Box to Box

Ο Τεν Χαγκ μετράει αντίστροφα, αλλά δημιουργεί απορίες το γεγονός, πως ο Ράτκλιφ θέλει ο Σαουθγκέιτ να είναι η επόμενη επιλογή!

Ο Τεν Χαγκ μετράει αντίστροφα, αλλά δημιουργεί απορίες το γεγονός, πως ο Ράτκλιφ θέλει ο Σαουθγκέιτ να είναι η επόμενη επιλογή!
Η επόμενη μέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν έχει χώρο για τον Τεν Χαγκ, και φαίνεται! Αυτόν που θέλει η ιεραρχία της ομάδας είναι ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, αν και δεν αρέσει στον κόσμο, και λογικά μοιάζει σαν ένα ακόμα ρίσκο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήδη μπαίνει στον δωδέκατο χρόνο σε λίγο, από τότε που έφυγε ο σερ Άλεξ, και μοιάζει τώρα, πιο μακριά από ποτέ στο να διεκδικησει (έστω) το πρωτάθλημα! Για τον σύλλογο με τους περισσότερους οπαδούς στον πλανήτη (ξέρω πως πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα), αυτή είναι μια δύσκολη συνειδητοποίηση!
Γράφει ο Maverick

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ έχει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο: να φτιάξει ένα στάδιο που θα καθιστά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έτοιμη για το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα! Αυτό να ξέρετε, είναι κάτι που διαφοροποιεί ανθρώπους που έχουν πάρα πολλά λεφτά, και τις περισσότερες φορές, σκέφτονται πολύ διαφορετικά από τον καθένα από εμάς.

Η ενασχόλησή μου εδώ και μια δεκαετία με οικονομικά funds, με έκανε να αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει μια διαφορετική σκέψη σε αυτούς, από όλους εμάς. Πείτε το ματαιοδοξία, αλλά αισθάνονται πως ο χρόνος «τρέχει» με άλλη ταχύτητα για αυτούς!

Η σκέψη του, επενδύοντας σε ένα σωματείο σχεδόν από την αρχή, ξεκινώντας εσωτερικά, από μέσα προς τα έξω, έχει δώσει σε πολλούς την ευκαιρία να αναρωτηθούν: «τι ψάχνει ο σερ Τζιμ;»

Το σχέδιο είναι μεγαλόπνοο πράγματι, αν με ρωτάτε, και αυτός είναι ήδη 71 ετών! Έχει ορίζοντα 2.5 εως 5 έτη και ζητά υπομονή από όλους. Θα είναι πάνω από 75 τότε. Αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό το σχέδιο είναι βιώσιμο και θα μεταφέρει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά το 2050 πλέον, για να παραμείνει ανταγωνιστική! Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτήν την ηλικία σκέφτονται να πάνε ένα ταξίδι που δεν έχουν κάνει, να μάθουν να παίζουν γκολφ, να πάνε για ψάρεμα ή να φροντίζουν τον κήπο τους. Οι πολύ πλούσιοι, όπως ο Ράτκλιφ, ασχολούνται με το επόμενο επιχειρηματικό πλάνο!

Ο φόβος, πάντως, των αγορών, να αποτύχει ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ λόγω ηλικίας, είναι υπαρκτός. Η έλλειψη γνώσης για την βιομηχανία του ποδοσφαίρου, είναι επίσης υπαρκτή. Η Νις είναι άλλο μέγεθος από τη Γιουνάιτεντ.

Η πρόσφατη συνέντευξή του, άφησε απογοητευμένο τον επιχειρηματικό κόσμο. Σε θέματα οικονομικής στρατηγικής κυρίως.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, για το πώς λειτουργεί στην Αγγλία το ποδόσφαιρο. Και αυτό καθιστά ριψοκίνδυνο το πλάνο ανασχεδιασμού. Έτσι, αποφάσισε να προσλάβει με τεράστιους μισθούς, άτομα ένα και ένα, επίλεκτα, γιατί η δουλειά, πρέπει να γίνει σωστά μέχρι τέλους.

Οι Γάλλοι που τον γνώρισαν μέσω τως συμμετοχής του στο πλάνο της Νις, έγραψαν πως όλο αυτό το master plan, είναι από τα μεγαλύτερα που εχουν καταγραφεί ποτέ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο! Ο λόγος; Πως επενδύει λεφτά και μυαλό σε υπερθετικό βαθμό για την ηλικία του, κάτι που για άλλους ανθρώπους είναι σχεδόν απαγορευτικό σε τέτοιες ηλικίες.

Και ερχόμαστε φυσιολογικά, στον μόνο άλλο σε τέτοια ηλικία που το κάνει: τον Πέρεθ, που είναι λίγο μεγαλύτερος, ωστόσο, έχει διαύγεια, πάθος, μυαλό και όρεξη. Κυρίως, όμως, έχει σωστές αποφάσεις!

Παρά τα χρόνια του, ακόμα έχει μέλλον ο σερ Τζιμ, μου έλεγε ένας επικεφαλής μεγάλου fund. Ξέρετε, σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, οι πλούσιοι άνθρωποι σέβονται πάντα κάποιον που είναι εξίσου ή και περισσότερο πλούσιος, σε μεγαλύτερη ηλικία, σε αντίθεση με πάρα πολλές άλλες δουλειές, που κάποιοι νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα σε ηλικία 35 ή 45 ετών!

Αυτή η ομάδα τώρα, που έχει φέρει ο Ράτκλιφ να διοικήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του έχει προτείνει τη λύση Σαουθγκέιτ, την οποία θέλει και ο ίδιος, για να ξαναδώσει μία ταυτότητα στον σύλλογο. Αν κάποιος ρωτούσε ποτέ τη δική μου γνώμη, που αμφιβάλλω πως θα γινόταν, αλλά να έχουμε να λέμε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν πρόκειται να προσφέρει το παραμικρό σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο!

Ο Άσγουορθ, αλλά και ο Γουίλκοξ, που θα πάρουν τις βασικές αποφάσεις, θέλουν τον Σαουθγκέιτ, όπως και ο νέος CEO, που προήλθε από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Μπεράντα.

Η αγγλική ομοσπονδία, θα ήθελε τον Χάου από τη Νιούκαστλ, να επωμιστεί το βάρος της εθνικής ομάδας και ο Σαουθγκέιτ, βλέπει ως πολύ καλή λύση ένα συμβόλαιο στο Ολντ Τράφορντ. Η επιθυμία του Ράτκλιφ, είναι η επόμενη μέρα της ομάδας να έχει να κάνει με κόσμο που αντιλαμβάνεται το μέγεθος και τις απαιτήσεις, που έχει ως σύλλογος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Επαναλαμβάνω, προσωπικά δεν βλέπω πώς ο Σαουθγκέιτ μπορεί να βελτιώσει τη Γιουνάιτεντ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τεν Χαγκ μετράει αντίστροφα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0