Box to Box

Τι θα γίνει με Χάου στη Νιούκαστλ αν έρθει ο Πίντο, ο τεχνικός διευθυντής που δούλεψε με τον Μουρίνιο στη Ρόμα;

Τι θα γίνει με Χάου στη Νιούκαστλ αν έρθει ο Πίντο, ο τεχνικός διευθυντής που δούλεψε με τον Μουρίνιο στη Ρόμα;

Η Νιούκαστλ ψάχνει τον επόμενο τεχνικό διευθυντή της, μετά την προσέγγιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Νταν Άσγουορθ, για τον οποίο σας είχα πει τον Ιανουάριο, όταν ακόμα δεν είχε γραφτεί κάτι ανάλογο, πως ήταν ο πρώτος που ήθελε ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο Ολντ Τράφορντ. Και φαίνεται πως τον βρήκε η Νιούκαστλ στο πρόσωπο του Πορτογάλου, Τιάγκο Πίντο.

Γράφει ο Maverick

Ο Πίντο μόλις τελείωσε την καριέρα του έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς διευθυντές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, και με την Μπενφίκα έφτιαξε γρήγορα ένα καλό όνομα. Ξεκίνησε σε αυτήν την θέση το 2017, αφού πριν πάρει το πόστο είχε μεταξύ 2012 και 2017 δουλέψει στις μικρές ηλικίες του συλλόγου!

Ως τεχνικός διευθυντής ο Πίντο συνεργάστηκε στενά με τον Πορτογάλο θρύλο Ρούι Κόστα στην Μπενφίκα και χρίστηκε  υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση όλων των τμημάτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου του τεράστιου πορτογαλικού συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που ήταν στην Μπενφίκα είχε στρατολογήσει παίκτες από την Primeira Liga, ένα πρωτάθλημα που διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους νέους παίκτες στην Ευρώπη, την ισπανική La Liga, τη βραζιλιάνικη Serie A και την Αργεντινή Primera Division, πρωταθλήματα που έχουν δώσει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα που μετά έκαναν τεράστια καριέρα.

Κατά τη διάρκεια του ρόλου που είχε ο Πίντο, η Μπενφίκα συνέχισε την πλούσια παράδοσή της στην ανάπτυξη παικτών από τις ακαδημίες και αρκετοί από αυτούς παίζουν τώρα για τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Το 2021 μετακινήθηκε στη Ρόμα όπου δούλεψε τα επόμενα χρόνια μαζί με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος οδήγησε την ιταλική ομάδα στην κατάκτηση του Conference League αλλά και στον τελικό του Europa League. Ωστόσο οι σχέσεις τους εκεί δεν ήταν ποτέ ιδανικές και ο ίδιος ο Πίντο το έχει παραδεχτεί δημόσια, λέγοντας φυσικά πως εκτιμά απόλυτα τον διάσημο συμπατριώτη του!

Φεύγοντας από την Ρόμα, ήταν βέβαιο πως θα δεχθεί πολλές προτάσεις και φαίνεται πως εκείνη της Νιούκαστλ είναι η πιο ιδιόμορφη και ταυτόχρονα η πιο ιντριγκαδόρικη! Εάν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Αμάντα Στάβλει θα αναλάβει άμεσα αφού ο διακαής πόθος του προπονητή της ομάδας, Έντι Χάου, ο τεχνικός διευθυντής της Μπόρνμουθ, Ρίτσαρντ Χιουζ, φαίνεται πως θα επιλέξει την λύση της μετακίνησης του στην Λίβερπουλ. Ο Χάου που είχε συνεργαστεί άψογα με τον Χιουζ στην Μπόρνμουθ θα ήθελε πολύ να βρεθούν ξανά στη Βορειοανατολική Αγγλία! Αλλά ο νέος CEO της Λίβερπουλ, Μάικλ Έντουαρντ που έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον Χιουζ από την εποχή που ο πρώτος ήταν αναλυτής αγώνων στην Πόρτσμουθ και ο δεύτερος έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο, όλα δείχνουν πως θα τον επιλέξει για την κενή θέση στο Άνφιλντ.

Άρα ο Πίντο γίνεται η πρώτη επιλογή της Νιούκαστλ. Και εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα: Θα προτείνει πιθανώς τον Μουρίνιο ως μία λύση της επόμενης ημέρας στην διοίκηση της Νιούκαστλ; Με τον Πορτογάλο τεχνικό να πληροί η πολλά από αυτά που θέλει η εποχή των Αράβων δηλαδή κάποιον που είναι όνομα αλλά και που ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό! Ή τελικά πραγματικά η σχέση τους δεν ήταν καλή στην Ρόμα, οπότε δεν θα ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία και πάλι; Ο Μουρίνιο καλοβλέπει τη Μπάγερν ή την Τσέλσι αλλά και προτάθηκε από τον ατζέντη του στη Μπαρτσελόνα λόγω των σχέσεων του πολύ δυνατού σε τέτοια deals, Μέντες με τον Λαπόρτα.

Ο Έντι Χάου η αλήθεια είναι πως πέρσι ξεπέρασε τις προσδοκίες βγάζοντας την Νιούκαστλ στο Champions League! Αλλά υπάρχει γι’ αυτόν αρκετή γκρίνια στα ψηλά κλιμάκια της ομάδας για την φετινή σεζόν, όπου φυσικά έχει ένα τεράστιο ελαφρυντικό τους παν πολλούς τραυματισμούς. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντως η άφιξη του καινούργιου τεχνικού διευθυντή και τι ιδέες  θα κουβαλήσει μαζί του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0