Champions League Paris 2022

Ο Άλαν Κένεντι μιλάει στο BN Sports για το γκολ στο Παρίσι, τον Πέισλι και τον Κλοπ και στέλνει μήνυμα στον Τσιμίκα: «Σούταρε περισσότερο!»

Ο Άλαν Κένεντι μιλάει στο BN Sports για το γκολ στο Παρίσι, τον Πέισλι και τον Κλοπ και στέλνει μήνυμα στον Τσιμίκα: «Σούταρε περισσότερο!»

Παρίσι 1981…. Ο τελικός φτάνει  στα τελευταία 10 λεπτά του και το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο 0-0.  Η Λίβερπουλ έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της, η Ρεάλ προσπαθεί και χάνει και την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς με τον Καμάτσο όταν εντελώς ξαφνικά από ένα πλάγιο άουτ του Ρέι Κένεντι ο αριστερός μπακ Άλαν Κένεντι (απόλυτη συνωνυμία) θα βρεθεί απέναντι από τον Αγκουστίν και θα σκοράρει! Η Λίβερπουλ παίρνει προβάδισμα και θα το κρατήσει κατακτώντας το τρίτο της Πρωταθλητριών Ευρώπης μέσα σε πέντε χρόνια!

Συνέντευξη στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

«Αυτές τις μέρες όλοι με ψάχνουν Χρήστο… μίλησα στους Ισπανούς πριν λίγες μέρες και είπα το ίδιο που σου λέω και σένα τώρα, ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής μου» είναι η αντίδραση του Άλαν όταν τον πήρα τηλέφωνο για να μιλήσουμε! Εδώ να διευκρινίσω, πως το σπίτι που έμενε στο Έκλεστον, τα χρόνια που έπαιζε στην Λίβερπουλ βρισκόταν μία ευθεία και περίπου ένα μίλι από το δικό μου! Είχαμε μία πάρα πολύ ωραία και φιλική σχέση, που κράτησε πολλά χρόνια και σε οικογενειακό επίπεδο και την τελευταία φορά που είχαμε συναντηθεί, ήταν στη Μαδρίτη τρία χρόνια πριν όταν η Λίβερπουλ πήρε το έκτο της τρόπαιο στον θεσμό!

«Έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα και θυμάσαι που σου είχα πει πως εκείνο το βράδυ τίποτα δε μας έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο γιατί το χορτάρι ήταν ακούρευτο» συνεχίζει ο Άλαν. «Θυμάμαι να δοκιμάζω τρεις με τέσσερις φορές στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, να αλλάξω το παιχνίδι στην άλλη πλευρά και να μη βγαίνει η πάσα. Ο Σούνες ήρθε κοντά μου και άρχισε να φωνάζει! Του είπα ότι δεν μπορούσα να κάνω καλό κοντρόλ στην μπάλα και γύρισε με κοίταξε με ένα βλέμμα που δεν θα το ξεχάσω ποτέ και μου είπε, τότε πάσαρε  απλώς δίπλα σε μένα και μη δοκιμάζεις να κάνεις τίποτα το περίεργο!»

Ο Άλαν Κένεντι έμεινε στην ιστορία της Λίβερπουλ για πολλά κρίσιμα γκολ κυρίως σε πολύ σπουδαία παιχνίδια. Ήταν αυτός που στο πρώτο League Cup του συλλόγου με τη Γουέστ Χαμ έβαλε γκολ το 1981, αυτός που σκόραρε στο Παρίσι, αυτός που ισοφάρισε στον τελικό πάλι του League Cup το 1983 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τέλος αυτός που χτύπησε το κρίσιμο τελευταίο πέναλτι με τη Ρόμα το 1984, στο τέταρτο τρόπαιο των reds!

«Πραγματικά δεν ξέρω πως συνέβαινε αυτό το πράγμα, νιώθω και λίγο ευλογημένος που συνέβη και χρόνια μετά κόσμος με θυμάται και με ρωτάει για αυτά τα γεγονότα. Είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα με τους τίτλους και με τόσους σημαντικούς ποδοσφαιριστές να έχουν φορέσει την φανέλα, να υπάρχουν στιγμές που είναι συνδεδεμένες με ένα όνομα, με  μία φυσιογνωμία» λέει και ασυναίσθητα σκέφτομαι τον Κώστα Τσιμίκα o οποίος, για πάντα θα έχει την δική του στιγμή, στη διαδρομή των τίτλων της Λίβερπουλ, έχοντας σκοράρει το κρίσιμο πέναλτι στον τελικό με την Τσέλσι. Ποια είναι η γνώμη του για τον Έλληνα  αριστερό μπακ;

