Box to Box

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Το ντέρμπι που ήθελαν, οι εννιά στους δέκα

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Το ντέρμπι που ήθελαν, οι εννιά στους δέκα
Αντιδράσεις, σχόλια, memes. Η ίντριγκα μπροστά και το ποδόσφαιρο πίσω. Γιατί έτσι μας αρέσει.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Από το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα κι έπειτα, ήταν προδιαγεγραμμένο τι θα ακολουθούσε. Και ας αφήσουμε στην άκρη ανακοινώσεις, επίσημες και ανεπίσημες τοποθετήσεις, δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι. Ας μείνουμε στον κόσμο και στον «μικρόκοσμο» των social media.

«Διψάμε για "αίμα". Δες ένα αφιέρωμα γεμάτο ποδοσφαιρικές αναλύσεις ή μία καλή συνέντευξη, τι απήχηση έχει, και τι γίνεται κάτω από μία δήλωση με βολές κατά πάντων». Πάνω-κάτω, αυτό ήταν το «ζουμί» μιας συζήτησης με έναν φίλο, λίγο πριν «μπει» το 2024.

Εντάξει, δεν τη λες και προφητική. Το «μπάχαλο» έδινε και δίνει απόδοση 1.10 στο στοίχημα. Αλλά τελικά, πόσοι δεν θέλουν το «μπάχαλο»; Πόσοι προτιμούν το ποδόσφαιρο χωρίς τρίτο ημίχρονο; 
 
Το Ολυμπιακός ΑΕΚ είχε ακριβώς ό,τι θα ήθελαν οι εννέα στους δέκα: φάσεις για να «φωνάζουν» και οι δύο πλευρές, ένταση, δηλώσεις «βόμβες» μετά το ματς, κι εκεί γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα, το κινητό στην άκρη και άντε για ύπνο ευτυχείς, γιατί δουλεύουμε την επόμενη.

Αυτό το «πω, πω, ντέρμπι σήμερα, άντε να δούμε μπαλίτσα», τελικά, είναι ένα βολικό ψέμα. Θα ήταν πιο ειλικρινές το «άντε να δούμε την ομάδα να κερδίζει πάση θυσία» ή «άντε να γίνει χαμός κι απόψε, να γελάσουμε».

Η ίντριγκα είναι προτεραιότητα. Τελεία και παύλα.

Κι αν πού και πού «αντιδρά» ο άρρωστος, στα ολικά reset που απαιτούνται μετά από τρομακτικά δυσάρεστα γεγονότα, δεν αργεί να επανέλθει. Οι διαδικτυακές συνήθειές του, το προδίδουν.

Κάποιοι, ίσως στεναχωρήθηκαν με την έκβαση του ντέρμπι. Ίσως ήθελαν περισσότερη ποδοσφαιρική φασαρία, παρά τα γύρω-γύρω. Κρίνοντας από τα clicks της μίας και της άλλης πλευράς, πάντως, οι εννέα στους δέκα, μάλλον πήραν αυτό που ήθελαν.

Και προτού πέσει όλο το ανάθεμα σε αυτούς που μετέφεραν ό,τι ειπώθηκε/έγινε, ας επιστρέψουμε στα βασικά: Η αγορά διαμορφώνεται από τη ζήτηση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0