Box to Box

Ο Λιούμπισιτς είναι το πρόσωπο της μεταγραφικής φιλοσοφίας, που ανέλυσε ο Αλμέιδα

Ο Λιούμπισιτς είναι το πρόσωπο της μεταγραφικής φιλοσοφίας, που ανέλυσε ο Αλμέιδα
Όταν ο Ματίας Αλμέιδα μιλούσε για μεταγραφικό πλάνο, να τι εννοούσε. Η ΑΕΚ το έδειξε ξεκάθαρα στον κόσμο της. Στην πράξη. Κι αν αυτός ενθουσιάστηκε από τη μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ας μην χειροκροτήσει μόνο την κατάληξη. Ας «διαβάσει» τη φιλοσοφία, πίσω από αυτήν.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Και τώρα που πέρασε η «χιονοστιβάδα», υπό τη μορφή της μεταγραφής του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ, ώρα για ένα «ταμείο».

Δεδομένα, είναι τεράστια επιτυχία η μεταγραφή του. Ο ίδιος παίκτης το καλοκαίρι, έμοιαζε απλησίαστος. Κρίνοντας την περίπτωσή του, οικονομικά και μόνο. Μην εξετάσουμε παράγοντες όπως οι ικανότητες, η ηλικία, ακόμα και η χώρα καταγωγής του! Αφήστε το.

Η ΑΕΚ τον παρακολουθούσε στενά, περίμενε το κατάλληλο τάιμινγκ και «χτύπησε» όταν έπρεπε και υπήρχε πρόσφορο έδαφος για αγορά, στα δικά της στάνταρ. Ας της αναγνωριστεί.

Ως προς το δεύτερο σκέλος, η συγκεκριμένη μεταγραφή, ήταν ένα μικρό μάθημα. Ειδικά μετά από όλες τις λεπτομέρειες, που βγήκαν στο «φως».

Δεν είχαν περάσει περισσότερες από επτά ημέρες, από την ημέρα που ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για τα πάντα στο Σεραφείδειο, και κατά μεγάλο μέρος, για τα μεταγραφικά. Είχε αναλύσει πλήρως, πώς λειτουργούν τα πράγματα επί ημερών του στο συγκεκριμένο κομμάτι. Πώς ο ίδιος μιλά με τους παίκτες, που πραγματικά θέλει στο γκρουπ του. Ακριβώς όπως έγινε, και το «αποκάλυψε» ο ίδιος ο Λιούμπισιτς.

Η ΑΕΚ τον ήθελε. Αυτός είχε προκριθεί από τον Αλμέιδα, αυτός ταίριαζε στο πρότζεκτ, αυτός είχε το απαραίτητο προφίλ. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, δύσκολα υπάρχουν εναλλακτικές. Όπως επίσης, το «σενάριο» να πάρει παίκτη απλώς για να πάρει, σε περίπτωση που «ναυαγούσε» του Λιούμπισιτς, δεν έπαιζε. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαριστεί.

Το μεταγραφικό της status έχει αλλάξει. Συνετέλεσαν πολλά σε αυτό. Η άφιξη του Αλμέιδα, το σταδιακό χτίσιμο του ρόστερ, το γήπεδο, το νταμπλ. Έχει κερδίσει το δικαίωμα, λοιπόν, να βάζει αυτή όρους, στο πώς και πότε θα κινηθεί στο μεταγραφικό κομμάτι.

Και όπως απέδειξε, πρώτα βάζει στο ζύγι άλλα πράγματα, κι έπειτα το κόστος. Γιατί τα 15 εκατομμύρια ευρώ, για τρεις μεταγραφές, μέσα σε έξι μήνες, δεν βγαίνουν εύκολα, από κανένα «ταμείο» ελληνικής ομάδας.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν κρίνονται όλες οι μεταγραφές στα χρήματα. Και αυτά να προσφέρεις, κανείς δεν εγγυάται πως θα έχεις 100% ποσοστό επιτυχίας. Ούτε πως θα κυλούν όλα εύκολα στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Άλλωστε, τέτοιου είδους προφίλ, όπως του Λιούμπισιτς, είναι ελκυστικά για πολλούς. Δύσκολα «παίζεις» μόνος.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, απέδειξε πως πράγματι έχει μεταγραφικό πλάνο. Ακριβώς όπως το ανέλυσε ο Ματίας Αλμέιδα πρόσφατα. Το έδειξε ξεκάθαρα στον κόσμο της, λοιπόν. Στην πράξη. Κι αν αυτός ενθουσιάστηκε από την μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ας μην χειροκροτήσει μόνο την κατάληξη. Ας διαβάσει τη «φιλοσοφία», πίσω από αυτήν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0