Box to Box

Μην υποτιμάτε τις (αντίπαλες) ομάδες τους!

Μην υποτιμάτε τις (αντίπαλες) ομάδες τους!

Από Άγιαξ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης το περιμέναμε, από Μακάμπι Χάιφα και Μπάτσκα Τόπολα μας ήρθε.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανας

Το πρόσημο, για ακόμα μια Πέμπτη, είναι θετικό. Κάθε φορά που θα έρχονται βαθμοί, θα είναι θετικό. Γιατί όποιος θεωρεί ότι μπήκαμε στους ομίλους και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα μας υποκλιθεί, πλανάται. Κι αν κάποιος το ξέχασε, είχε άλλη μια ευκαιρία να το εμπεδώσει: το ποδοσφαιρικό τρένο έτρεχε για καιρό, κι εμείς βαδίζαμε. Τώρα, πρέπει να τρέξουμε εμείς.

Η τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ ήταν ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, αλλά οι έξι στο σύνολο και το +3 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που τον κάνουν «αφεντικό» του ομίλου. Και στη μεγάλη «εικόνα», είναι οι πέντε σερί νίκες στο Europa Conference League, που χτίζουν momentum και ψυχολογία.

Momentum είχαν, επίσης, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, μετά από τις μεγάλες νίκες, κόντρα σε Μπράιτον και Βιγιαρεάλ, αντίστοιχα. Η πρώτη κατάφερε να την μετουσιώσει σε μία καλή εμφάνιση κόντρα στον Άγιαξ, που στο φινάλε της άφησε γλυκόπικρη γεύση, λόγω της τεράστιας χαμένης ευκαιρίας του Γιόνσον, να φέρει «τούμπα» το ματς. Η πρωτιά παρέμεινε στα δικά της χέρια, αλλά είναι τόσο δύσκολος ο όμιλος, που γνωρίζει πως οι ισορροπίες αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στο Ισραήλ, αλλά ίσχυσε το «μη χείρον, βέλτιστον». Ο Μπρινιόλι ήταν σε μεγάλη βραδιά και φρόντισε να πάρουν κάτι οι «πράσινοι», φεύγοντας από την έδρα της Μακάμπι. Παρένθεση, αλλά αξίζει να σημειωθεί, πως εξαιρετικοί ήταν και οι ΣτάνκοβιτςΚοτάρσκιΠασχαλάκης, και όλοι μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει να υπάρχει σιγουριά και ψυχολογία κάτω από τα δοκάρια, στην Ευρώπη.

Επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό, σίγουρα, ο πήχης ανέβηκε μετά την επιβλητική πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League, αλλά και μετά την ήττα της Μακάμπι με κάτω τα χέρια από τη Ρεν, πολλοί θα περίμεναν να έχει άλλη εικόνα το ματς. Δεν του «βγήκε», αλλά όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ, κανένας δεν ένιωσε πως «πέταξε» βαθμούς. Ο μόνος που το έκανε το βράδυ της Πέμπτης (05/10), δίχως αμφιβολία, ήταν ο Ολυμπιακός.

Έχει χίλια δίκια να νιώθει πως η κόκκινη στον Ντόι είναι αυστηρή, αλλά στο φινάλε, όφειλε να βρει τρόπο να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Μασούρας μετά το ματς, «έρχονταν τα μηνύματα» κατά τη διάρκειά του, αλλά είτε δεν διαβάστηκαν σωστά και νωρίς, είτε δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Και το κακό δεν είναι τόσο το «Χ», όσο ο τρόπος που ήρθε και ο ένας βαθμός μετά από δύο αγωνιστικές: μία στην έδρα του και μία απέναντι στον «αδύναμο» του ομίλου.

Έτσι, λοιπόν, η όποια «ζημιά» για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε σε μία βραδιά που συγκεντρώθηκαν 1000 βαθμοί, ήρθε από τους «μικρούς». Αυτούς που δεν γνωρίζουμε, τους «ποια Μπάτσκα Τόπολα;» και τους «τριάρα στη Μακάμπι, αφού.. πατήσαμε τη Βιγιαρεάλ».

Ψυχραιμία, υπομονή και «γερμανικός» σεβασμός. Αν σέβεσαι μία ομάδα, παίξε όσο καλύτερα μπορείς, σκόραρε όσο περισσότερο μπορείς. Σαν να είναι η Βιγιαρεάλ και η Μπράιτον, κι ας την ξέρουν μόνο στη χώρα της. Όπως το είχε πει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό: «Μην υποτιμάτε την ομάδα μου!» 

Μόνο που τη συγκεκριμένη Πέμπτη (05/10), μάλλον εμείς υποτιμήσαμε αντιπάλους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0