Box to Box

Από τις οκτώ, στις 20.000 και... φουλ για sold out: Ο κόσμος «αγκαλιάζει» ξανά την Εθνική Ελλάδας!

Από τις οκτώ, στις 20.000 και... φουλ για sold out: Ο κόσμος «αγκαλιάζει» ξανά την Εθνική Ελλάδας!
Κάθε κομμάτι της OPAP Arena «ανοίγει» για τον πρώτο τελικό της Εθνικής Ελλάδας, στον δρόμο για το EURO 2024. Τα εισιτήρια πωλούνται με τρελούς ρυθμούς και το εγχείρημα, «ο κόσμος ξανά στο πλάι της γαλανόλευκης», έχει πετύχει και με την «υπογραφή» των αριθμών.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Η Ελλάδα ρίχνεται στη «μάχη» των Play Offs του Nations League το βράδυ της Πέμπτης (21/03, 21:45) και υποδέχεται το Καζακστάν. Ο πρώτος τελικός στον δρόμο προς τα γήπεδα της Γερμανίας και το EURO 2024. Κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχει έναν ακόμα, εκτός έδρας, είτε με Γεωργία, είτε με Λουξεμβούργο.

Αυτός απέναντι στους Καζάκους, ωστόσο, θα είναι στο «σπίτι» της, εδώ και έναν χρόνο, περίπου: την OPAP Arena. Και μάλιστα, θα το δει όπως δεν το έχει ξαναδεί έως τώρα!

Όπως έγινε γνωστό, κάθε κομμάτι του γηπέδου της ΑΕΚ θα είναι διαθέσιμο προς το κοινό, με την προσέλευση να αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο»!

Συγκεκριμένα, ήδη φέρεται να έχουν πουληθεί περίπου 20.000 εισιτήρια, ενώ το sold out μοιάζει εξαιρετικά πιθανό.

Κάτι που αν συμβεί, δεν θα ξεπεράσει απλώς τον αριθμό των εισιτηρίων που «κόπηκαν» (περίπου 25.000 στο καθένα), απέναντι σε Ολλανδία και Γαλλία, αλλά και τα 29.465 (βάσει Transfermarkt), του σπουδαίου ματς με το Βέλγιο το 2017, ενώ ίσως «αγγίξει» τα 31.000 του 2013, στα μπαράζ με τη Ρουμανία, για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Εκτός από ένα μεγάλο πάρτι, που όλες οι πλευρές τονίζουν πόσο θέλουν να συνοδευτεί με πρόκριση, είναι και μία επιβράβευση.

Το εγχείρημα της επιστροφής του κόσμου στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας, αποδίδει καρπούς. Από τις περίπου 8.000 κόσμου κατά μέσο όρο, στα ματς στο ΟΑΚΑ, μετά την αποχώρηση από το Γεώργιος Καραϊσκάκης στο τέλος του 2017, ακολούθησε το «μεταβατικό στάδιο» του Πανθεσσαλικού.

Εκεί έγινε το πρώτο βήμα, με την άνοδο του μέσου όρου στις 11.000 και πλέον, σε διάστημα ενός χρόνου, εκτοξεύθηκε στις 20.000! Εξετάζοντας, πάντα, μόνο επίσημα παιχνίδια και όχι φιλικά.

Οι λόγοι σαφώς και είναι πολλοί. Τόσο το διακύβευμα των αναμετρήσεων, που είναι υψηλό, όσο και η επιστροφή του εθνικού συγκροτήματος στις σταθερές και καλές εμφανίσεις, επί των ημερών του Γκουστάβο Πογέτ. Άλλωστε το δεύτερο, είναι αυτό που οδήγησε στο πρώτο.

Ακόμα και η ευκαιρία επίσκεψης στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, πάντως, που στα ματς της ΑΕΚ δεν είναι εύκολο να βρεις εισιτήριο, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα.

Ο κόσμος «αγκαλιάζει» ξανά την Εθνική, αυτή τον ζεσταίνει με τις εμφανίσεις της και αν το καλοκαίρι το «περάσουν» μαζί, στο EURO 2024, θα έχουν μπει βάσεις, για ακόμα καλύτερες ημέρες.

Άλλωστε, φέτος συμπληρώνονται και 20 χρόνια από έπος της Πορτογαλίας.

Υπάρχει κάτι πιο «χειροπιαστό», για να αντιληφθεί κανείς, τι συγκινήσεις μπορεί να προσφέρει η Εθνική Ελλάδας, όταν έχει τον κόσμο δίπλα της;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0