Box to Box

Όταν αλλάζουν τα πράγματα τόσο γρήγορα στη βαθμολογία, ξέρεις πως έχεις ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα! 

Όταν αλλάζουν τα πράγματα τόσο γρήγορα στη βαθμολογία, ξέρεις πως έχεις ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα! 
Γιατί το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο ωραίο; Καλύτερο και από πέρσι; Γιατί αλλάζουν τα πάντα, μέσα σε μία εβδομάδα, για κάθε έναν από τους διεκδικητές! Σκεφτείτε απλώς την ατμόσφαιρα στον Ολυμπιακό, πριν τα ματς με τη Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό, και τώρα! Ή αυτήν στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ. Και απλώς επιβεβαιώνεται, πως όσο παραμένουν πρωταγωνιστές οι παίκτες και οι προπονητές, όλα είναι πολύ καλύτερα!
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η πρεμιέρα των Play Offs και μόνο, ήταν αρκετή για να φέρει ξανά, τα πάνω... κάτω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η τράπουλα «ανακατεύθηκε» και είμαστε ακόμη στην αρχή, αφού απομένουν άλλες εννέα αγωνιστικές! Και οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές, που μέσα σε μία εβδομάδα, αλλάζουν όλα και για όλους!

Ο Ολυμπιακός, πριν παίξει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκό, έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση. Επί Μεντιλίμπαρ μετρούσε μόνο νίκες (6/6) και έμοιαζε ικανός να κάνει το ολικό restart και να κλείσει με θετικό πρόσημο, μία σεζόν που στα μέσα της, φάνταζε χαμένη! 

Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες, τα «σύννεφα» επανήλθαν. Στην Ευρώπη καλείται να ολοκληρώσει ένα μικρό θαύμα και να επιστρέψει από το 1-4 για να συνεχίσει στους «8» του Europa Conference League, ενώ αν ηττηθεί και στη δεύτερη αγωνιστική των Play Offs, στην έδρα της ΑΕΚ, τότε οι στόχοι της σεζόν ίσως έχουν τελειώσει από τις 31 Μαρτίου!

Στο... απέναντι «στρατόπεδο», όλα άλλαξαν επίσης κατά 180 μοίρες, αλλά προς το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλές κακές στιγμές τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, με οκτώ βαθμούς να έχουν χαθεί, απέναντι σε ΛαμίαΚηφισιά και ΟΦΗ, δηλαδή με μερικούς από τους λεγόμενους «μικρούς» και μάλιστα, με τα δύο πρώτα ματς να είναι στη Λεωφόρο.

Υπήρξε πολλή «γκρίνια» και το όνομά του είχε αρχίσει να ξεθωριάζει από τη λίστα των διεκδικητών του τίτλου. Το τεράστιο «διπλό» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όμως, αποτελεί «δήλωση»! Αυτομάτως, το κλίμα άλλαξε και πέραν της βαθμολογικής σημασίας, το 1-3 στην έδρα του παραδοσιακού του αντιπάλου, του δίνει κι άλλη ψυχολογία. Την αίσθηση, δηλαδή, μπορεί να κερδίσει παντού!

Εκτός του ντέρμπι των «αιωνίων», όμως, είχαμε για ακόμα μία φορά ανακατατάξεις στην κορυφή. Ο Άρης «έριξε» και τον ΠΑΟΚ από την κορυφή, ακριβώς όπως την ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, σε ένα ματς που όλοι περίμεναν να ηττηθεί. Δίκαια, λοιπόν, λογίζεται ως «ρυθμιστής» της κορυφής, μιας και δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που το έκανε φέτος.

Όσον αφορά τα μεταξύ τους ματς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει πάρει μόλις έναν (!) βαθμό από τους εννέα διαθέσιμους, και δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί, πως αν χάσει το πρωτάθλημα, ο Άρης θα «ευθύνεται» σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, έκανε το αυτονόητο, περνώντας πολύ εύκολα από την έδρα της Λαμίας και από το -1 του φινάλε της κανονικής διάρκειας, βρίσκεται στο +2.

Με λίγα λόγια, η πρεμιέρα των Play Offs επιβεβαίωσε πως βλέπουμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και φέτος, ίσως καλύτερο του περσινού. Οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές προσφέρουν συνεχώς συγκινήσεις, σαν «αντίδοτο» στην τοξικότητα, που προσπαθεί μανιωδώς να υποβαθμίσει το ίδιο το προϊόν.

Μαζί με αυτό, όμως, επιβεβαιώνεται πως στο «ταμείο» των ομάδων στο φινάλε της σεζόν, οι «γκέλες» με τους «μικρούς», θα είναι αυτές που θα έχουν κρίνει τα πάντα. Όλοι έχασαν βαθμούς απέναντί τους, με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, να την έχουν «πατήσει» λίγο περισσότερο.

Αυτή είναι, όμως, και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Χωρίς τις εκπλήξεις και με τους «μικρούς» σε ρόλο... κομπάρσου, πώς θα βλέπαμε τέτοιο πρωτάθλημα;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0