Box to Box

Με υπομονή και επιμονή θα φέρουμε το ματς στα μέτρα μας, αλλά ίσως είναι μεγάλη η βραδιά!

Με υπομονή και επιμονή θα φέρουμε το ματς στα μέτρα μας, αλλά ίσως είναι μεγάλη η βραδιά!

Ήρθε η ώρα. Η καρδιά της Ελλάδας «χτυπά» στη Γεωργία. Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική μας βρίσκεται πλέον μερικές ώρες από τη σέντρα. Πρέπει να κερδίσουμε τους Γεωργιανούς, δίχως να μας ενδιαφέρει ο τρόπος. Στην κανονική διάρκεια, στην παράταση, στα πέναλτι. Πρέπει να είναι η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ αυτή που θα πανηγυρίσει στο τέλος. Και πιστεύω πως ο Ουρουγουανός θα βρει τον τρόπο. Είναι πανέξυπνος και είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει υπέρ μας, όλη αυτή η αισιοδοξία που υπάρχει στους γηπεδούχους, αλλά και το εντυπωσιακό sold out σε πέντε ώρες!

Γράφει από τη Γεωργία ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Έφτασε. Το παιχνίδι της… δεκαετίας για την Εθνική μας ομάδα βρίσκεται πλέον μερικές ώρες μακριά. 

Βρίσκομαι από χθες στη Γεωργία. Σε μία χώρα που «ζει» και «αναπνέει» για τη σέντρα. Σε μία χώρα που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της να βρεθεί στην τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης. Και κάνοντας μερικές συζητήσεις με Γεωργιανούς, μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο το θέλουν.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως εξάντλησαν τα εισιτήρια της αναμέτρησης, πέντε ώρες μετά την έκδοσή τους. Δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό δηλαδή sold out που έκαναν. Είναι το ότι δεν έχουν λησμονήσει τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκαν από τη Βόρεια Μακεδονία πριν από μία τετραετία, με 1-0 με το γκολ του Πάντεφ, και δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να είναι αυτοί μία από τις τρεις τελευταίες ομάδες που θα βρεθούν στο EURO 2024.

Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια έδειξε την αισιοδοξία που διακατέχει τους γηπεδούχους άλλωστε, με τις δηλώσεις του. Είπε πως δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να πάει εκεί και να κερδίσει, σε ένα γήπεδο γεμάτο από 50.000 συμπατριώτες του. Πρέπει να σας πω όμως, πως όλη αυτή η αισιοδοξία, δεν βγαίνει πάντα σε καλό. Και η Ελλάδα είναι μία ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο κλίμα.

Διαθέτει έμπειρους παίκτες, ας μην ξεχνάμε πως οι τέσσερις από τους πέντε που απαρτίζουν την άμυνά μας, αγωνίζονται στην Premier League. Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δηλαδή, με τον Παντελή Χατζηδιάκο να παίζει στην Ιταλία και επίσης να διαθέτει παραστάσεις.

Από εκεί και πέρα, ναι μεν ο Κβαρατσχέλια αποτελεί τον ποιοτικότερο παίκτη από τους 22 που θα ξεκινήσουν, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η άμυνα των Γεωργιανών δεν πείθει. Τα χαφ τους το ίδιο, ενώ αυτοί που ξεχωρίζουν μαζί με τον εξτρέμ της Νάπολι, είναι ο γκολκίπερ τους, ο Μαμαρντασβίλι και φυσικά ο σέντερ φορ τους, ο Ζιβζιβάτζε, που σκόραρε δις με το Λουξεμβούργο.

Στην Εθνική μας δεν υφίσταται τόσο μεγάλο χάσμα ποιότητας. Έχουμε παίκτες αξίας και διεθνούς αναγνώρισης σε όλες τις γραμμές, αλλά και την… πολυτέλεια, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο πιο «ακριβός» ποδοσφαιριστής μας, βάσει transfermarkt, να μην βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Ο λόγος φυσικά για τον Βαγγέλη Παυλίδη, με τον Φώτη Ιωαννίδη να είναι προφανώς σε εξαιρετική κατάσταση.

Αν πρέπει να κάνω μία πρόβλεψη για το ματς, θα πω πως πρέπει να προσέξουμε το πρώτο μισάωρο. Διότι δεδομένα αυτοί θα μπουν στο γήπεδο, με στόχο να απειλήσουν νωρίς. Αν καταφέρουμε λοιπόν, να περάσουμε αναίμακτα αυτό το διάστημα του παιχνιδιού, τότε θα έχουμε ένα πλεονέκτημα. Και ας μην ξεχνάμε κάτι: πως όσο μένει 0-0, αυτοί θα αισθάνονται την πίεση και το άγχος. Και θα τους έχει δημιουργήσει αυτού του είδους το συναίσθημα, το ίδιο το κοινό και ο κόσμος τους!

Τέλος, όσον αφορά την ενδεκάδα της Ελλάδας, θεωρώ πως ο Γκουστάβο Πογέτ θα κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει. Είναι πανέξυπνος, διαθέτει εξαιρετική αντίληψη, πιστεύω πως είναι ανώτερος του Ομοσπονδιακού προπονητή της Γεωργίας, του Σανιόλ. Γνωρίζει την ομάδα μας. Ενδεχομένως, θα πάει με ακριβώς ίδια σύνθεση με το παιχνίδι με το Καζακστάν. Αν με ρωτάτε την άποψή μου, ίσως να σκεφτόμουν να ξεκινήσω με έναν αμυντικό μέσο, όπως τον Μανώλη Σιώπη.

Είναι ματς που θα πάει στη δύναμη και στα «πνευμόνια» και ο μέσος της Κάρντιφ είναι ο ορισμός του ποδοσφαιριστή σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Παρά ταύτα, αν αυτό δεν συμβεί και ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει δίπλα του τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα, δεν θα μου προξενήσει εντύπωση. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε, σκόραρε η Εθνική τέσσερις φορές σε ένα ημίχρονο απέναντι στο Καζακστάν.

Μετράμε αντίστροφα λοιπόν. Η Ελλάδα πρέπει να είναι στο EURO και έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία. Μπορεί να το κάνει, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση 10 χρόνια μετά. Της έλειψε πολύ, μας έλειψε πολύ και η μεγάλη πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας. Πρόκριση μέσα στη Γεωργία και «γαλανόλευκο» χρώμα στη Γερμανία το καλοκαίρι!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0