Box to Box

Καμία σκέψη για αλλαγή Πογέτ στην ΕΠΟ, εκτός κι αν ο ίδιος το επιλέξει! 

Καμία σκέψη για αλλαγή Πογέτ στην ΕΠΟ, εκτός κι αν ο ίδιος το επιλέξει! 
Η ΕΠΟ δεν εξετάζει την απομάκρυνση του Γκουστάβο Πογέτ από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, τουλάχιστον πριν τους αγωνες μπαράζ, εκτός κι αν το αποφασίσει ο ίδιος! Ποια είναι τα δεδομένα της υπόθεσης και τι προηγήθηκε των δηλώσεων… 

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η θέση του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, μετά τις δηλώσεις του το απόγευμα της Δευτέρας (13/11), για μη πληρωμή του συνεργάτη του, Μαουρίσιο Ταρίκο, θεωρήθηκε επισφαλής από την πλειονότητα των MME, και έδωσαν και «τροφή» στα social media, για να γραφτούν πολλά και διάφορα. Ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του BNSports.gr, τουλάχιστον με πρωτοβουλία της ΕΠΟ.

Η αλήθεια είναι πως στα υψηλά, αλλά και χαμηλότερα κλιμάκια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπήρξε αιφνιδιασμός και ενόχληση. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που το τελευταίο διάστημα (από τον Ιούνιο ακόμα και το παιχνίδι με την Γαλλία) ο Πογέτ φέρνει διαρκώς στην επιφάνεια προβλήματα και εκδηλώνει ενόχληση.

Τελευταίο σήμερα (14/11), ήταν το ζήτημα των προπονήσεων, με την έλλειψη προπονητικού κέντρου, που είναι ξεκαθαρο πρόβλημα, αλλά όχι κάτι καινούργιο. Και σε τελική ανάλυση, όλο τον τελευταίο έναν χρόνο, πάντα δίνεται κάποια λύση της τελευταίας στιγμής. Αρνητικά έχει σχολιαστεί από πολλούς μέσα στην ΕΠΟ, και το πρόσφατο διπλό φλερτ του Ουρουγουανού με την εθνική ομάδα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, και ειδικά η δεύτερή του συνέντευξη, δεν ήχησε καλά στα υψηλά κλιμάκια. 

Η ιστορία, όμως, με τον βοηθό του αιφνιδίασε τους πάντες. Είναι, βέβαια, απορίας άξιο, πώς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει για το πρόβλημα του βοηθού του, τους άμεσους συνεργάτες του, που είναι οι τεχνικοί διευθυντές. Στη διοίκηση, είναι πεπεισμένοι πως δεν φρόντισε ο Πογέτ να κάνει ξεκάθαρο το ζήτημα προς τους ανθρώπους που βλέπει πιο συχνά, εκτος φυσικά από τους άμεσους βοηθούς του, που το ήξεραν.

Αυτή η οφειλή των 10.500 ευρώ προς τον Ταρίκο, δεν μπόρεσε να εξοφληθεί από την οικονομική διεύθυνση, γιατί είχε υποδείξει έναν εξωχώριο λογαριασμό, κάτι που δεν γινόταν φυσικά, γιατί θα επέσυρε σε περίπτωση ελέγχου για την οικονομική διοίκηση, κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος.

Μέσα στην Ομοσπονδία, κάποιος ανέφερε πως θα μπορούσε ο ίδιος ο Πογέτ να διευκολύνει τον συνεργάτη του, με το δικό του ΑΦΜ, προκειμένου να γίνει εξόφληση, και να μη δημιουργηθεί θέμα. Κάτι που είχε κάνει παλαιότερα, σε δύο από τις ομάδες που δούλεψε και δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για να εξοφληθούν οι συνεργάτες του, ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Εδώ, ο αντίλογος σαφέστατα θα μπορούσε να είναι πως δεν είναι υποχρεωμένος ο προπονητής, να βρίσκει τρόπους, για να πληρωθούν οι συνεργάτες του. Αυτό για το οποίο άνθρωποι μέσα από την ομάδα και κοντά στο περιβάλλον του προπονητή έκαναν λόγο, ήταν για την άμεση πληρωμή στο λογαριασμό του, του ειδικού πριμ που είχε συμφωνήσει, αν η Εθνική ομάδα έπαιρνε την πρώτη θέση στον όμιλο της, στο Nations League. Και όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, έχει εξοφληθεί και το δικό τους πριμ για αυτήν την διοργάνωση.
 
Ένας καλοθελητής θα μπορούσε να πει, πως πέραν των πρόσφατων δηλώσεων, υπάρχουν επαναλαμβανόμενα μικρά «οφσάιντ» του Ουρουγουανού τεχνικού. Για παράδειγμα, το γεγονός πως δεν είχε απαντήσει έως το πρωί της Τρίτης (14/11), για το αν θα δώσει το «παρών», στην κλήρωση των Play Offs του Nations League στη Νιόν, στις 23 Νοεμβρίου. Κάτι που δεν ήχησε καλά στα αυτιά των μελών της τεχνικής επιτροπής. 
 
Εκεί θα μπει το όνομα της Ελλάδας στην κληρωτίδα, μαζί με αυτό της Γεωργίας, του Καζακστάν και του Λουξεμβούργου, για μία θέση στο EURO 2024 στη Γερμανία, μέσω ημιτελικών (21 Μαρτίου) και τελικού (26 Μαρτίου). Όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν υπάρχει λογική, στο να μην είναι ο προπονητής της ομάδας, που αυτός την οδήγησε στο να έχει την ευκαιρία μέσω των Play Offs σε πιθανή πρόκριση, στην κλήρωση για την έδρα του κρίσιμου δεύτερου αγώνα.
 
Οι πληροφορίες μας, πάντως, κάνουν λόγο για παραμονή του Πογέτ, εκτός κι αν επιλέξει ο ίδιος να αποχωρήσει. Υπόθεση, που αλλάζει τη συζήτηση. 

Η ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο, πριν την ολοκλήρωση των μπαράζ, αποκλείεται. Γεγονός απολύτως λογικό, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδας στο EURO, θα μοιάζει βέβαιο, πως αυτός θα είναι στον πάγκο της, στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αν δεν προκριθεί, όμως, θα πρέπει να αποφασιστεί, αν τελικά είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Εθνική Ελλάδας, για την επόμενη διετία. Και η αλήθεια είναι πως αυτήν τη στιγμή, με τις διάφορες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, αλλά και μία σειρά άλλων θεμάτων, που αφορούν την περίπτωση Φορτούνη, το πώς χειρίστηκε επίσης την κλήση, ή για την ακρίβεια την μη κλήση του Κωνσταντέλια τον Σεπτέμβριο, κάνουν βαρύ το κλίμα στις συζητήσεις των ανθρώπων, που θα αποφασίσουν σε τελική ανάλυση, για το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0