Box to Box

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το «αντίδοτο» στην τοξικότητα της κερκίδας

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το «αντίδοτο» στην τοξικότητα της κερκίδας
Το viral χειροκρότημα στη Λαμία, μία συζήτηση περί Premier League στις αρχές του 2023 που «δικαιώνει» τον ΠΑΟΚ και τα 21 χρόνια που «κλείνει» σήμερα (05/03) και εγγυώνται πως όσο παίζει στην Ελλάδα, θα παίρνουμε γεύση από κάτι διαφορετικό. Στο χορτάρι, αλλά και την κερκίδα.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Εδώ και λίγες ώρες έχει γίνει viral ένα βίντεο από το Λαμία - ΠΑΟΚ, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.

Κατά την αποχώρηση του Γιάννη Κωνσταντέλια από τον αγωνιστικό χώρο στο 84', για να «μπει» ο Μουργκ, κάθε κομμάτι της κερκίδας σηκώνεται και τον χειροκροτά. Ανταποδίδει, προχωρά λίγα μέτρα και το χειροκρότημα, ξανά απ' την αρχή.

Όσοι παρακολουθούν στενά την πορεία του Γιάννη Κωνσταντέλια, γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο σκηνικό δεν τυχαίο, αλλά επαλαμβανόμενο.

Σχεδόν σε κάθε γήπεδο αποθεώνεται. Ακόμα και σε έδρες παραδοσιακών αντιπάλων. Δεν θα ακούσεις από την κερκίδα «γιουχάρισμα» γι' αυτόν. Δεν θα ακούσεις βρισιές ή «κανιβαλικά» συνθήματα.

Είναι ο εντυπωσιακός τρόπος παιχνιδιού του; Είναι ο χαρακτήρας του, που σπας το κεφάλι σου για να βρεις στιγμή που προκάλεσε και δεν βρίσκεις; Είναι η προσοχή σαν «κόρη οφθαλμού», ως ένα από τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Όποια κι αν είναι η κινητήριος δύναμη, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει βρει τον τρόπο, ώστε να «βγάζει» από τον Έλληνα οπαδό τον καλύτερό του εαυτό!

Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε ματς που βγαίνοντας από δύο γήπεδα της Αθήνας, το «τι παικτάρα είσαι», έδινε και έπαιρνε.

Δεν είναι κρυφό. Όλοι θα τον ήθελαν στην ομάδα τους. Και σήμερα (05/03) κλείνει μόλις τα 21 του χρόνια. Δηλαδή, υγεία να έχει και όρεξη για δουλειά, κι ένας θεός ξέρει τι έχουμε να δούμε από αυτόν.

Και για κλείσιμο, μία ιστορία από τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου του 2023, που δικαιώνει τον ΠΑΟΚ.

Ο Κωνσταντέλιας μετρούσε έξι μήνες από το τέλος του δανεισμού του στην Έουπεν και την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Αυτός έψαχνε τα πατήματά του και ο «Δικέφαλος του Βορρά», πώς θα τον αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό.

Όπως τώρα, έτσι και τότε, οι «σειρήνες» ήταν πολλές. Συζητώντας με έναν παλιότερο «γνωστό» του στην Αγγλία, μου είχε μιλήσει για τις απαιτήσεις των Θεσσαλονικέων. Ένα ποσό γύρω στα 20.000.000 ευρώ. Έβαζε στη συζήτηση διάφορες ομάδες της Premier League, όπως η Τσέλσι, και αναρωτιόταν, ποιος θα δώσει τόσα χρήματα.

Έναν χρόνο -και κάτι- αργότερα, ο Κωνσταντέλιας έχει ανεβάσει την τότε αξία του (4.000.000 ευρώ) κατά 250%, κοστολογείται βάσει Transfermarkt στα 10 εκατομμύρια ευρώ και βάζοντας στην εξίσωση τις φετινές εμφανίσεις του (12 γκολ/έξι ασίστ σε 42 ματς) και πως ο ΠΑΟΚ είναι «μέσα» στο κόλπο του τίτλου, αλλά και στους «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ίσως έχουμε δρόμο ακόμα, για μία νέα χρηματιστηριακή «αξιολόγηση».

Μάλλον είχε δίκιο ο Άγγλος. Ποιος θα δώσει τόσα χρήματα; Γιατί όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν θα αρκούν.

*Το χειροκρότημα, στο 4:26 του βίντεο.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0