Box to Box

Και τα πραγματικά δύσκολα για τον Καρβαλιάλ, είναι μπροστά...

Και τα πραγματικά δύσκολα για τον Καρβαλιάλ, είναι μπροστά...

Ο «μήνας του μέλιτος» για τον Κάρλος Καρβαλιάλ, κάηκε πριν καν ξεκινήσει ο «διαβολομήνας» των απανωτών ντέρμπι για τον Ολυμπιακό. Και αν δεν κερδίσει την ΑΕΚ την Κυριακή (07/01, 21:00), θα έρθει στα... ίσα από νωρίς, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Σε τρία μόλις ματς έχει ηγηθεί του Ολυμπιακού ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Θαύματα δεν περίμενε κανείς. Ούτε, όμως, και απώλεια τεσσάρων βαθμών, από τους εννέα που είχε να διεκδικήσει, απέναντι σε Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία.

Ουσιαστικά, ο «μήνας του μέλιτος» κάηκε. Εφόσον όλα πήγαιναν καλά σε αυτά τα τρία ματς, ίσως υπήρχε κάποιος χώρος για απώλειες στα ντέρμπι. Τώρα, όμως;

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, μία φορά την ΑΕΚ και μία τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, και άλλες δύο τους «πράσινους» στην έδρα τους. Κι όσο κι αν η δήλωση του Κάρλος Καρβαλιάλ, περί αντίδρασης μετά την ήττα, συχνά βρίσκει εφαρμογή, στην προκειμένη περίπτωση, το παράθυρο αισιοδοξίας μοιάζει μικρό.

Η ΑΕΚ «καίγεται» να αποδείξει, πως οι γκέλες με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό, έχουν μείνει πίσω και θα φορτσάρει για τους εντός συνόρων στόχους της. Ίδιες φιλοδοξίες έχει και ο Παναθηναϊκός, και με τον νέο προπονητή, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά.

Άρα, γιατί να μπουν σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χωρίς να είναι στο 100%; Γιατί αν κάπου μπορεί να αποκτήσει πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός απέναντί τους, είναι στο να θέλει το ματς περισσότερο, αφού αγωνιστικά, είναι εμφανές πως αυτός ακόμη ψάχνεται, ενώ οι άλλοι δύο, έχουν «στρωμένες» ομάδες από πέρυσι. Και για να είμαστε δίκαιοι, είναι κάτι για το οποίο δεν φέρει ευθύνη ο Καρβαλιάλ, από την άλλη, όμως, το γνώριζε υπογράφοντας.

Πάντως, αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει την ΑΕΚ, θα έχει ίσες (σε περίπτωση ισοπαλίας) ή μεγαλύτερες (σε περίπτωση ήττας) απώλειες βαθμών, σε τέσσερα ματς επί Κάρλος Καρβαλιάλ, από ό,τι είχε επί Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε 13 στη Stoiximan Super League. Κι έχοντας παίξει, μόνο ένα* ντέρμπι.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού εντός Ιανουαρίου:

(07/01) Ολυμπιακός - ΑΕΚ, Stoiximan Super League
(10/01) Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, Κύπελλο Ελλάδας
(14/01) Κηφισιά - Ολυμπιακός, Stoiximan Super League
(17/01) Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Stoiximan Super League
(20/01) Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα, Stoiximan Super League
(27/01) Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, Κύπελλο Ελλάδας

*Δεν υπολογίζεται το ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν ολοκληρώθηκε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0