Box to Box

Εθνική Ελλάδας: Αποτυχία, πίκρα, αλλά τα «μανταλάκια», ξέρουμε πολύ καλά πού οδηγούν

Εθνική Ελλάδας: Αποτυχία, πίκρα, αλλά τα «μανταλάκια», ξέρουμε πολύ καλά πού οδηγούν

Τα «φαντάσματα» επέστρεψαν. Για πόσο; Θα φανεί. Η απουσία από το EURO, πάντως, είναι το τελευταίο στην ιεραρχία τους.

Αποστολή στην Τιφλίδα: Φάνης Τσοκανάς

Ειλικρινά, πίστευα πως είχαμε κάνει βήματα μπροστά, ως προς το κομμάτι της Εθνικής. Οι παίκτες το βρήκαν. Έγιναν ξανά οικογένεια. Ο Πογέτ το βρήκε. Έφερε ξανά αποτελέσματα. Ο κόσμος έβγαζε υγεία. Αγκάλιασε ξανά την ομάδα. Φάνηκε με το Καζακστάν, φαινόταν και στα social media.

Σε μια παράφραση, όμως, του δημώδους, πως «όλα κρέμονται από μια κλωστή», εδώ όλα κρέμονταν από ένα πέναλτι.

Ας πούμε, ότι είναι απότοκο της πίκρας. Γιατί αδυνατώ να πιστέψω, πως βασισμένος στη λογική του, o όποιος θα πανηγύριζε την πρόκριση σαν τρελός, αν το έβαζε ο Γιακουμάκης ή ο Μπακασέτας ή ο οποιοσδήποτε άλλος, τώρα έχει πάρει το σφυρί του δικαστή.

Εκτός κι αν αυτό περίμενε. Να γίνει η στραβή, για να κάνει ο καθένας τη μικροπολιτική του -πρώτα- κι έπειτα την κριτική του. Και ναι, εννοείται πως είναι στραβή, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες.

Και με 55.000 κόσμου, το γεγονός πως η Ελλάδα είναι πιο ποιοτική ομάδα δεν άλλαξε. Ούτε πως δύο ματς απέναντι σε Καζακστάν και Γεωργία, για να βρεθείς στο EURO, δεν θα σου προσφέρονται κάθε μέρα. Πρώτοι απ' όλους το γνωρίζουν οι παίκτες, πως πρόκειται περί αποτυχίας. Αλλά όχι άλλα «μανταλάκια».

Δεν υπάρχει «δεν ξέρω», πλέον. Είναι και μαθηματικά υπολογισμένο, πού οδηγούν αυτές οι τακτικές.

Από το ναδίρ, βρεθήκαμε στο ζενίθ του 2004. Δώσαμε το «παρών» στις τέσσερις από τις πέντε μεγάλες διοργανώσεις που ακολούθησαν και μετά το χάος.

Υλικό για την επόμενη ημέρα υπάρχει. Η προσπάθεια έμεινε στη μέση, αυτήν τη φορά, αλλά βήματα μπροστά, σε πολλούς τομείς, έγιναν. Ειδικά αν αναλογιστούμε, πόσες φορές σε αυτήν τη δεκαετία, δεν υπήρχαν καν ρεαλιστικές πιθανότητες παρουσίας σε μεγάλη διοργάνωση. Στη νοοτροπία του κόσμου που περιβάλλει την Εθνική, όμως;

Ας πούμε πως ήταν μια κακή παρένθεση η αποδόμηση αμέσως μετά το ματς. Όλοι χρειάζονται τον χρόνο τους, για να αποτιμήσουν σωστά, αυτήν τη διετία. Και χρόνος υπάρχει, έως την επόμενη αποστολή.

Άλλωστε, τα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση, από εδώ και πέρα, δεν είναι ένα. Εκτός του Πογέτ, υπάρχουν και οι εκλογές της ΕΠΟ.

Σωστές και ψύχραιμες αποφάσεις χρειάζονται, για το καλό της «γαλανόλευκης». Υπομονή. Υπάρχουν πολλά επεισόδια μπροστά.

Έως τότε, ναι στην κριτική, αλλά μακριά από αφορισμούς. Ειδικά εκείνων, που μας έκαναν να ξαναπιστεύσουμε γενικότερα, και να πιστεύουμε ειδικότερα, ακόμα και στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0