Box to Box

Ένα Άρης - ΠΑΟΚ που ό,τι κι αν γίνει, θα περάσει στη σφαίρα του λαϊκού μύθου

Ένα Άρης - ΠΑΟΚ που ό,τι κι αν γίνει, θα περάσει στη σφαίρα του λαϊκού μύθου
Σενάριο αδιανόητο, χωρίς προηγούμενο, που βάσει πιθανοτήτων και μόνο, δύσκολα θα «παίξει» σε επανάληψη. Αν θα του ταίριαζε ένας τίτλος, θα ήταν «10 χρόνια καζούρας». Οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάληξή του. Και ίσως λέμε και λίγα.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Όταν για μία ολόκληρη σεζόν, οι ισορροπίες μεταξύ των διεκδικητών είναι τόσο λεπτές, και το φινάλε, θα είναι εξίσου οριακό. Μετά την ολοκλήρωση και της προτελευταίας αγωνιστικής, όμως, τα «κομπιουτεράκια» δεν χρειάζονται. Όλα έχουν ξεκαθαρίσει.

Το Κλεάνθης Βικελίδης θα ζήσει στιγμές πρωτόγνωρες. Πότε ξανά υποδέχθηκε τον μεγάλο του αντίπαλο, στοχεύοντας να του «κόψει» το πρωτάθλημα; Ποτέ!

Σαφώς και στοχεύει σε αυτό. Γιατί αν το πετύχει, θα έχει εξασφαλίσει «10 χρόνια καζούρας». Και ίσως λέμε και λίγα. Όπως και ο ΠΑΟΚ, αν νικήσει και κατακτήσει πρωτάθλημα στην έδρα του Άρη.

Πρόκειται για ένα σενάριο, αδιανόητο, που στα 65 χρόνια της Α' Εθνικής, δεν έχει επαναληφθεί και για να είμαστε ειλικρινείς, βάσει πιθανοτήτων και μόνο, είναι δύσκολο να επαναληφθεί.

Έχοντας ζήσει την πόλη για περίπου έξι χρόνια και γνώριζοντας εκ των έσω την οπαδική της ψυχοσύνθεση, συμφωνώ πλήρως με την ανάρτηση του Zastro: είναι το ντέρμπι για το οποίο η Θεσσαλονίκη θα μιλά για 20 χρόνια!

Είμαι σίγουρος πως ο τότε γείτονας μου -τρελός για τον Άρη- ήδη δεν θέλει να σκέφτεται πως το πρωί της Δευτέρας της 20ης Μαΐου, ίσως τον βρει στον ίδιο χώρο με τον ΠΑΟΚτζη συνάδελφό του, να πανηγυρίζει μια νίκη-πρωτάθλημα στο Βικελίδης. Και το ανάποδο, φυσικά.

Πραγματικά, οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάληξή του, το συγκεκριμένο ματς θα περάσει στη σφαίρα του μύθου. Για να διηγούνται οι 30άρηδες του σήμερα στα παιδιά τους, πώς ο Άρης τους, «έκοψε» το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ ή πώς ο ΠΑΟΚ τους, «σήκωσε» το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του Άρη.

Λαϊκές ιστορίες όμορφες, όταν μένουν στο πλαίσιο της «καζούρας». Γιατί και η Θεσσαλονίκη, έχει περάσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, για να επιστρέψουμε στο ματς, η δήλωση του Άκη Μάντζιου, πως ο Άρης θέλει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, παρά την απουσία βαθμολογικού κινήτρου, εκτός του ότι εκφράζει τον μέσο φίλο των «κιτρίνων», δίνει και μία τέλεια «πάσα».

Πέρυσι, ο αδιάφορος Ολυμπιακός «έκοψε» την πορεία του Παναθηναϊκού προς τον τίτλο, στην προτελευταία αγωνιστική. Φέτος, έριξε την ΑΕΚ από την πρώτη θέση, στο ίδιο χρονικό σημείο των Play Offs. Ο Άρης, δίχως να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, δείχνει έτοιμος να δώσει τη δική του μάχη, που ίσως στερήσει από τον ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα.

Ψίθυροι πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όπως και καλές και κακές σχέσεις. Στο τέλος της ημέρας, όμως, πάνω απ' όλα, πρέπει να μπαίνουν οι μόνες «σταθερές», δηλαδή η ιστορία και η φανέλα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0