Box to Box

Ένα ποδόσφαιρο που δικαιώνει το θέατρο του παραλόγου και τη λογική, που είναι η τρέλα των δυνατών!

Ένα ποδόσφαιρο που δικαιώνει το θέατρο του παραλόγου και τη λογική, που είναι η τρέλα των δυνατών!
«Τα πάντα είναι κωμικά, τίποτα δεν είναι τραγικό, όλα είναι πραγματικά και μη, δυνατά και αδύνατα, σοβαρά και γελοία» έλεγε ο Ιονέσκο, ο πατέρας του θεάτρου του παραλόγου. Ο οποίος επέμενε, πως «λογική είναι η τρέλα των δυνατών» και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει βάλει τα δυνατά του για να δικαιώσει όσους δεν το παίρνουν στα σοβαρά! Αυτά που συμβαίνουν, ξεπερνούν και τη φαντασία των συγγραφέων! Και οι δηλώσεις του αξιότιμου αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, και διακεκριμένου δικηγόρου, έμοιαζαν βγαλμένες από τις καλύτερες σελίδες των έργων του μεγάλου συγγραφέα!
Γράφει ο Maverick

Αναρωτήθηκα πως μάλλον έχω χάσει κάποια επεισόδια και εποχές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μένοντας κατά καιρούς στο εξωτερικό την τελευταία εικοσαετία. Ακούγοντας, λοιπόν, τις δηλώσεις του κυρίου Αλέξη Κούγια, δεν μπορούσα να αντιληφθώ για ποια εποχή της παράγκας επί Μητρόπουλου μιλούσε.

Ο έγκριτος Νομικός Σύμβουλος (εδώ και λίγο καιρό) του Ολυμπιακού, αναρωτήθηκε για το ποιοι κάνουν κουμάντο και είπε πως «δεν εχουν γινει τέτοια πράγματα από την παράγκα του Μητρόπουλου». Φυσικά αναρωτήθηκα, όπως πολλοί ακόμα από εσάς, αν εννοούσε τον ίδιο, «αόρατο άνθρωπο» του παρασκηνίου, Θωμά Μητρόπουλο, αφού οι καταγγελίες εναντίον του, αφορούσαν κυρίως πώς βοηθούσε τον… Ολυμπιακό. Και φυσικά, έχουν αποκηρυχθεί μετά βδελυγμίας από πλευράς των «ερυθρολεύκων», όλες εκείνες οι κατηγορίες των αντιπάλων τους, πως κατακτούσαν τους τίτλους με έξωθεν βοήθεια.

Όταν, λοιπόν, ο Αλέξης Κούγιας στον καταιγιστικό μονόλογό του στην κάμερα της COSMOTE TV, έκανε λόγο για πολλά και για πολλούς, η αλήθεια είναι πως οι αναφορές του σε παράγκα, ξένισαν. Και ειδικά, όταν χαρακτήρισε ως τον άνθρωπο που πολέμησε όσο κανείς άλλος την παράγκα, «τον τίμιο υπουργό Γιώργο Φλωρίδη», όπως ανέφερε.

Ο Φλωρίδης, για όσους δεν θυμούνται, εκείνη την περίοδο που ήταν επί ΠΑΣΟΚ στον ρόλο του Υπουργού Αθλητισμού, ήταν το «κόκκινο πανί» για τον Θωμά και τον Βίκτορα Μητρόπουλο, και φυσικά, για την ομάδα που τώρα υπηρετεί, αφού εκείνη ήταν το σημείο αναφοράς.

Βέβαια, ειπώθηκαν πολλά, που το πρέπον θα ήταν η αθλητική δικαιοσύνη να τον καλέσει να προσκομίσει στοιχεία για τις βαριές καταγγελίες. Αλλά η αίσθηση σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πως όλοι θα προσποιηθούν πως δεν άκουσαν τίποτα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει ένα πέναλτι που δεν μπαίνει κουβέντα πως ήταν: εκείνο υπέρ του Ολυμπιακού πάνω στον Ναβάρο. Οτιδήποτε λέει κάποιος για αυτήν τη φάση, ψάχνοντας να βρει λόγο που δεν δόθηκε, εκτίθεται. Το γκολ του Μασούρα, πιθανότατα να μην είναι παράβαση, έτσι όπως τα έχουν μπλέξει στους κανονισμούς με το μανίκι, αλλά αυτό, θα έπρεπε να το ελέγξει καλύτερα ο VAR και δύσκολα θα το καταλάβαινε ο διαιτητής.

Η ουσία είναι πως υπό οποιοδήποτε πρίσμα και αν το δούμε, έγινε αντιληπτό ποιος κάνει κουμάντο, και ήταν ξεκάθαρο μήνυμα. Εδώ να πω, επίσης, πως ίδιο πέναλτι που πέρσι πήρε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα και κέρδισε το ματς στις καθυστερήσεις, δεν δόθηκε στον Παναιτωλικό. Γιατί πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα σφυρίζεται πιο εύκολα εις βάρος του μικρού, από το να δοθεί -και μάλιστα στην έδρα ακόμα και χωρίς κόσμο- εις βάρος του μεγάλου.

Στην Ελλάδα, όλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να χάνονται οι βαθμοί, να γίνονται εκπλήξεις, φτάνει να μην αφορούν την δική τους ομάδα και να μην σφυρίζει ποτέ κανείς, κάτι εις βάρος τους.

Γιατί όπως έλεγε ο Ιονέσκο σε άλλο έργο του, «οι άνθρωποι στριφογυρίζουν μέσα στο κλουβί τους, που είναι η γη, γιατί ξέχασαν πως μπορούν να στρέψουν το βλέμμα τους, προς τον ουρανό».

Διαβάστε αυτήν τη φράση, προσαρμόστε επάνω της το ελληνικό ποδόσφαιρο, και θα καταλάβετε τι εννοώ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0