Box to Box

Ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, ως ελληνικό ποδόσφαιρο, και ας αποδεχθούμε πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία!

Ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, ως ελληνικό ποδόσφαιρο, και ας αποδεχθούμε πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία!
Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με την παρουσία των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης στην φετινή σεζόν; Θέλουμε πραγματικά να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη; Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον δει και να τον αναγνωρίσει. Oι υπόλοιποι καλό είναι να κρυφτούν, ακόμα και ο Ολυμπιακός που προκρίθηκε, γιατί είχε απέναντί του μία ομάδα, που θα ήταν εξωπραγματικό να τον βάλει από κάτω! 
Γράφει ο Maverick 
 
Ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 16 βαθμούς στους 18, σε έναν όμιλο που είχε μέσα την νικήτρια πριν από δύο χρόνια του Europa League,  Άιντραχτ Φρανκφούρτης, και αυτήν την ομάδα την νίκησε δύο φορές. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με τρεις προκριματικούς γύρους και τους οποίους διαχειρίστηκε εξαιρετικά, και τώρα μία πρόκριση παλικαρίσια, γλυτώνοντας και έναν γύρο, αφού θα είναι απευθείας στους «16». Ο Λουτσέσκου ξέρει την ομάδα του πάρα πολύ καλά, και οι παίκτες επίσης τον ξέρουν, κάτι που μετράει πάρα πολύ σε τέτοιες προσπάθειες. Αυτός ο ένας γύρος που γλυτώνει ο ΠΑΟΚ, του δίνει το περιθώριο να προετοιμαστεί και νοητικά για να είναι έτοιμος τον Μάρτιο και να παρακολουθήσει καλύτερα τις ομάδες που θα βρει μπροστά του. 

Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός, πάρα πολύ στα δύο ματς με την Γουέστ Χαμ. Αρέσει ή όχι στον κόσμο, αυτό το πιστώνεται ο Μαρτίνεθ και ας μην πήρε την πίστωση χρόνου από την διοίκηση. Με την Φράιμπουργκ, όμως, ήταν κακός και στα δύο ματς, και έβαλε από κάτω μία ομάδα που θα ήταν αστείο να σκεφτούμε, ότι μπορούσε να τον αποκλείσει. Προηγήθηκε με δύο γκολ στην Σερβία και ισοφαρίστηκε από λάθη, και χωρίς κόσμο στο δεύτερο παιχνίδι, την διέλυσε! Συγγνώμη που θα πω κάτι που μπορεί να μην αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και η περσινή του εικόνα και η φετινή, είναι για Conference League, όχι για Europa, και εκεί θα παίξει. Έχει την εμπειρία να διαχειριστεί όποιον αντίπαλο του προκύψει και να είναι κι αυτός στους «16», μαζί με τον ΠΑΟΚ

Ερχόμαστε στην ΑΕΚ. Τον πιο κακό Αγιαξ που θυμάμαι αντιμετώπισε, και έμεινε έξω. Στο πρώτο ματς προσπάθησε έτρεξε, είχε καλές ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 1-1. Στη ρεβάνς, ο γκολκίπερ της χάρισε γκολ. Θα διαφωνήσω με αυτούς που λένε πως είναι κακός τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης. Άτυχος σε αυτήν τη βραδιά ήταν και μην ξεχνάμε πως έβγαλε και τουλάχιστον τρεις καλές φάσεις. 

Δεν θυμάμαι ελληνική ομάδα με τέτοιο στήσιμο και τόσα κενά στους μέσους σε τέτοιο ματς, ενώ επίσης, η άμυνα έπρεπε να είναι αλάνθαστη, όταν θες να πάρεις πρόκριση εκτός έδρας. Θέλει μεταγραφές οπωσδήποτε, και δεν θα ήταν κακό να επιχειρούσε μια αλλαγή συστήματος ο Αλμέιδα. Ας το καταλάβει ότι δεν τραβάει πάντα αυτό το άναρχο πραγματικά, και ακανόνιστο πρέσινγκ, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Καμία λογική και ασφάλεια δεν παρέχει, απέναντι σε ομάδες, που ακόμα και στα χειρότερα φεγγάρια τους, έχουν τακτική πληρότητα, ανώτερη οποιουδήποτε ελληνικού αντιπάλου! 

Ο Παναθηναϊκός τι να πει κανείς; Ξεκίνησε με νίκη απέναντι στη Βιγιαρεάλ, είχε την ισοπαλία εκτός έδρας με την Μακάμπι, τώρα χρειαζόταν δύο αποτελέσματα, αλλά σε όλα τα παιχνίδια του, και με την Ρεν και με τη Βιγιαρεάλ εκτός, και χθες, ήταν αφελής! Και η αφέλεια σε αυτό το επίπεδο πληρώνεται πάρα πολύ ακριβά. Έπαιξε σχετικά καλά, μπορούσε να κερδίσει, αλλά το λάθος του Λοντίγκιν κόστισε. Οι πιο πολλές ευρωπαϊκές ομάδες χρειάζονται δύο φάσεις, που την μία την κάνουν γκολ, ενώ απ' ό,τι είδαμε συνολικά, οι ελληνικές θελουν τρία ή και τέσσερα τετ-α-τετ, για ένα γκολ. Είναι σημαντική η διαφορά σε ένα τέτοιο επίπεδο! 

Ο Παναθηναϊκός, επίσης, πλήρωσε την ατολμία στα περισσότερα ματς του Γιοβάνοβιτς. Είναι αυτός που έχει πάει τον Παναθηναϊκό δύο επίπεδα παραπάνω από εκεί που τον πήρε. Πιθανό, όμως, να είναι κι αυτός που δεν μπορεί να τον πάει στο επόμενο στάδιο.

Η πικρή αλήθεια είναι πως χάθηκε ευκαιρία να υπάρχουν τέσσερις ομάδες μετά τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη. Και δεν δίνονται συχνά τετοιες! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0