Box to Box

Εκεί που άλλοι έβλεπαν «πισωγύρισμα», ο Τζόλης είδε πως με ένα βήμα πίσω, θα κάνει δύο μπροστά!

Εκεί που άλλοι έβλεπαν «πισωγύρισμα», ο Τζόλης είδε πως με ένα βήμα πίσω, θα κάνει δύο μπροστά!
Θα λείψει αυτός ο Τζόλης, από τα Play Offs της Εθνικής ή θα κάνει «ντεμπούτο» επί Πογέτ; Πώς θα τον κρατήσει η Φορτούνα; Τι ρήτρες έχει ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση πώλησης από τη Νόριτς; Τα «ανοιχτά» μέτωπα, σαφώς και είναι πολλά. Όλα είναι σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα, δευτερεούσης σημασίας, γιατί το μεγάλο στοίχημα, το έχει ήδη κερδίσει.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Τραυματισμοί, έλλειψη εμπιστοσύνης και στην κορυφή, μία βιαστική ή και λανθασμένη (;) επιλογή: αυτή της Νόριτς. Πέρασε πολύς καιρός από τις 7 Οκτωβρίου του 2020, που ο Χρήστος Τζόλης έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ελλάδας, αλλά και ο ίδιος πέρασε πολλά στο συγκεκριμένο διάστημα.

Η φετινή απόφασή του, να μεταβεί ως δανεικός στην Bundesliga 2 και τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, όμως, ήταν κίνηση-ματ! Και τα 15 γκολ και οι πέντε ασίστ σε 25 ματς, είναι απλώς το «μέσο», προς τα όσα έπονται. Ξεκινώντας, από το «κεφάλαιο» της Εθνικής.

Ο Γκουστάβο Πογέτ συμπληρώνει δύο χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, λίγες ημέρες μετά τον ημιτελικό με το Καζακστάν στα Play Offs του Nations League (21/03). Εξαιτίας πολλών παραγόντων, ο Χρήστος Τζόλης δεν έχει αγωνιστεί λεπτό επί ημερών του. Και χωρίς να ακουστεί «κιχ», μιας και για καιρό, έψαχνε τα πατήματά του. Τώρα, όμως;

Μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, είναι ό,τι πιο φορμαρισμένο και... ελληνικό υπάρχει από τη μέση του γηπέδου και μπροστά, μέσα στο 2024, και απέναντι στο Καζακστάν, που δεν θα έρθει στην Νέα Φιλαδέλφεια για να «ανοιχτεί», τέτοιου τύπου παίκτες, ικανοί στην ατομική ενέργεια, μοιάζουν απαραίτητοι. Πόσω μάλλον, όταν είναι «καυτοί».

Το «μαχαίρι» και το «καρπούζι», σαφώς, βρίσκονται στα χέρια του Πογέτ. Ίσως προτιμήσει να μην διασπάσει τον κορμό που έχει χτίσει, πάντως, ο Χρήστος Τζόλης έχει κάνει ό,τι περνάει από τα... πόδια του, για να δηλώσει ξανά «παρών». Άλλωστε, το ματς με το Καζακστάν, είναι ο πρώτος στόχος. Αν περάσουμε τόσο εκείνο, όσο και το επόμενο εμπόδιο, θα υπάρχει ο μεγαλύτερος όλων, που δεν είναι άλλος, από το να βρεθεί στο EURO.

Ανεξάρτητα από το κεφάλαιο της επιστροφής στην εθνική ομάδα, όμως, είναι ξεκάθαρο πως ο Χρήστος Τζόλης έχει ανεβάσει ήδη, τις «μετοχές» του.

Μοιάζει δεδομένο, πως η Φορτούνα Ντίσελντορφ θα κινηθεί για την απόκτησή του. Στην περίπτωση ανόδου στην Bundesliga, υπάρχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς του, κοντά στα 5.500.000 ευρώ. Σε περίπτωση μη ανόδου, υπάρχει και δεύτερη οψιόν, μεταξύ 3.2 και 3.9 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γερμανίας.

Ακόμα και στο δεύτερο σενάριο, θεωρείται δεδομένο πως η Φορτούνα θα τον αγοράσει, ώστε να τον μεταπουλήσει, ίσως και σε άλλο γερμανικό σύλλογο. Δεν είναι κρυφό, άλλωστε, πως έχει πολλούς θαυμαστές στην Bundesliga.

Και στις δύο περιπτώσεις, κερδισμένος θα είναι ο ΠΑΟΚ, αφού έχει φροντίσει να εξασφαλίσει δύο πράγματα, από την ημέρα που τον παραχώρησε: περίπου το 20% από την επόμενη μεταγραφή του, αλλά και την ύπαρξη μίας υψηλής ρήτρας, σε περίπτωση που αποπειραθούν να τον αποκτήσουν απευθείας από τη Νόριτς, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ.

Με την ομάδα από το Ντίσελντορφ να βρίσκεται στο -4 από την τρίτη θέση και τα μπαράζ ανόδου, αλλά με το Αμβούργο να έχει παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο, όλα μοιάζουν ρευστά ακόμη. Απομένουν, εξάλλου, άλλες δέκα αγωνιστικές. Ακόμα και η απόσταση των έξι βαθμών από τη δεύτερη στην Bundesliga 2, Χόλσταϊν Κίελ, καλύπτεται.

Όλα αυτά, είναι σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα, δευτερεούσης σημασίας. Γιατί είναι ήδη δεδομένο, πριν καν το τέλος της σεζόν, πως το ελληνικό ποδόσφαιρο «ξανακερδίζει» έναν παίκτη με σπάνιες προοπτικές που έμοιαζε να είχε χάσει τον δρόμο του. Και είναι κάτι που το πιστώνεται ο ίδιος και το περιβάλλον του.

Γιατί εκεί που οι άλλοι έβλεπαν ένα «πισωγύρισμα», αυτός είδε πως με ένα βήμα πίσω, θα κάνει δύο μπροστά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0