Box to Box

Μπορεί ο Ολυμπιακός να περάσει, αλλά πρέπει να έρθει στον Πειραιά με ένα αποτέλεσμα, που θα αφήνει χαραμάδα στο όνειρο!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να περάσει, αλλά πρέπει να έρθει στον Πειραιά με ένα αποτέλεσμα, που θα αφήνει χαραμάδα στο όνειρο!

Το κομμάτι μου στις 24 Φεβρουαρίου, σε αυτή τη στήλη, έκλεινε έτσι: «Μην τα πολυλογούμε, μεγαλύτερη ευκαιρία να βρεθεί ελληνική ομάδα στα ημιτελικά μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μία διοργάνωση, δύσκολα θα μας παρουσιαστεί τόσο σύντομα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους μία ιστορική πρόκληση. Θα φανούν αντάξιοι της;» Και ο Ολυμπιακός φάνηκε αντάξιος αυτής της ιστορικής στιγμής και θα είναι εκεί!

Γράφει ο Maverick

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έφτασε έως εδώ και αντιμετωπίζοντας την Άστον Βίλα, μια ελληνική ομάδα για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, θα είναι σε ημιτελικά. Ακούγεται απίστευτο, αλλά έχουν περάσει 28 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά, που βρέθηκε τότε ο Παναθηναϊκός στην τετράδα του Champions League. Και μάλιστα, τότε είχε κερδίσει εκτός έδρας τον πανίσχυρο πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου Άγιαξ, με το γκολ του Βαζέχα εκτός έδρας, συνεπώς είχε 90 λεπτά μπροστά του στη ρεβάνς, για να καταφέρει να πάει στον τελικό. Η ανωτερότητα όμως, εκείνης της ομάδας που είχε φτιάξει ο Λουίς Φαν Χάαλ, έπαιξε τεράστιο ρόλο και αποκαταστάθηκε η τάξη πραγμάτων. Μην ξεχνάμε πως ήταν πραγματικά σχεδόν αδιανόητο τότε να αποκλειστεί εκείνος ο Άγιαξ από μία ελληνική ομάδα.

Μπορεί να περάσει όμως τώρα ο Ολυμπιακός στον τελικό; Η άποψή μου είναι πως ναι μπορεί! Σαφέστατα το φαβορί λέγεται Άστον Βίλα. Έχει τον Έμερι στον πάγκο, έναν άνθρωπο που έχει… φάει με το κουτάλι τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει παίξει τελικούς και έχει φτάσει σε ημιτελικούς ξανά και ξανά. Έχει κατακτήσει τρόπαια και ξέρει πάρα πολύ καλά αυτή την διαδικασία απέξω και ανακατωτά.

Αλλά και ο Ολυμπιακός έχει τον δικό του άνθρωπο στον πάγκο, που μόλις πριν 11 μήνες κατέκτησε το τρόπαιο του Europa League! Ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας κανονικός προπονητής και τον είδαμε αμέσως να έρχεται και να σπάει αυγά! Είπε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν χάιδεψε αυτιά μετά από μέτριες εμφανίσεις, όπως εκείνη την νίκη με την Φερεντσβάρος, δεν δίστασε να παραδεχτεί τα λάθη του, έπειτα από την μαύρη βραδιά του 1-4 με την Μακάμπι και ρίσκαρε όταν έπρεπε. Μέχρι τώρα παίρνει σχεδόν άριστα και τώρα έχει μπροστά του και για τον ίδιο μια πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση και για την επόμενη μέρα της καριέρας του. Εάν στο βιογραφικό του, το να κατακτάς με την Σεβίλλη το τρόπαιο είναι σημαντικό, το να πηγαίνεις μία ελληνική ομάδα μέχρι τα ημιτελικά, και γιατί όχι στον τελικό, είναι τεράστιο συν για οποιονδήποτε!

Η αγγλική ομάδα στη μέρα της μπορεί να σε διαλύσει. Το κατάλαβε στο πετσί του ο Άγιαξ. Τα τέσσερα γκολ εκείνη την ημέρα ήταν λίγα, με βάση την απόδοση που έπιασε η ομάδα του Έμερι. Η Βίλα επίσης ξέρει να παίξει και έξυπνα, όπως φάνηκε στην εκτός έδρας νίκη με την Άρσεναλ πρόσφατα, αλλά επίσης μην ξεχνάει κανείς πως είναι η μόνη ομάδα που έχει βάλει κάτω και έχει χτυπήσει σαν… χταπόδι την Μάντσεστερ Σίτι σε ένα ματς στην φετινή περίοδο. Μιλάμε για το ματς τον Δεκέμβριο, που νίκησαν οι villans με 1-0 αντί για 3-0, με βάση την εικόνα και τις ευκαιρίες που είχαν!

Την ίδια στιγμή όμως, είναι η ίδια ομάδα που πήγε η Τότεναμ μέσα στο γήπεδο της, όχι πολύ καιρό πριν, και την νίκησε, για την ακρίβεια την διέλυσε, με 4-0. Είναι η ίδια ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο χθες (18/03), η Λιλ έπρεπε να προηγείται και με τρία γκολ διαφορά. Είναι η ίδια ομάδα που η ευρωπαϊκή εμπειρία της περιορίζεται στην φετινή σεζόν και φυσικά θέλει ακόμα να διατηρηθεί στην τετράδα για να παίξει του χρόνου στο Champions League, αφού η πέμπτη θέση δεν πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να είναι προνομιακή για την Premier League στην φετινή περίοδο. Τι εννοώ με αυτό; Πως για την ίδια η προτεραιότητα είναι το αγγλικό πρωτάθλημα.

Και όχι η Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει μία ιστορική ευκαιρία, μία που παρουσιάζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε 25 χρόνια περίπου ουσιαστικά. Να πάει ένας σύλλογος στον τελικό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πιθανότατα στο μέλλον, σε αυτήν την συγκεκριμένη διοργάνωση, να έχουμε κάποια τύχη, ωστόσο βεβαιότητες δεν υπάρχουν. Για αυτό με όλον τον οργανισμό της ομάδας να έχει στο μυαλό του αυτή την τεράστια πρόκληση, οι «ερυθρόλευκοι» του Μεντιλίμπαρ πρέπει να μετουσιώσουν την ευκαιρία σε πρόκριση.

Αν με ρωτάτε λοιπόν, απαντάω πως ναι μπορεί. Οι πιθανότητες είναι με την Άστον Βίλα αλλά 60% με 40%. Και με ρεβάνς στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, τα πάντα είναι πιθανά. Φτάνει στο πρώτο παιχνίδι να έχει απόλυτα συγκεντρωμένη την παρουσία του από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο στο γήπεδο και να φύγει από εκεί με ένα αποτέλεσμα που να αφήνει χαραμάδα για όνειρο! Ναι, όταν πιάσει απόδοση η ομάδα του Έμερι, όλα αλλάζουν, συνεπώς πρώτος στόχος είναι να μην την αφήσεις να κάνει εύκολα το παιχνίδι της. Και όλα να είναι ανοιχτά στη ρεβάνς!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0