Box to Box

Η Ίντερ πιο ώριμη από πέρσι, η Γιουβέντους πλήρωσε την ατολμία του Αλέγκρι, και τώρα κυνηγάει την ουρά της!

Η Ίντερ πιο ώριμη από πέρσι, η Γιουβέντους πλήρωσε την ατολμία του Αλέγκρι, και τώρα κυνηγάει την ουρά της!
Κάθισα και είδα το Derby d’ Italia και τη νίκη της Ίντερ με 1-0 (04/02) επί της Γιουβέντους, σε ένα ματς που αν και είμαστε ακόμη στις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, δείχνει να έχει βάρος τελικού, στο ποιος θα είναι ο νέος πρωταθλητής τον Μάιο. Περισσότερο από την ανωτερότητα των «νερατζούρι», στέκομαι στην ηττοπάθεια του Αλέγκρι, που απλά έστησε την ομάδα του για ισοπαλία! Και το πλήρωσε!

Γράφει ο Maverick

Μόλις η Γιουβέντους έμεινε πίσω με ένα γκολ στο σκορ, οκτώ λεπτά πριν από το ημίχρονο, χρειάστηκε ξαφνικά να βελτιώσει τα πράγματα! Βλέπετε, ο Αλέγκρι έβαλε δύσκολα στην ομάδα του πολύ νωρίς και έπρεπε πια να ανακατέψει την τράπουλα! Δεν τα κατάφερε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο ανοιχτό. Η «Γιούβε» στην πραγματικότητα επικράτησε της Ίντερ σε τελικές, αλλά αυτό είναι για τους λάτρεις της στατιστικής! Ουσιαστικά, με 10-6 τελικές δεν είναι ότι ο Ζόμερ κλήθηκε ξανά και ξανά στη δράση, αλλά απλά, έγιναν κάποια σουτ! Θυμίζει περισσότερο έναν αγώνα πυγμαχίας, όπου η ανωτερότητα του ενός μποξέρ, αναγκάζει τον άλλο να δώσει μερικές γρήγορες γροθιές, που είναι εντυπωσιακές στο μάτι, αλλά μηδέν εις το πηλίκο! Δεν ενοχλούν καν τον αντίπαλο!

Αντίθετα, είδαμε τον προπονητή της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι, να ρυθμίζει τα πράγματα για να δει το παιχνίδι να τελειώνει, καθώς συνεχιζόταν το δεύτερο ημίχρονο, και οι παίκτες του, αυτά που ζήτησε τα εκτέλεσαν τέλεια. Όσο κι αν η Γιουβέντους δεν χρειαζόταν κάποιου είδους σημαντική ανακάλυψη για να ισοφαρίσει, απλά κάποιες ορθολογικές επιθέσεις, δεν μπορούσε να τις βρει. Αυτό είναι, εν μέρει, δικό τους λάθος, αλλά οφείλεται και στο γεγονός ότι η Ίντερ - ειδικά όταν έπαιζε με το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο - αμυνόταν πολύ καλά. Οι νικητές και πρωτοπόροι της βαθμολογίας, ήξεραν πάρα πολύ καλά τι ήθελαν να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Και το έκαναν απόλυτα σωστά, τηρώντας το πλάνο τους.

Ο Αλέγκρι «έστησε» τη «Γιούβε» για μια ισοπαλία, και αν έβρισκε το γκολ πρώτος, να προσπαθήσει να κρατήσει το τρίποντο! Τι θλιβερή προσέγγιση πια για το 2024, που οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας! Η επιλογή του, δεν βγήκε! Και τώρα αναγκαστικά, η  Γιουβέντους κυνηγάει την ουρά της.


Αυτή ήταν σίγουρα μια μεγάλη απόφαση, όταν παίζεις εναντίον της ομάδας με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, που τυχαίνει να έχει δύο από τους πιο καλούς επιθετικούς, που έχει να προσφέρει φέτος στο κοινό της η Serie A.

Έχει απομείνει μεγάλο μέρος της σεζόν, που δεν μπορεί επίσημα να πει κάποιος πως η κούρσα για το Scudetto, είναι τελειωμένη. Άλλωστε, η Ίντερ σύντομα θα ξαναμπεί στον ευρωπαϊκό στίβο, σε αντίθεση με την Γιουβέντους, που είναι τιμωρημένη και δεν έχει άλλα πράγματα στο μυαλό της. Αλλά αν σκεφτεί κανείς το γεγονός, ότι η διαφορά είναι τώρα τέσσερις βαθμοί και η Ίντερ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τη Γιουβέντους, μια ήττα από τον άμεσο αντίπαλο για τον τίτλο, απλώς σε κάνει να νιώθεις αρκετά πεσμένος.

 
Με απλά λόγια, ακόμη και η επιστροφή στην κορυφή του πίνακα, δεν θα είναι εύκολη τώρα. Πολύ δε περισσότερο, να το κάνεις αρπάζοντας το πρωτάθλημα. Δεν θα ήταν ποτέ εύκολο, από μόνο του ακόμα και με ισοπαλία σε αυτό το ματς. Πολύ δε περισσότερο τώρα! Τώρα, όμως, θα χρειαστεί τόσο η Γιούβε να είναι σχεδόν τέλεια στην υπόλοιπη διαδρομή, όσο και κάποια σημαντική απώλεια στην πορεία, για την Ίντερ του Ιντζάγκι, που δείχνει πολύ αποφασισμένη!

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να είχε πάει στο παιχνίδι το βράδυ της Κυριακής (04/02) με το προβάδισμα της Serie A. Αντίθετα, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του Άρεκ Μίλικ, που αποβλήθηκε και έβαλε την ομάδα του πίσω από την μπάλα για πολύ περισσότερο από μία ώρα, η «Γιούβε» έχασε βαθμούς απέναντι στην Έμπολι, με 1-1 απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε κάνει τίποτα σωστά τους προηγούμενους μήνες. Πεταμένοι βαθμοί και η Ίντερ στάθηκε όρθια στη Φλωρεντία, παρά το πέναλτι που παραχώρησε, αλλά έχασε η Φιορεντίνα! Μικρές λεπτομέρειες, που καθορίζουν πράγματα στο τέλος της χρονιάς. Κακά τα ψέματα, ακόμα και όταν η Ίντερ δεν είναι στα καλύτερά της, μπορεί να κερδίσει σημαντικά ματς, και αυτό έγινε ξανά.

Ίσως οι δύο ομάδες επιστρέψουν σε μια πολύ στενή κούρσα, εάν χαθούν από τους Μιλανέζους, κάποιοι βαθμοί, αλλά αυτό είναι απλά μια επιθυμία πια, έπειτα από μια νύχτα όπου η «Γιούβε», θα μπορούσε να είχε κάνει χάρη στον εαυτό της και να έδειχνε ως η μόνη πραγματική απειλή, για την ομάδα που όλοι περιμένουν να κερδίσει τον τίτλο.

Μετά από αυτό το 1-0, δεν μπορώ να δω ποια άλλη μπορεί να είναι η πρωταθλήτρια από την Ίντερ! Η οποία έχει καλύτερη ομάδα από πέρσι, που έφτασε στον τελικό του Champions League! Για την ακρίβεια δείχνει πολύ πιο ώριμη. Και αυτό λέει πολλά. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0