Box to Box

«Όκο - Ο δικός μου δρόμος»: Το ντοκιμαντέρ του Μίροσλαβ Οκόνσκι στον «αέρα» και το κεφάλαιο της ΑΕΚ, όπως το ζήσαμε στο BN Sports

«Όκο - Ο δικός μου δρόμος»: Το ντοκιμαντέρ του Μίροσλαβ Οκόνσκι στον «αέρα» και το κεφάλαιο της ΑΕΚ, όπως το ζήσαμε στο BN Sports
«OKOŃ - MOJA DROGA», δηλαδή «Όκο - Ο δικός μου δρόμος». Αυτός είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Μίροσλαβ Οκόνσκι. Και στο κεφάλαιο της ΑΕΚ, το BN Sports είχε την ευκαιρία να ζήσει από μέσα τη «στάση» στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και να βάλει το δικό του «λιθαράκι» στο τελικό αποτέλεσμα, που εδώ και λίγες ώρες, είναι διαθέσιμο στο κοινό.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Στις σπουδαιότερες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΚ, εκείνης των εγκαινίων του νέου της γηπέδου και του πρώτου αγώνα της σε αυτό, ένας θρύλος των '90s για τον σύλλογο, επισκέφθηκε το «στολίδι» της. Ο λόγος για τον Μίροσλαβ Οκόνσκι!

Μαζί με μία ολόκληρη ομάδα αποτελούμενη από δημοσιογράφους, τεχνικούς εικόνας και ήχου, αλλά και φίλους του, έφτασε στην Ελλάδα, για την «καταγραφή» πλάνων από τα μέρη όπου έγραψε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Υπήρξε καταλυτικός, ειδικά στο πρωτάθλημα της ΑΕΚ το '89. Το πρώτο μετά από 10 χρόνια «ανομβρίας», αλλά και το πρώτο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο. Όλοι θυμούνται, άλλωστε, την ιστορική συνεργασία του με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο, για το 0-1 απέναντι στον Ολυμπιακό. Μία νίκη, ίση με ένα πρωτάθλημα. Κάτι για το οποίο είχε μιλήσει μερικούς μήνες νωρίτερα στο BN Sports, όπως και για τον τρόπο που αποφάσισε να έρθει στην ΑΕΚ.

Σε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του, λοιπόν, το κεφάλαιο της «Ένωσης», δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Ντούσαν Μπάγεβιτς, Στέλιος Μανωλάς, Χρήστος Βασιλόπουλος και πολλοί άλλοι, έδωσαν το «παρών» στην OPAP Arena, εκείνο το πρωί της Δευτέρας, για να μιλήσουν για τον «Όκο».

Ύστερα από αίτημα του επιτελείου του και την άδεια των ανθρώπων της ΑΕΚ, παρακολουθήσαμε από κοντά τα πάντα. Τόσο ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, που συνέβαλε στο ντοκιμαντέρ, μιλώντας για το αποτύπωμα του Οκόνσκι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο κι εγώ, που είχα την ευκαιρία στο φινάλε, να μάθω για τα συναισθήματά του, κατά την επιστροφή του σε μία εντελώς διαφορετική, αλλά ταυτόχρονα γνώριμη για τον ίδιο, Νέα Φιλαδέλφεια.

Αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων, συμφωνήσαμε να βρεθούμε στο γνωστό μαγαζί της περιοχής, «Νέα Βυζαντινή Γωνιά». Ο Στρατής, ιδιοκτήτης του καταστήματος, τον λάτρευε, μας το ζήτησε σαν χάρη και ο «Όκο», δεν χάλασε χατίρι.

Ιδιοκτήτης, πελάτες και περαστικοί, τρελάθηκαν αντικρίζοντάς τον. Κι ας είχαν περάσει 30 ολόκληρα χρόνια, κι ας ήταν με το χέρι «μπανταρισμένο» λόγω ενός ατυχήματος, λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα. Όλοι ήξεραν πως είναι ο δικός τους «Όκο».

Και κρίνοντας από τον όγκο που κατέλαβαν τα συγκεκριμένα πλάνα, στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, και ο ίδιος και το επιτελείο του, απόλαυσαν τη φιλοξενία.

Στον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου, λοιπόν, θα βρείτε μία υπερπαραγωγή, για την οποία νιώθουμε χαρούμενοι ως σάιτ, αρχικά επειδή την ζήσαμε εν τη γενέσει, αλλά και γιατί βάλαμε το δικό μας μικρό «λιθαράκι» στο τελικό αποτέλεσμα.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0