Box to Box

Ολυμπιακός: Σημαντική απόφαση με Κορδόν, βήμα 2ο η επιλογή του κατάλληλου προπονητή

Ολυμπιακός: Σημαντική απόφαση με Κορδόν, βήμα 2ο η επιλογή του κατάλληλου προπονητή

Απαραίτητο για μεγάλο κλαμπ να υπάρχει ένα δυνατό όνομα στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Απόλυτα σωστή λοιπόν η απόφαση του Ολυμπιακού για πρόσληψη του Αντόνιο Κορδόν. Επόμενος σταθμός: ο κατάλληλος προπονητής, ώστε να αποκτήσει ουσία η κίνηση με τον 59χρονο Ισπανό παράγοντα.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Ο Αντόνιο Κορδόν και ο κάθε τεχνικός διευθυντής που σέβεται τον εαυτό του, διατηρεί από... κοντά τους προπονητές που πρεσβεύουν τα δικά του θέλω, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκείνος του προμηθεύει τα υλικά, εκείνοι σμιλεύουν και παρουσιάζουν το αντίστοιχο έργο στο γήπεδο. Η λίστα με τους προηγούμενους... συνεργάτες του Κορδόν είναι μακροσκελής. Ορισμένα ονόματα εμφανίστηκαν ούτως ή άλλως στην Ελλάδα (Βαλβέρδε, Μουνιόθ), άλλοι έχουν αναφερθεί στο μεταγραφικό πάρε-δώσε καλοκαιριού (Μαρθελίνιο, Γκαρίδο, Καπαρός κ.α.).

Ποιός θα είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για τη θέση του προπονητή την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Καλό ερώτημα. Ρεμπρόφ, Κρέσπο, Μαρθελίνιο. Όλοι τους είναι στο κάδρο. Για τον πρώτο υπήρξε σύμφωνη γνώμη του Ισπανού τεχνικού διευθυντή, αλλά δεν προχώρησε. Ο δεύτερος, όπως αποκάλυψε στο BN Sports, είναι πάντα ανοιχτός στην προοπτική της Ελλάδας. Ο τρίτος αποτελεί διακαή πόθο της διοίκησης των «ερυθρόλευκων» εδώ και χρόνια. Μήπως ήρθε η κατάλληλη στιγμή; Ο Άλφρεντ Σρόιντερ, για τα δικά μου γούστα και με τα όσα είδαμε στη Χόφενχαϊμ και στον Άγιαξ, θεωρώ ότι δεν «κάνει» για τον Ολυμπιακό. Ο Ραλφ Χάζενχιτλ, που επίσης ακούστηκε, είναι too much για να... κατηφορίσει από την Πρέμιερ Λιγκ στην Ελλάδα.

Βασικό κλειδί για τους Πειραιώτες αποτελεί το γεγονός ότι αποφάσισαν επιτέλους να δώσουν εν λευκό την αθλητική διοίκηση σε ένα πρόσωπο. Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, δε νοοείται ποδοσφαιρικός σύλλογος στη χώρα μας, χωρίς τεχνικό διευθυντή. Είναι το Α και το Ω. Καταλήξαμε σε προηγούμενο κείμενο ότι την ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας ή και επιτυχίας, θα την έχει αυτό το άτομο. Απλά και ωραία. Στο χέρι του Κορδόν είναι να ανυψώσει τους «ερυθρόλευκους». Αν αποτύχει, φεύγει. Αν πετύχει, μένει. Τόσο απλό...

Δύο τα δεδομένα πλέον στο λιμάνι. Πρώτον, πώς η επιλογή του 59χρονου Ισπανού για τον πάγκο θα είναι μακροχρόνια. Και έτσι πρέπει άλλωστε, ώστε το έργο του να αρχίσει να αποδίδει καρπούτς. Δεύτερο σημαντικό επίσης, η πιο ενεργή χρησιμοποίηση των ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες. Η Κ19 κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο, η Β’ ομάδα παρουσιάζεται αξιοπρεπώς στη SuperLeague2. Όχι μόνο από εκεί, αλλά ΚΑΙ από αυτές τις δύο ομάδες πρέπει να προστεθούν παίκτες στο ρόστερ της πρώτης. Όπου θα γίνει φυσικά το πρώτο ξεσκαρτάρισμα στο τρέχον καλοκαίρι.

Ο Κορδόν έχει αποδείξει ότι στηρίζεται σε παίκτες-κολώνες. Αυτοί θα μείνουν σίγουρα στον Ολυμπιακό. Και εν συνεχεία, το ξεκαθάρισμα αφορά τις μονάδες που θα χρειαστεί για την επόμενη σεζόν ο νέος κόουτς. Ο Κορδόν δεν δαπανά ατελείωτα χρήματα, το έχει αποδείξει στις προηγούμενες θητείες του. Μπορεί μέσω πωλήσεων αυτό το καλοκαίρι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αντίστοιχες μεταγραφές. Αυτό επαφίεται στο τι ζητά η διοίκηση των Πειραιωτών από τον ίδιο τον Κορδόν. Εμείς στεκόμαστε στο τι παρουσίασε έως τώρα ο επί χρόνια τεχνικός διευθυντής της Βιγιαρεάλ. Νομίζουμε ότι μετά από την πολυετή θητεία του σε διάφορα κλαμπ, δεν είναι η ώρα να αλλάξει τη στάση και την κοσμοθεωρία του γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός ξέρει τι παίρνει από τον Ισπανό και ο ίδιος γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει.

Φαίνεται πως η συνεργασία των δύο πλευρών μόνο με κέρδος θα συνδυαστεί. Αρκεί να μπει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ στη θέση του. Θα είναι Ίβηρας; Θα είναι από την αγαπημένη του Αργεντινή; Θα βγάλει κάποιον άλλον άσο από το μανίκι; Γεγονός είναι πως, μετά την απογοητευτική 3η θέση στο πρωτάθλημα, η επιλογή του Κορδόν πρέπει να πιάσει με την... πρώτη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0