Box to Box

Ο Χρήστος Μανδάς έχει 270' για να αλλάξει το status του στη Λάτσιο, από πάρα πολύ νωρίς!

Ο Χρήστος Μανδάς έχει 270' για να αλλάξει το status του στη Λάτσιο, από πάρα πολύ νωρίς!

Η ατυχία του Προβεντέλ είναι «πρόκληση» για τον Μανδά. Τρία matchball, 270 αγωνιστικά λεπτά, για να κάνει ό,τι απέναντι στη Ρόμα και να θέσει τις βάσεις για ανακατατάξεις στην ιεραρχία των γκολκίπερ της Λάτσιο. Και μάλιστα, σε χρόνο-ρεκόρ!

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Στις μεγάλες κρίσεις μίας ομάδας, λένε πως εμφανίζονται και μεγάλες ευκαιρίες. «Δοκιμασίες» για να μπει κάποιος στην ενδεκάδα και μετά, να εξαρτάται από τον ίδιο, πότε και αν θα ξαναβγεί. Και στην περίπτωση της Λάτσιο, μία τέτοια εμφανίστηκε για τον Χρήστο Μανδά.

Το βράδυ της Δευτέρας υποδέχθηκε την Ουντινέζε στο Ολίμπικο, σε ένα από τα πολλά «do-or-die» ματς που έρχονται, στην προσπάθειά της να προλάβει το «τρένο» της Ευρώπης.

Όλα πήγαν στραβά. Ηττήθηκε για τέταρτο σερί ματς, έμεινε στο -7 απ' την εξάδα, ενώ στο 90+9', είδε τον βασικό της γκολκίπερ, Ιβάν Προβεντέλ, να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και εκτός δράσης, για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Και βλέπουμε!

Νο.2 στην ιεραρχία των γκολκίπερ των «λατσιάλι», εδώ και καιρό, είναι ο Χρήστος Μανδάς. Έχουμε αναφέρει ξανά, πόσο τον υπολογίζει ο Μαουρίτσιο Σάρι. Είναι γνωστό, από την πρώτη ημέρα και τον όλο χειρισμό της μεταγραφής του. Αυτός επέμεινε, κι ενώ όλα έδειχναν επιστροφή με δανεισμό στον ΟΦΗ, ο 22χρονος Έλληνας γκολκίπερ παρέμεινε στη Ρώμη.

Και όπως φαίνεται, το ντεμπούτο του και στη Serie A, μετά από εκείνο στο Coppa Italia, ήταν μόνο η αρχή.

Στο καλύτερο σενάριο, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, ο Προβεντέλ θα επιστρέψει στις προπονήσεις στις αρχές Απριλίου.

Άρα μέχρι να βρει ξανά τα «πατήματά» του, ο Χρήστος Μανδάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια της Λάτσιο ως βασικός, απέναντι σε Φροζινόνε (εκτός έδρας 16/03) και Γιουβέντους (εντός έδρας 30/03) για το πρωτάθλημα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ίσως αντιμετωπίσει ξανά τη «Γηραιά Κυρία», για το πρώτο ματς με τη Λάτσιο, στα ημιτελικά του Κυπέλλου (02/04, εκτός έδρας).

Τρία matchball για τον Μανδά, 270 αγωνιστικά λεπτά, ώστε στο φινάλε της πρώτης του σεζόν στο ιταλικό ποδόσφαιρο, να βάλει ένα ακόμα «λιθαράκι», για την επόμενη.

Το πρώτο, μπήκε την πρώτη ημέρα που ο Σάρι κάτι είδε, προφανώς, και εισηγήθηκε την παραμονή του στο φετινό ρόστερ. Το δεύτερο στις αρχές του νέου χρόνου, όταν τον «έριξε» στα βαθιά, σε ντέρμπι με τη Ρόμα, για τα προημιτελικά του Coppa Italia.

Ανταποκρίθηκε. Αν το κάνει και τώρα; Σε τρεις πολύ δυνατές προκλήσεις;

Σαφώς και ο Προβεντέλ, θα συνεχίσει να λογίζεται ως βασικός με την επιστροφή του, αλλά πλέον, δεν θα «παίζει» μόνος του. Και ένα τέτοιο επίτευγμα, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο σε ένα κλαμπ όπως η Λάτσιο, θα είναι τεράστιο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0