Box to Box

Ο Μπαπέ στη Μαδρίτη είναι επιτυχία του Πέρεθ, αλλά για την Παρί είναι ευκαιρία να λειτουργήσει ορθολογικά!

Ο Μπαπέ στη Μαδρίτη είναι επιτυχία του Πέρεθ, αλλά για την Παρί είναι ευκαιρία να λειτουργήσει ορθολογικά!

Το λιγότερο καλά κρυμμένο μυστικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο φαίνεται πως βγαίνει προς τα έξω, με τον Μπαπέ να οδεύει προς την Μαδρίτη και τη Ρεάλ να βρίσκει φυσικά τα χρήματα. Πώς; Πολύ άνετα! Τι θα γίνει τώρα στην Παρί αφού απέτυχε παταγωδώς το σχέδιο των galacticos; Αυτό είναι ένα ερώτημα!

Γράφει ο Maverick

Στο Καταρ πήραν απόφαση πως με την εξοικονόμηση 200 εκατομμυρίων όταν φύγει ο Μπαπέ, που αναλύονται ως 110 από το ετήσιο συμβόλαιο μικτά, συν 90 μπόνους αφοσίωσης, που υπογράφηκε πριν 2 χρόνια αν συνέχιζε για άλλον έναν χρόνο και συνέβη, πάνε για διαφορετική προσέγγιση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε τι συμβαίνει. Η Ρεάλ έως τώρα το έχει χειριστεί πολύ σωστά. Επίσημα δεν έχει διαρρεύσει κάτι. Αλλά εκεί θα πάει! Ο παίκτης δεν πάει στην Αγγλία, γιατί οι αγγλικές ομάδες με πάνω από 2 δις να τα χρωστούν και τα πιο πολλά στην La Liga, σε περίπτωση που πάθουν κάτι, κινδυνεύουν 10 ισπανικοί σύλλογοι. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες η ίδια η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί πως έχει τρομάξει από το αυξανόμενο έλλειμμα τους! Αλλά για ποια κυβέρνηση συζητάμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ο πρωθυπουργός είναι προσωρινός και σίγουρα ηττημένος στις επόμενες εκλογές; Τέλος πάντων.

Αν θέλετε την άποψή μου είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων 20 ετών να φέρνει τον Μπέλιγχαμ στην Μαδρίτη ο Πέρεθ και ο Μπαπέ  αντί να πάει στο πιο πλούσιο πρωτάθλημα, να πηγαίνει εκεί επίσης! 

Αν θέλει να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη, ο Μπαπέ ξέρει ότι θα πρέπει να μειώσει τον μισθό του. Θα μπορούσε να τον διατηρήσει μόνο αν πήγαινε στην Σαουδική Αραβία, αλλά θα σήμαινε πως  στην ποδοσφαιρική του ζωή στα 25 το, θα έβαζε τίτλους τέλους! Ο Κριστιάνο πήγε εκεί με πέντε μετάλλια νικητή  Champions League και Χρυσές  μπάλες. Δεν θα τον φτάσει εύκολα ο Μπαπέ, ούτε τον Μέσι φυσικά σε συλλογικό επίπεδο, γιατί με την Εθνική Γαλλίας μπορεί να πάρει τίτλους.

Πού μπορούν να συνεννοηθούν ας πούμε οικονομικά, ο Μπαπέ, ο ατζέντης του και η Μαδρίτη;

Ένα μπόνους 100 εκατομμυρίων κατανεμημένων σε πολλά χρόνια και ένας μισθός 50 μικτών, ενώ αρχικά είχε δηλώσει ο Πέρεθ 25-35 για παράδειγμα, θα φαινόταν λογικό. Δηλαδή σε αντίθεση  των λεγόμενων του, Θα πάει τόσο ψηλά. Υπάρχουν τρεις τουλάχιστον που περιμένουν να ακούσουν τα νούμερα. Και ανάλογα θα ζητήσουν και εκείνοι τις αυξήσεις τους.

Δεν είναι εύκολο για κανέναν να προσφέρει περισσότερα, και αν υπάρχουν, η Μαδρίτη έχει το πλεονέκτημα του έξτρα που προσθέτει το απαράμιλλο κύρος της! Μη γελιόμαστε. Από αυτό ξεκινούν όλοι και δηλώνουν respect. Η φανέλα με την πιο μεγάλη ιστορία και το ειδικό βάρος!

Ακόμη και με το τεράστιο κόστος του γηπέδου, του νέου Μπερναμπέου ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα μπορέσει να βρει χρήματα για αυτήν την κολοσσιαία επιχείρηση, η οποία είναι στρατηγικής φύσεως. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να βρει λεφτά από την αγορά εύκολα, με τους Αμερικανούς να θέλουν να χρηματοδοτήσουν οποιαδήποτε κίνηση του, αυτός είναι ο πρόεδρος της Ρεάλ και αυτό από μόνο του λέει πολλά πράγματα.

Όσο για τους οπαδούς, είναι διχασμένοι.  Οι πιο πολλοί δεν θεωρούν πως θα τον έχει ανάγκη η ομάδα. Θα μπορούσε να αλλάξει την ατμόσφαιρα στην ομάδα, αλλά μπορεί να γίνει και ανάποδα!

Υπάρχει κόσμος που θα προτιμούσε  αυτός που θα αποκτηθεί δίπλα σε Βινίσιους και Μπέλιγχαμ να είναι ο Χόλαντ! Στη Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη πλευρά, πιστεύουν πως θα τον πείσουν τον Νορβηγό να υπογράψει έως το 2029 νέο συμβόλαιο, εάν τυχόν ο Μπαπέ πάει τελικά στη Μαδρίτη!

Πάμε λίγο και στο Παρίσι. Εκεί οι πληροφορίες μου είναι πολύ διαφορετικές σχετικά με το πως θα κινηθεί για την επόμενη μέρα η Παρί! Η πλήρης αποτυχία του σχεδίου να υπάρχουν μαζί στην ίδια ομάδα, ο Μέσι, ο Νεϊμάρ και ο Μπαπέ ,αφού δεν  έφερε ούτε καν έναν τελικό, όχι το Champions League, εγκαταλείπεται ως ιδέα!

Υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να αποκτηθούν με τα χρήματα που θα  εξοικονομηθούν φεύγοντας  ο Μπαπέ. Είναι ο Γκιμαράες από τη Νιούκαστλ, ο Μπερνάρντο Σίλβα από τη Σίτι, ο Ράσφορντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  ο  Λαουτάρο Μαρτίνες από την Ίντερ και ο Λεάο από τη Μίλαν. Εννοείται όχι όλοι μαζί, άλλα δύο από αυτούς μπορεί και να τους αποκτήσει και να τους αμείβει με τα χρήματα που θα κόστιζε για μία τριετία, η παραμονή του Γάλλου σουπερστάρ στο Παρίσι! Φυσικά, υπάρχει πάντα και το ενδιαφέρον για τον Όσιμεν που θα στοιχίσει από τη Νάπολι, αν και η τιμή του φέτος έπεσε πολύ, μετά και το απογοητευτικό τουρνουά που έκανε στην Αφρική.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η λογική να πάνε σε παίκτες που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα πράγματα στην εντεκάδα από το να είναι μόνο ονόματα, είναι κάτι το οποίο αλλάζει πλήρως το σκεπτικό στην Παρί Σεν Ζερμέν. Και για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος έτσι θα απελευθερωθεί από ένα βάρος το οποίο του φορτώθηκε η αλήθεια είναι χωρίς να έχει την δική του έγκριση. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι επόμενοι μήνες!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0