Buzzer Beater

Bras de fer νυν-πρώην διοίκησης στην ΕΟΚ με φόντο απειλές για οικονομικό έλεγχο

Bras de fer νυν-πρώην διοίκησης στην ΕΟΚ με φόντο απειλές για οικονομικό έλεγχο

Μία, από τις πολλές, συμβάσεις που βρήκε η νέα διοίκηση της ΕΟΚ και αφορούσε τετραετούς διάρκειας συμφωνία με διαφημιστική εταιρεία έγινε αφορμή για έναρξη… εχθροπραξιών με την πρώην υπηρεσιακή διοίκηση.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Η σύμβαση αφορά σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Promo Sport με την οποία η πρώην διοίκηση της Ομοσπονδίας συνεργαζόταν για σχεδόν 20 χρόνια παραχωρώντας της, όπως αναφέρεται στο site της εν λόγω εταιρείας «τα αποκλειστικά χορηγικά και διαφημιστικά δικαιώματα στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών και σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας (Προκριματικοί αγώνες, Διεθνή τουρνουά κλπ)».

Η Promo Sport κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΟΚ (εκδικάστηκαν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου) για τη μη τήρηση των όρων της σύμβασης με τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας να υποστηρίζει ότι η σύμβαση είναι παράτυπη αφού η ανανέωσή της έγινε δύο μήνες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών από την υπηρεσιακή, τότε, διοίκηση που σύμφωνα με τη νέα διοίκηση δεν είχε το δικαίωμα να προχωράει σε πολυετείς συμβάσεις ή ανανεώσεις αυτών.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η συγκεκριμένη σύμβαση δεν υπογράφηκε μέσω κάποιου διαγωνισμού αλλά έγινε ανάθεση από την υπηρεσιακή διοίκηση όπως άλλωστε γινόταν για… δεκαετίες σε διάφορες δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και δίχως αυτές να γνωστοποιούνται.

Με αφορμή λοιπόν τα ασφαλιστικά μέτρα της διαφημιστικής εταιρείας ξεκίνησε ένας πόλεμος χαρακωμάτων ανάμεσα στη νυν και την πρώην διοίκηση της Ομοσπονδίας με τη νυν να απειλεί με οικονομικό έλεγχο της προηγούμενης 8ετίας στις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί. Μάλιστα όπως παραδέχθηκε ο νέος πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος σε δηλώσεις του ενημέρωσε ήδη τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Τι αφορά η ενημέρωση; Ουσιαστικά πρόκειται για «απειλή» της νυν διοίκησης ότι θα σκαλίσει το «αμαρτωλό» παρελθόν ζητώντας από την πρώην να… συνετίσει την διαφημιστική εταιρεία και αυτή από την πλευρά της να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση χρημάτων και συμφωνιών. Κοινώς «ζητήστε τους να κάνουν πίσω για να μην κάνουμε εμείς μπροστά στον έλεγχο των οικονομικών».

Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει ούτως ή άλλως και είναι απορίας άξιο γιατί δεν το έκανε η νέα διοίκηση από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της «υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη παράτυπες συμβάσεις».

Αν λοιπόν ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Λιόλιος επιθυμεί πραγματικά τη διαφάνεια και όπως υποστηρίζει το καλό των ομάδων και των οικονομικών της Ομοσπονδίας θα ήταν ευχής έργο να προχωρήσει ούτως ή άλλως στον έλεγχο των συμβάσεων (και όχι μόνο) των προηγούμενων διοικήσεων ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης με την διαφημιστική εταιρεία. Κάτι μου λέει όμως ότι όλα αυτά θα μείνουν στα λόγια...

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0