Box to Box

ΑΕΚ: Το πρώτο που «έχασε», δεν ήταν οι δύο βαθμοί στο 89'

ΑΕΚ: Το πρώτο που «έχασε», δεν ήταν οι δύο βαθμοί στο 89'
Υπάρχουν έξι αγωνιστικές και βρίσκεται στο -1 από την κορυφή. Όσα «επείγουν» πραγματικά για την ΑΕΚ, δεν είναι βαθμολογικά.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Το έγραψα και χθες. Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ έχει δύο «αναγνώσεις»: μία της ηρωικής επιστροφής και μία της «αυτοκτονίας».

Όσο κι αν οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα, οι ποδοσφαιριστές συζητούν γι' αυτές. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, σε ένα γήπεδο που δεν είχε σκοράρει έως τώρα, επέστρεψε από το 2-0 και έφυγε για πρώτη φορά, αήττητος, και το σημαντικότερο, πρώτος! Πώς;

Πρώτον, γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου το πίστευε και άλλαξε την ταχύτητα, φέρνοντας «φρεσκάδα» από τον πάγκο. Εκεί όπου κόντρα σε όσα λέγονταν, έχει βάθος ή τουλάχιστον, έχει το βάθος που θέλει.

Και πάλι, η ΑΕΚ ίσως την γλύτωνε, αλλά εκεί έρχεται το δεύτερο σκέλος.

Τι απαιτήσεις να έχει, όταν για δεύτερο συνεχόμενο ματς, και για την ακρίβεια ντέρμπι, δέχεται γκολ είτε από κακή απομάκρυνση της μπάλας, είτε από αδυναμία απομάκρυνσής της;

Πολύ καλός ο Γκατσίνοβιτς μετά από καιρό, «βγήκε» η τοποθέτησή του πιο κεντρικά και κοντά στον φορ, αλλά το 2-1 ξεκινάει από τη δική του επιλογή, να ντριμπλάρει εντός περιοχής και να διώξει την μπάλα στον άξονα, αντί π.χ. σε πλάγιο.

Ο Μουκουντί έπαθε κι έμαθε. Μετά τα «δώρα» στον Παναθηναϊκό, δεν είχε ενδοιασμούς και έστελνε την μπάλα όσο πιο μακριά γινόταν, όταν ξέμενε από ασφαλείς επιλογές. Δεν γίνεται να πάθουν όλοι, όμως, για να μάθουν. Εδώ μιλάμε για βασικούς ποδοσφαιρικούς κανόνες.

Ναι, η κούραση «θολώνει». Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω, για να επιστρέψει ένας ποδοσφαιριστής στις βασικές επιλογές και όχι στις εξεζητημένες, όσο το ματς προχωράει και ειδικά από τη στιγμή που τον «κυνηγούν» και δεν «κυνηγάει» αυτός.

Χρειάζεται καθαρό μυαλό. Τα λάθη της ΑΕΚ είναι πρώτα ψυχολογίας, κι έπειτα τακτικά. Καθαρό μυαλό, όμως, χρειάζεται και ο κόσμος της.

Μία «βόλτα» στο ραδιόφωνο και στα social media, μετά το 2-2 με τον ΠΑΟΚ, και νόμιζες πως ο τίτλος τελείωσε. Όχι πως βρίσκεται στο -1.

Σαφώς και δεν προβληματίζουν τόσο τα αποτελέσματα, όσο ο τρόπος και η συχνότητα, πλέον, που χάνονται βαθμοί. Η ΑΕΚ δεν παίζει μόνη της, όμως. Ακόμα και πέρυσι, δηλαδή στο «αντίβαρο» σε κάθε σύγκριση, έμεινε στο 0-0 με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην έδρα της, χωρίς πειστικές εμφανίσεις.

Πάντως, εκτός του ότι απομένουν έξι αγωνιστικές, και στην περσινή της πορεία, στα δύο πρώτα ντέρμπι στην έδρα της στα Play Offs, είχε ακριβώς την ίδια συγκομιδή: τέσσερις βαθμούς.

Ούτε οι δύο βαθμοί, λοιπόν, ούτε το +2 από τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο που «έχασε» η ΑΕΚ, ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να ξαναπάρει ψυχολογία και να κερδίσει ηρεμία.

Αυτά επείγουν πραγματικά. Όλα τα άλλα, έπονται.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0