Box to Box

Η «τεσσάρα» του Ολυμπιακού στην Τούμπα έχει πολλά οφέλη, αλλά και έναν κακό σύμβουλο

Η «τεσσάρα» του Ολυμπιακού στην Τούμπα έχει πολλά οφέλη, αλλά και έναν κακό σύμβουλο
Τα «μαθηματικά», με 39 βαθμούς προς διεκδίκηση, «βγαίνουν» για τον Ολυμπιακό. Παρά τον «θρίαμβο» στην Τούμπα, όμως, ο Μεντιλίμπαρ θα συνεχίσει να παίζει με ντισαβαντάζ. Τόσο απέναντι στον Λουτσέσκου, όσο και στους Αλμέιδα Τερίμ. Οπότε, οι αριθμοί ας μείνουν στην άκρη.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Κανείς δεν έχασε το πρωτάθλημα από μία «τεσσάρα» και κανείς δεν το πήρε. Ούτε ο ΠΑΟΚ έπαψε να είναι διεκδικητής, ενώ βρίσκεται στο -1, ούτε ένα επιβλητικό «τρίποντο», έβαλε τον Ολυμπιακό του -4 και του -5 από τρεις ομάδες πιο δουλεμένες από αυτόν, σε θέση ισχύος. Απλώς είναι πιο «μέσα» στο κόλπο της διεκδίκησης, απ' ό,τι χθες.

Από την άλλη, το «χαστούκι» για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλο. Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, από τη στιγμή που είναι το τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη στην Τούμπα, η δεύτερη σερί ήττα, με το 0/3, να το γλυτώνει στο 89'. 

Πείτε το ντεφορμάρισμα αν θέλετε. Αυτές οι δύο εβδομάδες, όμως, πιο πολύ μου μοιάζουν με μία περίοδο που το «μαγικό ραβδάκι», δεν λειτούργησε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βγάζει συνεχώς λαγούς από το καπέλο του, κάνοντας ροτέισον σε ένα ρόστερ με σαφείς αδυναμίες, ακόμα και σε σημεία που κανείς δεν έβλεπε τον τρόπο.

Έχει κατορθώσει να πάρει απροσδόκητα πολλά από τον «ουρανοκατέβατο» Μουργκ, έχει μακιγιάρει με πολλούς και διάφορους τρόπους το κενό στο «9», έχει κάνει λειτουργικό σε κάθε θέση τον Κεντζιόρα. Αυτές οι μεσοβέζικες λύσεις, θα έρθουν και φορές, όμως, που δεν θα λειτουργήσουν. Όχι ότι ευθύνονται μόνο αυτές στα «στραβά». Ίσως και ο ίδιος να υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του συνόλου του, σε αυτά τα συνεχόμενα ντέρμπι.

Στον Ολυμπιακό, από την άλλη, βγήκαν τα πάντα. Ήταν απίστευτα κυνικός, ψυχολογικά πιο έτοιμος, περιόρισε όσο μπορούσε τα μεγάλα «ατού» του ΠΑΟΚ και μερικά από τα δικά του (κυρίως Ποντένσε, Πασχαλάκης, Ελ Κααμπί και Κάρμο), ήταν σε άλλο επίπεδο.

Γιατί παρότι πήρε σπουδαίο «διπλό» και μείωσε στο -5 από την κορυφή, δεν είναι -ακόμη- μέσα στους διεκδικητές; Γιατί σε έναν «μαραθώνιο», με μερικά σπριντ, δεν σώζεσαι.

Ο Ολυμπιακός είχε καλό ρόστερ από την αρχή της σεζόν και μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, έχει σαφώς καλύτερο. Αφήνοντας στην άκρη, πως συνεχώς πυροβολούσε τα πόδια του με τις αλλαγές προσώπων στον πάγκο, στην ενδεκάδα της Τούμπας, παρατάχθηκε με πέντε ποδοσφαιριστές, που γνωρίζονται έναν μήνα με τους υπόλοιπους! Και στην ίδια ενδεκάδα, μόλις τρεις γνωρίζονταν από πέρυσι: ΠασχαλάκηςΦορτούνης και Ροντινέι, με τον Βραζιλιάνο να έχει έρθει τον Ιανουάριο του 2023 στην Ελλάδα. Τώρα «έκλεισε» χρόνο, δηλαδή.

Μες την εξίσωση, πλέον, και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που θα ήταν κακό να δει τον πήχη να τοποθετείται σε μεγαλύτερα ύψη, από μία και μόνο νίκη.

Το σκορ θα ήταν «κακός σύμβουλος» για τον Ολυμπιακό. Προτιμότερο να μείνει στην εμφάνιση και το «διάβασμα» του Μεντιλίμπαρ. Γιατί δεν διάβασε μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά και τις αδυναμίες του δικού του ρόστερ (τριάδα στα χαφ, περιορισμός των άκρων και κυρίως, της αριστερής πλευράς, των Μπάμπα και Κωνσταντέλια/Ντεσπόντοφ).

Κάτι ενθαρρυντικό μεν, αλλά αρκετά στάδια πιο πίσω, από αυτό των Λουτσέσκου και Αλμέιδα, που έχουν πλήρη γνώση. Ακόμα και από τον Τερίμ, που έχει το προβάδισμα δύο μηνών, αλλά και των δικών του μεταγραφών τον Ιανουάριο.

Όσο κι αν τα «μαθηματικά», λοιπόν, με 39 βαθμούς προς διεκδίκηση, «βγαίνουν» για τον Ολυμπιακό, ας μείνουν στην άκρη. Οι προτεραιότητες είναι άλλες και δεν υπάρχει χώρος, για άλλη βραχυπρόθεσμη στόχευση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0