Box to Box

Το Πέμπτη-Κυριακή θέλει γερό... στομάχι, και όχι μόνο από τους παίκτες!

Το Πέμπτη-Κυριακή θέλει γερό... στομάχι, και όχι μόνο από τους παίκτες!
Οι πολλές και συχνές αλλαγές προσώπων των Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς έχουν αιτία και ονομάζεται «Ευρώπη». Όσον αφορά τη συζήτηση για τα -8 και -5 από τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, χρειάζεται... παράταση.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Κοιτώντας το πρόγραμμα της ΑΕΚ μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων, δεν νομίζω πως υπήρχε άνθρωπος, ικανός να προβλέψει τα αποτελέσματα που θα έφερνε. Αήττητη σε μία εβδομάδα «φωτιά», με Ολυμπιακό, Μπράιτον και Παναθηναϊκό, και «διπλά» στις έδρες των δύο τελευταίων. Προβληματισμός σε ένα ματς που έπαιζε μόνη της έως το 75', απέναντι σε έναν Ατρόμητο χωρίς τελική στον στόχο ως εκείνο το χρονικό σημείο, και ήττα στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ. Και ξανά από την αρχή...

Η αποδόμηση στο τσεπάκι. Ο πιο εύκολος δρόμος. Όχι μόνο στη δική της περίπτωση, αλλά και σε αυτήν του Παναθηναϊκού.

Σαφώς, και η μία και η άλλη πλευρά, έχουν φανερές αδυναμίες και πράγματα που χρίζουν διόρθωσης και σίγουρα, κανείς δεν τα ξέρει καλύτερα από τους Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς, που «τράβηξαν» ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, από τον αγωνιστικό βούρκο.

Διεκδικητές του τίτλου ήταν και παραμένουν. Αλίμονο σε όποιον πιστεύει πως όλα κρίθηκαν από τις αρχές Οκτώβρη. Αλίμονο, όμως, και σε όποιον περίμενε πως το ευρωπαϊκό ταξίδι, δεν θα είχε κόστος. Είτε λέγεται κούραση, είτε τραυματισμοί. Αν και συχνά, το ένα φέρνει το άλλο.

Αμφότεροι, ενίσχυσαν το ρόστερ τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχουν τουλάχιστον δύο ποιοτικές λύσεις, σε κάθε θέση. Αυτομάτως, υπάρχουν και απαιτήσεις. Κανείς δεν θέλει να περάσει «βιδωμένος» στον πάγκο, μία ολόκληρη σεζόν.

Οι πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα από ματς σε ματς, λοιπόν, έχουν μεγάλο ρίσκο, αφού δεν βοηθούν στην απόκτηση ομοιογένειας, «ποτίζουν», όμως, και δύο γλάστρες: από τη μία δίνουν τις απαραίτητες ανάσες, από την άλλη, διατηρούν τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση γιατί και κατά πόσο είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, σε μία σεζόν, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να «πατούν» σε δύο βάρκες.

Το ταξίδι, λοιπόν, από την απαξίωση στην αποθέωση και πάλι πίσω, είναι κουραστικό. Για όλους. Τόσο για τους συλλόγους και όσους τους περιβάλλουν, όσο και για τον κόσμο τους. Στην παρούσα φάση, ο δρόμος της υπομονής και της μεγάλης εικόνας, μοιάζει ο ασφαλέστερος.

Όσον αφορά την ψαλίδα των οκτώ βαθμών για την ΑΕΚ και των πέντε για τον Παναθηναϊκό, από την πρώτη θέση της Stoiximan Super League και τον Ολυμπιακό;

Θα γίνει τεράστιο πρόβλημα αν παραμείνει στα ίδια ή σε κοντινά επίπεδα και με το πέρας της Κυριακής (08/10) των εκλογών. Τότε ναι, θα έχουν αποτύχει, εκεί που ο Ολυμπιακός διαπρέπει έως τώρα: στο «καθάρισμα» των αγώνων που οφείλει να πάρει!

Κλείνοντας, για το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια: τα 22 γκολ υπέρ και 2 κατά, δείχνουν πως ο Ολυμπιακός εκτός από βαθμούς, παίρνει και ψυχολογία. Και για μία ομάδα που χτίζεται από την αρχή, κατά μεγάλο βαθμό, αυτό είναι το Α και το Ω.

Το πρώτο μεγάλο τεστ της σεζόν για τους «ερυθρόλευκους», πάντως, έρχεται μετά την Μπάτσκα Τόπολα και τη νέα διακοπή, λόγω εθνικών ομάδων.

Από τις 22 Οκτωβρίου, έως τις 12 Νοεμβρίου, δηλαδή σε 21 ημέρες, έχουν έξι ματς «φωτιά», σε Ελλάδα και Ευρώπη: Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εντός, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης εκτός, και τη Γουέστ Χαμ σε Ελλάδα και Αγγλία.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν σαφώς πιο βατό πρόγραμμα κι εκεί τα συμπεράσματα, ως προς το επίπεδο ετοιμότητας του Ολυμπιακού, σωματικά και ψυχικά, για το «Πέμπτη-Κυριακή», θα είναι ασφαλέστερα.

Προς το παρόν, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως απαιτείται «γερό στομάχι» για να το αντέξει κανείς. Είτε είναι προπονητής, είτε ποδοσφαιριστής, είτε φίλαθλος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0