Box to Box

«On fire» Τζόλης, Παυλίδης και οι... 8/10 του Πογέτ: Υπογράφουν γκολ σε χρόνο dt, στο τέλειο χρονικό σημείο για την Ελλάδα!

«On fire» Τζόλης, Παυλίδης και οι... 8/10 του Πογέτ: Υπογράφουν γκολ σε χρόνο dt, στο τέλειο χρονικό σημείο για την Ελλάδα!
Τζόλης το Σάββατο και Παυλίδης την Κυριακή, επιβεβαιώνουν πως οι διεθνείς της ελληνικής μεσοεπιθετικής γραμμής, «πετούν» φωτιές, λίγο πριν την πρώτη «μάχη» με το Καζακστάν! Και δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο, αλλά σχεδόν οι οκτώ στους δέκα (!), που χρειάζονται περίπου μιάμιση ώρα παιχνιδιού, για να έχουν άμεση συμμετοχή σε γκολ!
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Οι σύλλογοι ετοιμάζονται για «παύση» και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Και ειδικά εντός συνόρων, αυτή η διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω εθνικών ομάδων, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική!

Δέκα χρόνια μετά από το καλοκαίρι του 2014, που στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, η Ελλάδα έφτασε στις «16» καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου, οι συνθήκες μοιάζουν πέρα για πέρα ευνοϊκές, για την επιστροφή της «γαλανόλευκης» σε ένα μεγάλο ραντεβού εθνικών ομάδων.

Καζακστάν, και εφόσον όλα κυλήσουν καλώς, μία εκ των Γεωργία ή Λουξεμβούργου, είναι τα εμπόδια του συνόλου του Γκουστάβο Πογέτ, στον δρόμο για το EURO 2024. Ένα σενάριο, που αν το «προσέφερε» κάποιος στην Εθνική Ελλάδας, πριν την έναρξη των προκριματικών, θα το δεχόταν μετά χαράς!

Από το βράδυ της Πέμπτης (21/03), λοιπόν, ξεκινούν δύο μεγάλα «πρέπει», γιατί αυτή η ευκαιρία, δεν πρέπει να χαθεί. Και για καλή του τύχη, ο Πογέτ έχει στη διάθεσή του μία μεσοεπιθετική γραμμή, που «πετάει» φωτιές! Και δεν είναι μόνο ο Χρήστος Τζόλης ή ο πρώτος σκόρερ της Eredivisie, Βαγγέλης Παυλίδης!

Από τους δέκα παίκτες που κλήθηκαν για τις θέσεις στον ή πίσω από τον επιθετικό, οι πέντε χρειάζονται λιγότερα από 120 αγωνιστικά λεπτά (κατά μέσο όρο), για να έχουν άμεση συμμετοχή σε γκολ, στο πρωτάθλημα όπου αγωνίζονται!

Και για μόλις έξι λεπτά, δεν «μπαίνει» και με τη... βούλα στη συγκεκριμένη λίστα, και ο Γιώργος Μασούρας, ενώ οι Γιάννης Κωνσταντέλιας και Τάσος Μπακασέτας, βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτούς τους αριθμούς!

Δηλαδή, είτε να μοιράζουν ασίστ, είτε να σκοράρουν, σε λιγότερο από μιάμιση ώρα παιχνιδιού, βάσει των στοιχείων του Transfermarkt.

Όσον αφορά στους τρεις «καθαρούς» επιθετικούς της, δηλαδή, τους Γιακουμάκη, Παυλίδη και Ιωαννίδη; Χρειάζονται λιγότερα από 100'!

Το timing, λοιπόν, βάσει φόρμας, μοιάζει ιδανικό. Γιατί πέρα από τη δίψα και την πίστη, που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής, υπάρχουν και οι αριθμοί, που επιβεβαιώνουν πως αγωνιστικά, πολλοί παίκτες -σε καίριες θέσεις- που έχουν κληθεί, πατούν πολύ καλά στα πόδια τους, δίνοντας πολλές και πολύτιμες λύσεις στον Πογέτ.

Κάτι που αν φανεί και στα μπαράζ, ξεκινώντας από την Πέμπτη (21/03) στην OPAP Arena, το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά, που τόσο έχουν λείψει.


Αναλυτικά, ο μέσος όρος αγωνιστικών λεπτών που χρειάζεται ο κάθε μεσοεπιθετικός της Εθνικής Ελλάδας, από αυτούς που έχουν κληθεί, για να δημιουργήσει ή να σκοράρει γκολ, στο πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται:

Γιώργος Γιακουμάκης, Ατλάντα - MLS, ανά 44' ( 3 γκολ και 1 ασίστ, σε 174' ) *

Χρήστος Τζόλης, Φορτούνα Ντίσελντορφ - Bundesliga 2, ανά 80' ( 15 γκολ και 7 ασίστ, σε 1764' )

Βαγγέλης Παυλίδης, Άλκμααρ - Eredivisie, ανά 92' ( 23 γκολ και 2 ασίστ, σε 2293' )

Φώτης Ιωαννίδης, Παναθηναϊκός - Stoiximan Super League, ανά 97' ( 10 γκολ και 5 ασίστ, σε 1455' )

Πέτρος Μάνταλος, ΑΕΚ - Stoiximan Super League, ανά 112' ( 1 γκολ και 8 ασίστ, σε 1004' )

Γιώργος Μασούρας, Ολυμπιακός - Stoiximan Super League, ανά 127' ( 7 γκολ και 6 ασίστ, σε 1663' )

Γιάννης Κωνσταντέλιας, ΠΑΟΚ - Stoiximan Super League, ανά 141' ( 7 γκολ και 3 ασίστ, σε 1408' )

Τάσος Μπακασέτας, Παναθηναϊκός - Stoiximan Super League, ανά 145' ( 2 γκολ και 1 ασίστ, σε 435' ) **

Δημήτρης Πέλκας, Μπακακσεχίρ - Super Lig, ανά 235' ( 3 γκολ και 1 ασίστ, σε 940' )

Τάσος Χατζηγιοβάνης, Ανκαραγκιουτσού - Super Lig, ανά 982' ( 1 ασίστ, σε 982' )


*Έχει αγωνιστεί σε 174', γιατί μόλις ξεκίνησε η νέα σεζόν στο MLS.

**Υπολογίζονται μόνο τα ματς που έχει δώσει από τον Ιανουάριο κι έπειτα, που επέστρεψε στη Stoiximan Super League, για χάρη του Παναθηναϊκού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0