εκεί και πέρα το σκηνικό είχε και πάλι «συνταγή» Σουηδίας με την Ισπανία να κρατά αρκετά τη μπάλα και να ψάχνει χώρους.

Στο 7ο λεπτό ο Ματέους Κλιχ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σιμόν με ένα μακρινό σουτ σε ανοιχτό χώρο, αλλά κατέληξε να περνά και να ακουμπάει ελάχιστα το οριζόντιο δοκάρι. Η πρώτη τελική στην εστία για τους Ισπανούς έγινε στο 10’, με τον Όλμο να κοντρολάρει υπέροχα στο όριο της περιοχής και τον Σέζνι να μπλοκάρει εύκολα.

Η στιγμή της «λύτρωσης» του Μοράτα μετά από 4… άσφαιρα παιχνίδια έρχεται στο 25ο λεπτό από την πάσα του Μορένο προς το κέντρο της άμυνας της Πολωνίας. Ο 28χρονος επιθετικός έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σέζνι, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται για οφσάιντ και την χρήση του VAR τελικά να δείχνει το 1-0.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής που έδωσε την ασίστ του γκολ, δημιούργησε την δική του φάση μερικά λεπτά αργότερα (34’) από εκτέλεση φάουλ στο όριο της περιοχής, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 35΄ η Πολωνία είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Σφιντέρσκι, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε από τους αντιπάλους του, έγινε αποδέκτης της σέντρας του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε την πιο σημαντική στιγμή για την ομάδα του προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43’) όταν «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή. Το…ριμπάουντ πήρε πρώτος ο Λεβαντόφσκι που έστειλε ξανά την μπάλα στην εστία με τον Σίμον να αντιδρά εξαιρετικά και να κρατά το προβάδισμα.

Μετά την ανάπαυλα η “Furia Roja” έλεγξε ξανά την κατοχή και τον ρυθμό με κοντινές μικρές πάσες, ενώ η Πολωνία…αρκέστηκε στο να κυνηγάει να βγει στην αντεπίθεση.

 Στο 54ο λεπτό, όμως, ο Γιόζβιακ σέντραρε προς τον Λεβαντόφσκι που βρισκόταν στην μεγάλη περιοχή και εκείνος εξουδετέρωσε τον Λαπόρτ στον αέρα για «γράψει» το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζεράρντ Μορένο θα κερδίσει πέναλτι από πάτημα του Μόντερ, στο οποίο δεν θα βρει στόχο παρά μόνο το δοκάρι, με τη μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Μοράτα για ακόμη ένα άστοχο σουτ.

Ο «αναγεννημένος» Μοράτα, στο 65’ πήρε τη μπάλα από τον Μορένο και από πλάγια θέση απείλησε τον Σέζνι, ο οποίος τελικά απέκρουσε και έστειλε την Ισπανία στο κόρνερ. Ο Μπερεζίνσκι, λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος του ματς σε ένα σημείο που λόγω ασυνεννοησίας με τον τερματοφύλακά του, έδιωξε τελευταία στιγμή και πρόλαβε τον Φεράν Τόρρες(79’). Ο αμυντικός των «Λευκών Αετών» θα διορθώσει το λάθος στο 80’ όταν και έκοψε τη μπάλα στην προσπάθεια του Μοράτα και…έσβησε τον κίνδυνο.

Τεράστια ευκαιρία, μάλιστα με τον Μοράτα που για ακόμη μία φορά δεν θα νικήσει τον Σέζνι από την πάσα του Σαράμπια (84'). Ο τερματοφύλακας της Πολωνίας αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα το τι πρόκειται να συμβεί και βγήκε από την εστία του για να πραγματοποιήσει την επέμβαση του αγώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 Τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων δεν φάνηκαν χρήσιμα για καμία από τις δύο ομάδες που...αναγκάζονται να συμβιβαστούν με τον βαθμό της ισοπαλίας και αμφότερες να διεκδικήσουν οποιαδήποτε ελπίδα απομένει για την πρόκριση.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Γιορέντε, Κόκε(68’ Σαράμπια), Ρόντρι, Άλμπα, Όλμο (61’ Τόρρες), Πέδρι, Μορένο(68’ Ρουις), Μοράτα.

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπέντναρεκ (85’ Νταβίντοβιτς), Γκλικ, Μπερεζίνσκι, Πούχατς, Κλιχ (55’ Κοζλόφσκι), Μόντερ, Γιόζβιακ, Ζιελίνσκι, Σφιντέρσκι (68’ Φρανκοφσκι), Λεβαντόφσκι.

Διαιτητής: Ντανιέλ Ορσάτο

Γήπεδο: «Λα Καρτούχα» , Σεβίλλη

Βαθμολογία (5ου ομίλου)

Σουηδία 4

Σλοβακία 3

Ισπανία 2

Πολωνία 1

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική)

Σλοβακία- Ισπανία (23/06)

Σουηδία- Πολωνία (23/06)

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0