Buzzer Beater

Ο Βασίλης Φραγκιάς (ξανά) στη Μογγολία αυτή τη φορά με στόχο το πρωτάθλημα!

Ο Βασίλης Φραγκιάς (ξανά) στη Μογγολία αυτή τη φορά με στόχο το πρωτάθλημα!

Τον Γενάρη του 2022 όταν το BN Sports αποκάλυψε και παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό και μοναδικό στα χρονικά ταξίδι του Έλληνα προπονητή μπάσκετ Βασίλη Φραγκιά στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για… φάρσα.


Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Εδώ και ο ίδιος όταν τον είχαν πάρει τηλέφωνο τότε οι υπεύθυνοι της ομάδας νόμιζε ότι του έκαναν πλάκα προτείνοντάς του να αναλάβει τις τύχες της ομάδας των Ερντενέτ Μάινερς που λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά είχε απολύσει τον προπονητή της. Ο Φραγκιάς πήρε το πρώτο αεροπλάνο για την Ουλάν Μπατόρ πηγαίνοντας το (εντελώς) άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα αυτή μέχρι τους τελικούς των πλέι-οφ. Για πρώτη φορά στη μικρή ιστορία της. Και φέτος αποφάσισε αν το κάνει ξανά!

“Φεύγω το Σάββατο μέσω Κωνσταντινούπολης για το 2ο στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει στις νέες εγκαταστάσεις της ομάδας”, αποκάλυψε στο BN Sports ο κοσμογυρισμένος Έλληνας τεχνικός ο οποίος στο παρελθόν πέρασε από ομάδες της Κύπρου, της Ουκρανίας ακόμη και από την Εθνική Κατάρ!

275749740_687398652698626_2598635785373635265_n_1.jpg

Το έργο του την προηγούμενη σεζόν εκτιμήθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας και έγινε αντικείμενο λατρείας από τους φιλάθλους της με τους οποίους “έδεσε” παρά τις τεράστιες διαφορές που υπήρχαν. Τόσο όσον αφορά στη γλώσσα, στην κουλτούρα ακόμη και τις συνθήκες διαβίωσης αφού όταν στη Ουλάν Μπατόρ το χειμώνα έχει θερμοκρασία υψηλότερη των -15 βαθμών Κελσίου λένε ότι έχουν… καύσωνα.

Φέτος τόσο οι Μάινερς όσο και ο Φραγκιάς έβαλαν τη συνεργασίας τους σε ακόμη πιο επαγγελματικές βάσεις. Η ομάδα πραγματοποίησε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες την προετοιμασία της στο… Βελιγράδι (απ’ όπου και οι αποκλειστικές φωτό που εξασφάλισε το BN Sports) δίνοντας και φιλικούς αγώνες στη Χάλα Πιονίρ! Το δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί στην Ουλάν Μπατόρ από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοέμβρη και την έναρξη της σεζόν την 1η Δεκεμβρίου. Που;

εικόνα_Viber_2022-10-14_19-23-05-865_2.jpg

Στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ομάδας αφού οι ζάπλουτος ιδιοκτήτης της (θυμίζουμε, ιδιοκτήτης ορυχείου λιγνίτη στο Εντερνέτ, μία πόλη βόρεια της Μογγολίας στα σύνορα με τη Σοβιετική Ένωση) αγόρασε ένα 4όροφο κτίριο μετατρέποντάς το σε γήπεδο-προπονητήριο στο ισόγειο, αίθουσες γυμναστικής (βάρη) στον 1ο και γραφεία της διοίκησης στον 3ο και 4ο όροφο.

Να σημειωθεί ότι η λίγκα της χώρας θα έχει φέτος νέο σπόνσορα μετά την επιτυχία της περσινής σεζόν και την εκτόξευση του ενδιαφέροντος του κόσμου. Κάτι που έκανε ακόμη και το ΝΒΑ να κοιτάξει προς αυτή τη “δύσβατη” απομακρυσμένη και σχεδόν απομονωμένη γωνιά του πλανήτη και να πραγματοποιήσει τον Αύγουστοσεμινάριο” υπό την αιγίδα του στην Ουλάν Μπατόρ το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τους ντόπιους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0