Box to Box

Όταν πονάει το δόντι, δεν κόβεις το κεφάλι...

Όταν πονάει το δόντι, δεν κόβεις το κεφάλι...
Η λογική του «κλείνω τα γήπεδα όλων και για όλους», είναι άραγε κάτι περισσότερο από μία έμμεση παραδοχή, πως μόνο χούλιγκανς ασχολούνται με τον αθλητισμό στην Ελλάδα; Συγγνώμη, αλλά όσο κι αν πλασάρεται έτσι, δεν ισχύει!
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Υπήρχε ένα σχόλιο στο Facebook το απόγευμα της Κυριακής, στο οποίο αρχικά γελούσες, έπειτα το σκεφτόσουν, και στο τέλος, συμφωνούσες.

«Όταν πονάει το δόντι, δεν κόβεις το κεφάλι!»

Αλήθεια, πόσο απέχει από τη δρομολογημένη -όπως φαίνεται- απόφαση της κυβέρνησης, για «λουκέτο» σε όλα τα γήπεδα, λόγω των επεισοδίων στου Ρέντη; 

Η λύση στο πρόβλημα, δηλαδή σε ανθρώπους που βγήκαν από ένα γήπεδο ενώ έβλεπαν την ομάδα τους για να πλακωθούν με την αστυνομία, είναι να «κοπεί» το γήπεδο επ' αόριστον, σε αυτούς που πλήρωσαν από το υστέρημά τους στην αρχή της σεζόν, απλώς γιατί αγαπούν την ομάδα τους και το ποδόσφαιρο. Λες και αυτός που πλήρωσε εκατοντάδες ευρώ, για να βρίσκεται στο κέντρο του γηπέδου οποιασδήποτε ομάδας, πηγαίνει για να δημιουργήσει προβλήματα.

Ε αυτό δεν λέγεται λύση, αλλά «τσουβάλιασμα»! Πρόχειρο, ολικό και χωρίς φιλτράρισμα. Σαν να σου λένε πως «αν δεν αλλάξουν οι κάφροι, δεν θέλουμε κανέναν στο γήπεδο!»

Δεν είναι όλος ο κόσμος που ασχολείται με τον αθλητισμό στην Ελλάδα, θολωμένος και ποτισμένος με μίσος. Υπάρχουν και Ολυμπιακοί, που κάθονται δίπλα σε Παναθηναϊκούς, και βλέπουν μαζί τα ντέρμπι. Υπάρχουν ΑΕΚτζήδες που δεν έχουν πρόβλημα να δουν άνθρωπο δίπλα τους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και το αντίθετο.

Θα ήταν βολικό να είναι ίδιοι, όλοι όσοι «επενδύουν» κάθε Κυριακή τους στο γήπεδο. Δεν είναι, όμως. Και αν μαζί με τα ξερά, «καίγονται» και τα χλωρά, ε πόσο να αντέξουν; Θα απομακρυνθούν. Κι αν απομακρυνθούν από το γήπεδο, αυτοί που ήρθαν για να δουν το οποιοδήποτε άθλημα ή την αγαπημένη τους ομάδα, ποιο προϊόν προστατεύεται και τι αθλητική κουλτούρα χτίζεται;

Λύσεις υπάρχουν. Οφείλουν, όμως, να είναι προς μία και μόνο κατεύθυνση: όσοι δεν θα έβγαιναν ποτέ από το γήπεδο για να πλακωθούν με τον οποιοδήποτε, πρέπει πάση θυσία, να μείνουν μέσα σε αυτό. Κι όσοι θα έβγαιναν, γιατί γι' αυτό πήγαν στην τελική, ας μην ξαναμπούν ποτέ. 

Οτιδήποτε άλλο δεν είναι λύση, αλλά τσουβάλιασμα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0