Box to Box

Σταλόνε, Κουέστα και η πλάτη, που αυτήν τη φορά, δεν «γύρισε»

Σταλόνε, Κουέστα και η πλάτη, που αυτήν τη φορά, δεν «γύρισε»

Ό,τι πικρό, το γεύτηκε με το κουταλάκι. Αυτήν τη φορά, όμως, ο ίδιος ο Χουλιάν Κουέστα, «όρισε» τη μοίρα του, αλλά και του Άρη.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Δεν είναι εύκολο πράγμα να πέφτεις και να σηκώνεσαι. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ως «Ρόκι», έκανε viral -πριν καν ανακαλυφθεί ο όρος- τέτοιες ατάκες. Άλλο οι ταινίες, όμως, άλλο η ζωή και άλλο το ποδόσφαιρο.

Η αξία του Χουλιάν Κουέστα δεν αμφισβητείται. Ο Άρης γνωρίζει πολύ καλά, εδώ και χρόνια, πως πέτυχε διάνα με την περίπτωση του, φέρνοντάς τον από τη Βίσλα Κρακοβίας, το 2018.

Εκεί που άλλοι έβλεπαν έναν ακόμα Ισπανό, ο Κουέστα είδε το ιδανικό περιβάλλον για να γίνει πολύτιμος, αρχικά, κι έπειτα ηγέτης. Και τα κατάφερε. Μόνο που όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάστηκε να περάσει μέσα από τον τοίχο της αμφισβήτησης. Και του κόσμου, ίσως και της δικής του.

Δεν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια. Ήταν Μάρτιος του 2021, όταν από τη δική του απροσεξία -ή από την ποδοσφαιρική «πονηριά» του Μπουχαλάκη, αν προτιμάτε- ήρθε ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά. Και μετά, θα έπρεπε να αφήσει εκτός τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να φτάσει στον τελικό.

Στην αμέσως επόμενη -έστω και από τον πάγκο- είδε τον Άρη να αποκλείεται στο 118' από τη Λαμία.

Και προφανώς στην «κορυφή», πριν από αυτές, το καλοκαίρι του 2020, εν μέσω κορονοϊού, όταν γεύτηκε όλες τις εναλλαγές συναισθημάτων, στο σοκ από την ΑΕΚ στα ημιτελικά, αρχικά στο 90+6' κι έπειτα στην παράταση.

Μην προτρέχουμε. Κανείς δεν έφτασε στον τελικό, απλώς επειδή «βαφτίστηκε» φαβορί. Ο Άρης έχει δρόμο μπροστά του. Αλλά ξορκίζοντας τη διαδικασία των πέναλτι και των φαντασμάτων του παρελθόντος, ξέρει, ήδη από τη στιγμή της πρόκρισής του επί της ΑΕΚ, πως τέτοιες ευκαιρίες, δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα. Και ως σύλλογος «πεινασμένος» εδώ και 54 χρόνια, το έδειξε κατευθείαν, με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του: γι' αυτόν είναι η ευκαιρία της δεκαετίας (και βάλε)!

Όσον αφορά στον Κουέστα; Ταινίες, ζωή και ποδόσφαιρο «ευθυγραμμίστηκαν» από τον ίδιο, το βράδυ της Τετάρτης (17/01).

Αμφίβολος πριν το ματς, MVP μετά από αυτό. Μία προσωπική ρεβάνς, από όσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά καιρούς. Αυτήν τη φορά, δεν «γύρισε» την πλάτη. Ούτε αυτός, «χάνοντας» μία φάση, ούτε η τύχη σε αυτόν, αφού όπως και να το κάνουμε, χρειάζεται κι αυτή, στη διαδικασία των πέναλτι.

Αν θα υπάρξει «χαρούμενο τέλος»; Υπομονή και θα φανεί. Πάντως, βάσει των δηλώσεων του Μάντζιου, πως ο Κουέστα αξίζει στον απόλυτο βαθμό ένα νέο συμβόλαιο (λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι), μοιάζει δεδομένο πως θα υπάρξει μέλλον.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0