Box to Box

Τέτοιο «γκολ», ο Τιερί Ανρί δεν έχει ξαναβάλει

Τέτοιο «γκολ», ο Τιερί Ανρί δεν έχει ξαναβάλει

Και με το τέλος της συνέντευξης, μένει ο «κόμπος» στο στομάχι.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

«Για να καταλάβεις το ποιος έγινα, πρέπει να καταλάβεις τι έγινε νωρίτερα». Έτσι ξεκίνησε τη συνέντευξή του, κι έτσι την ολοκλήρωσε. Βασισμένη σε αυτήν την απλή ιδέα.

Δεν ήταν κάποια υπερπαραγωγή. Στην ουσία, ήταν ένα συνεχόμενο «πήγαινε-έλα», μεταξύ του Τιερί Ανρί των γηπέδων, και του Τιερί Ανρί που κάθεται σε ένα σκαμπό και μιλάει για τα πάντα. Από τα παιδικά τραύματα και την πίεση ενός γονιού, που ήθελε να καλύψει τις δικές του φιλοδοξίες μέσα από το παιδί του, έως την κατάθλιψη και τις στιγμές που τον «λύγισαν».

Και μετά το τέλος της δίωρης συνέντευξής του στον Στίβεν Μπάρτλετ και το κανάλι «The Diary of A CEO», μένει ένας κόμπος στο στομάχι.

Γιατί αν για έναν θρύλο, πρώτο σκόρερ στην ιστορία ενός κλαμπ, όπως η Άρσεναλ, με τη ζωή του εκτεθειμένη στα «φώτα» για πάνω από δύο δεκαετίες, που νόμιζες πως ήξερες τα πάντα, εν τέλει δεν ήξερες την «τύφλα» σου, φαντάσου τι γνωρίζεις για άλλες περιπτώσεις. Ακόμα και του στενού σου κύκλου.

Θα «δεις» φίλους, συγγενείς, γνωστούς. Ίσως και κάτι πιο προσωπικό, αλλά θα ήταν άσκοπο να απαριθμήσω τα μέρη της συνέντευξης. Άλλωστε, δεν είναι κι εκεί η ουσία.

Ο Τιερί Ανρί θεώρησε πως με τη συγκεκριμένη συνέντευξη/εξομολόγηση, έκανε ένα τεράστιο δώρο στον εαυτό του, μιλώντας «ανοιχτά» για όσα δεν τολμούσε όχι μόνο να ξεστομίσει, αλλά και να σκεφτεί.

Στην πράξη, όμως, χάρισε σε όσους αφιερώσουν δύο ώρες από τον χρόνο τους για να την δουν, ένα δωρεάν μάθημα ζωής και αυτογνωσίας.

Και έχοντας ζήσει σχεδόν κάθε μεγάλη στιγμή της καριέρας του, τέτοιο «γκολ», δεν έχει ξαναβάλει.

*Ολόκληρη για όσους ενδιαφέρονται, στο παρακάτω βίντεο:



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0