Box to Box

Συμβόλαιο, ψυχολογία, επιβράβευση; Ο Τζολάκης «γύρισε» τον διακόπτη, όποια κι αν ήταν η αφορμή!

Συμβόλαιο, ψυχολογία, επιβράβευση; Ο Τζολάκης «γύρισε» τον διακόπτη, όποια κι αν ήταν η αφορμή!

Πολλά γράφτηκαν, ακόμα περισσότερα ακούστηκαν. Η αλήθεια, όμως, είναι μία: Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης απέναντι στη Φενέρ, στο ιδανικότερο χρονικό σημείο, έκανε μία εμφάνιση, από αυτές που περνούν μία καριέρα, στο επόμενο επίπεδο.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Τα επτά γκολ σε δύο ματς; Το συμβόλαιο; Οι εμφανίσεις στις προπονήσεις; Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, νιώθει και είναι, 100% δικαιωμένος.

Όσα έκανε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στο Σουκρού Σαράτσογλου, θα αποτιμηθούν όπως πρέπει, μετά από καιρό. Από πού να ξεκινήσεις και πού να σταματήσεις;

Στα τρία πέναλτι που έπιασε; Ότι «σταμάτησε» τον Τάντιτς, τον Ιντέρ και τον Μπονούτσι, ενώ για χιλιοστά δεν μπήκε στη λίστα των κορυφαίου επιπέδου εκτελεστών, και ο Μπατσουαγί;

Πως στο 1vs1 με τον σπεσιαλίστα Λιβάκοβιτς, δεν «μάσησε», ενώ το γήπεδο φλεγόταν; Και πέραν του κυνικού, υπάρχει και το παραμυθένιο της ιστορίας.

Όπως κι αν το δει κανείς, είναι ένα παιδί 21 ετών, που έστειλε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ένα παιδί από τα «σπλάχνα» της ομάδας. Ένα παιδί που κόντρα στην «κατάρα» των ελληνικών ομάδων στα πέναλτι, έγινε ήρωας.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον εμπιστεύεται, κι αυτός τον δικαιώνει. Ένας γκολκίπερ της μίας συμμετοχής σε όλη τη σεζόν (απέναντι στην Κηφισιά επί Καρβαλιάλ), στην εποχή του Ισπανού κόουτς, δεν αγωνίζεται απλώς βασικός, αλλά όπως πρέπει να αγωνίζεται, ένας βασικός γκολκίπερ.

Σε μία αντιπαραβολή, που η σεζόν είναι ένα μεγάλο 90λεπτο, είναι αυτός που ήρθε από τον πάγκο «κρύος», για να αντικαστήσει το μεγάλο όνομα, και έγινε ήρωας!

Ποιος ο λόγος που είχε παραγκωνιστεί τόσο; Γιατί «μπήκε» τώρα στην αρχική ενδεκάδα και δεν κουνιέται από αυτήν; Πολλά γράφτηκαν, ακόμα περισσότερα ακούστηκαν.

Από τον φόβο μήπως χαθεί ένα πρότζεκτ χρόνων, ως ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, έως τη διάθεση του Μεντιλίμπαρ να αλλάξει πράγματα, μετά τα επτά γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού, στα ματς με Μακάμπι και Παναθηναϊκό.

Όποια κι αν είναι τα αίτια, πάντως, ο Τζολάκης είδε την ευκαιρία, την άρπαξε από τα μαλλιά και απέναντι στη Φενέρ, στο ιδανικότερο χρονικό σημείο, έκανε μία εμφάνιση, από αυτές που «γυρίζουν» τον διακόπτη σε μία καριέρα, περνώντας την στο επόμενο επίπεδο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0