Box to Box

Αυτή η Σίτι στη μέρα της είναι απλά… άπαιχτη και ο Πεπ πιστώνεται πως δεν έχουν χαλαρώσει οι παίκτες!

Αυτή η Σίτι στη μέρα της είναι απλά…  άπαιχτη και ο Πεπ πιστώνεται πως δεν έχουν χαλαρώσει οι παίκτες!

Να έχεις πάρει πέντε πρωταθλήματα τα τελευταία έξι χρόνια, να είσαι η απόλυτη κυρίαρχος στο «Νησί», να έχεις καταρρίψει κάθε ρεκόρ και να παίζεις με το μάτι να γυαλίζει για το Κύπελλο Αγγλίας. Αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι και αυτό πιστώνεται περισσότερο από κάθε τι ο Πεπ Γκουαρδιόλα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Έχει καταλάβει κανείς τι κάνει φέτος η Μάντσεστερ Σίτι; Μία ομάδα που διεκδικεί κάθε λογής τίτλο, εξαιρώντας μόνο το Λιγκ Καπ. Ανέτρεψε την διαφορά του πρωταθλήματος με συνεχόμενες νίκες και έφτασε στο πέμπτο την τελευταία εξαετία, οδηγήθηκε στον τελικό του Champions League, για δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία και πήρε το Κύπελλο Αγγλίας, μόλις για 2η φορά με τον Πεπ στον πάγκο.

Ωστόσο, το πιο βασικό όλων ακόμα και πιο πολύ από τις κατακτήσεις, είναι η δίψα που έχει καταφέρει να περάσει ο Καταλανός στους παίκτες του,πράγμα που πιστώνεται αποκλειστικά ο ίδιος.

Δεν είναι όμως μόνο ο εκπληκτικός Ιλκάι Γκιντογκάν, ο οποίος προφανώς και έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην πορεία των «πολιτών» το τελευταίο τρίμηνο. Είναι πως πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο Τζακ Γκρίλις, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Μπερνάρντο Σίλβα και φυσικά ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πέραν των απίθανων ρεκόρ που κατέρριψε, γυρνούσε να μαρκάρει στο Wembley μέχρι και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς αποδείχθηκε πιο δύσκολο για την ομάδα του Πεπ από ό,τι πιθανώς και η ίδια θα περίμενε. Η Γιουνάιτεντ ήταν ανταγωνιστική, αλλά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με ένα πέναλτι, που ναι μεν είναι δίκαιο βάση κανονισμού, αλλά σε καμία περίπτωση αν δούμε τη φάση με βάση τη λογική.

Δεν το λέω εγώ, το είπαν ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Άλαν Σίρερ στον αέρα του BBC μετά το φινάλε της αναμέτρησης, με αμφότερους να γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όσα όλοι εμείς για το άθλημα που αγαπάμε.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Τζον Στόουνς. Έναν στόπερ που ουδείς φανταζόταν πως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν τρομερά χρήσιμο αμυντικό μέσο, στα χέρια του Πεπ, όταν το 2016 η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε πάρα πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει από την Έβερτον. Μόνο ο ίδιος ο Πεπ θα το πίστευε. Και τον μετουσίωσε σε ένα εξαιρετικά σημαντικό γρανάζι για τη λειτουργία των «πολιτών» , πραγματοποιώντας μία απίθανη εμφάνιση, που θύμισε ακόμη και τον καλό εαυτό του… Μπουσκέτς στη Μπαρτσελόνα, τα προηγούμενα χρόνια.

Τα έχουν πάρει όλα. Τα έχουν ζήσει όλα σε πέντε χρόνια και ο Πεπ δεδομένα έχει συμπεριληφθεί στα βιβλία της ιστορίας της Premier League. Ωστόσο, το μεγαλύτερο από όλα που μπορεί κάποιος να δώσει σαν πίστωση σε αυτόν είναι πως μία ομάδα που έχει πάει πέντε πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια παλεύει με αυτόν τον τρόπο μέσα στο γήπεδο και γυαλίζει το μάτι της για ακόμα έναν τίτλο! Το να κρατάς τους παίκτες σε μία φάση που να νιώθουν ότι δεν έχουν κερδίσει τίποτα και πρέπει να συνεχίσουν να αποδεικνύουν διαρκώς την ποιότητα τους αλλά και να θέλουν και να διψούν  για διακρίσεις, είναι ένα τεράστιο εύσημο στη δουλειά που κάνει ο Γκουαρδιόλα και οι συνεργάτες του! Μπροστά τους τώρα έχουν την Κωνσταντινούπολη και την ευκαιρία να «γράψουν» ιστορία κάνοντας το τρεμπλ για πρώτη φορά μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 και εάν το πετύχουν, που επαναλαμβάνω πως θεωρώ ότι η Ίντερ θα τους βάλει πάρα πολλά προβλήματα και θα αντισταθεί πολύ, θα είναι κάτι εκπληκτικό με βάση τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον σε αυτό το επίπεδο στον 21ο  αιώνα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0