«Ο Greek scouser» λέει και χαμογελάει. «Ξέρεις κάτι; Έτσι όπως χτύπησε το πέναλτι με την Τσέλσι πρόσεξε τι φάση και δεν σου θυμίζει το δικό μου πέναλτι με την Ρόμα του 1984; Με τον ίδιο τρόπο με το αριστερό πόδι στην άλλη γωνία που έπεσε ο τερματοφύλακας! Έχω να πω ότι η φετινή του χρόνια είναι πολύ καλή  και έχει και περισσότερο χώρο για να βελτιώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, κάτι που πρέπει να βελτιώσει και ο Ρόμπερτσον, να μην φοβούνται να σουτάρουν, γιατί οι ομάδες που παίζουν απέναντι στην Λίβερπουλ κλείνονται στην άμυνα τους με αποτέλεσμα πολλές φορές δεν χρειάζεται να πας μέχρι την άκρη αλλά μπορείς από μακριά να δημιουργήσεις συνθήκες ώστε να γίνει μία καλή φάση. Ωστόσο  θέλω να πω, ότι είναι ευτυχία για την ομάδα να έχει δύο τόσο καλούς αριστερός μπακ»

PA-2517439.jpg

Και τώρα τι πιστεύει για τον τελικό στο Παρίσι;

«Ο μεγάλος κίνδυνος για την Λίβερπουλ λέγεται Μπενζεμά και γι’ αυτό θεωρώ πως θα είναι σημαντικό να περιοριστεί στο ελάχιστο και αυτό θα συμβεί αν είναι εντάξει απόλυτα ο Φαν Ντάικ. Άκουσα και τον Σαλάχ να λέει πως θα ήθελε εκδίκηση έχω να του πω ότι καλύτερα να μην το σκέφτεται, το τι συνέβη το 2018 και να επικεντρωθεί στο σήμερα. Κανείς δε σου δίνει κάτι πίσω για κάτι που έχασες το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κερδίσεις αυτό που έχεις μπροστά σου»

Βλέπει κάποιο φαβορί μεταξύ των δύο; «Για εμένα δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που μπορεί να αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ εάν το ματς αποκτήσει γρήγορο ρυθμό και αν δεν προκύψει κάτι πολύ αξιοσημείωτο, ένας τραυματισμός, μία αποβολή. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτεροι ομάδα, αλλά η Ρεάλ έχει μερικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν από μόνοι τους να σου ανατρέψουν  την κατάσταση»

thumbnail_IMG_1047.jpg

Όταν τον απέκτησε η Λίβερπουλ από τη Νιούκαστλ στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 70, ο Άλαν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού μιας ομάδας που κυκλοφορούσε πολύ τη μπάλα και δεν έπαιζε με μακρινές σέντρες. «Είχα τεράστια έλλειψη αυτοπεποίθησης. Δεν πίστευα πως ήμουν έτοιμος για να παίξω σε αυτό το επίπεδο! Και με βοήθησε πολύ ο Μπομπ Πέισλι ο οποίος ήταν απίστευτος ως άνθρωπος. Όλοι λένε πόσο σημαντικός προπονητής ήταν και φυσικά το αποδεικνύουν οι τίτλοι που πήρε αλλά για μένα πολύ πιο σημαντικό στοιχείο η ικανότητα του να μιλάει αύτη ψυχή σου!» Σκέφτεται λίγο και συνεχίζει: «νομίζω πως ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αυτό το χάρισμα. Είναι κοντά στους παίκτες, τους νοιώθει και τους αγαπάει. Και αυτοί το ανταποδίδουν»

Στο 68 του χρόνια, ο Άλαν Κένεντι εξακολουθεί και βγάζει κάποια χρήματα είτε από σχολιασμούς στο  ραδιόφωνο σε μεγάλα παιχνίδια είτε ως καλεσμένος σε βραδιές με εξιστορήσεις από θρύλους του παρελθόντος για τον κόσμο που εξακολουθεί και πληρώνει αδρά για να δει από κοντά τους ήρωες του!

«Κοίταξε, θυμάσαι την περίοδο που παίζαμε εμείς, πως δεν βγάζαμε τα χρήματα που υπάρχουν σήμερα στο ποδόσφαιρο και πως η καθημερινότητά μας ήταν πολύ διαφορετική. Όλοι πηγαίναμε στο γειτονικό μπαρ, μέναμε σε απλές γειτονιές, εξακολουθούσαμε να έχουμε τον κοινωνικό περίγυρο με πριν από  την εποχή που κάποιος μας γινόταν μεγάλο όνομα. Δεν έχω παράπονο γιατί υπάρχει αυτή η αναγνωσιμότητα και βοηθάει πάρα πολύυπογραμμίζει και συνεχίζει: «Καταλαβαίνω απόλυτα πως στην σημερινή εποχή τα χρήματα είναι εξωπραγματικά και είναι οι ποδοσφαιριστές που τα φέρουν στις ομάδες συνεπώς σωστά πληρώνονται τόσο πολύ! Για εμένα όμως αυτό που παραμένει σημαντικό, έχοντας μία καλή ζωή μετά το ποδόσφαιρο, είναι πως με θυμούνται για τις επιτυχίες και για κάποια σημαντικά γκολ. Γκολ που έδωσαν όπως στο Παρίσι ή στη Ρώμη τίτλους. Και ξέρεις κάτι; Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη περιουσία

thumbnail_IMG_7568.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0