Box to Box

Μία «χτυπητή» αδυναμία είχε ο Κωνσταντέλιας, πάει κι αυτή! (video)

Μία «χτυπητή» αδυναμία είχε ο Κωνσταντέλιας, πάει κι αυτή! (video)
Και τώρα, υγεία και τύχη. Όλα τα άλλα, συνεχίζοντας να «δουλεύει», είναι στα πόδια του.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Αλλιώς την περίμενα την Τετάρτη (10/01). Μεγάλα ματς, ομάδες με κίνητρο. Μάλλον άλλοι παράγοντες, όμως, όπως η κούραση και το ένστικτο της «επιβίωσης», υπερίσχυσαν.

Από το ΑΕΚ - Άρης, σαφώς να κρατήσουμε το όμορφο στιγμιότυπο των Αλμέιδα - Μάντζιου - Ζιλ, αλλά και την εικόνα του Άρη, για δεύτερο σερί ντέρμπι. Ως εκεί, όμως.

Από το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός; Ας κρατήσουμε ότι τα γκολ Αλεξανδρόπουλου και Ιωαννίδη θύμισαν ντέρμπι από τα παλιά.

Στα δικά μου «μάτια», όμως, το απόσταγμα των τεσσάρων αναμετρήσεων του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει να κάνει με τον Γιάννη Κωνσταντέλια.



Είναι οφθαλμοφανές, το πόσο έχει ωριμάσει. Πόσο πιο κυνικός έχει γίνει.

Στην ενέργεια που κάνει απέναντι στον Βόλο, πέρυσι ή πρόπερσι, θα είχε στο μυαλό του ως πρώτη επιλογή, να ψάξει την κάθετη, για να δημιουργήσει. Αυτήν τη φορά, εκτέλεσε. Και παρότι έχει γκολ, φέτος, τέτοιο, με φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής, σουτάροντας με ρίσκο δηλαδή, δεν έχει ξαναβάλει.

Ήταν ένα μόνιμο αντικείμενο συζήτησης, έως και πριν λίγο καιρό. «Ντριμπλάρει, δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν έχει το γκολ»! Ε φέτος το έχει!

Προφανώς, δεν λέω πως έφτασε το peak του. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, και πάντα θα υπάρχουν, αλλά ουσιαστικά, φέτος «σβήνει» το μοναδικό «χτυπητό» μειονέκτημα, για την θέση στην οποία αγωνίζεται.

Έχει σκοράρει σε κάθε διοργάνωση που έχει παίξει, και με 8 γκολ και 4 ασίστ, διάγει την πιο παραγωγική -με διαφορά- σεζόν του. Και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Βέβαια, μην τρέφουμε αυταπάτες. Κάτι μεμπτό για τον Κωνσταντέλια, και τον κάθε Κωνσταντέλια, όσοι είναι να βρουν, θα βρουν! Γιατί στην τελική, αυτό ψάχνουν. Και με αυτήν την αφορμή, ας απαντήσουμε στα «εντάξει, με τον Βόλο το έβαλε».

Ποιοι είναι οι πιο ικανοί με την μπάλα στα πόδια, στη φετινή Stoiximan Super League; Οι «μπαλάτοι» όπως τους αποκαλούμε συχνά; Φορτούνης; Πινέδα; Τζούρισιτς;

Όποιον κι αν διαλέξετε, τέτοιο γκολ απέναντι στον Βόλο, δεν έβαλε. Οπότε, στην άκρη οι μηδενισμοί κι επιστροφή στα σημαντικά.

Κλείνοντας, κάτι που πέρασε στα... ψιλά από το ματς του ΠΑΟΚ -ίσως επειδή πλέον έχει γίνει συνήθεια- αλλά «δένει» αρμονικά με τα παραπάνω.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άκουσε πολλά -και για καιρό- για τον τρόπο διαχείρισης του Γιάννη Κωνσταντέλια. Το πώς τον ακούει ο νεαρός, ενώ είναι στην αγκαλιά του, κάθε φορά που γίνεται αλλαγή, όμως, λέει πολλά.

Λέει πως -και πόσο- εμπιστεύεται/σέβεται την κρίση του ο Κωνσταντέλιας. Λέει πως έχει πειστεί ότι το δικό του καλό, συμβαδίζει με τις ιδέες του προπονητή του.

Κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0