Box to Box

Το πέναλτι του Greek Scouser, Τσιμίκα, που πάντα θα συνοδεύει τις εικόνες της ιστορίας της Λίβερπουλ στο FA Cup!

Το πέναλτι του Greek Scouser, Τσιμίκα, που πάντα θα συνοδεύει τις εικόνες της ιστορίας της Λίβερπουλ στο FA Cup!

Πέρασε ένας χρόνος, αλλά αποδεικνύεται αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν πέρυσι, πως δηλαδή ο Κώστας Τσιμίκας πέτυχε κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό πέναλτι σε εκείνο τον τελικό της 14ης Μαΐου του 2022. Ήταν η εκτέλεση που έδωσε στην Λίβερπουλ το πρώτο της FA Cup μετά από 16 χρόνια, αλλά κυρίως όσα χρόνια και αν περάσουν, το γκολ του Έλληνα θα προβάλλεται παντού λόγω και της επετείου των 150 χρόνων του FA Cup!  

Γραφεί ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Σίγουρα σήμερα που είναι η επέτειος του ενός χρόνου, θα έχετε δει και έχετε διαβάσει πολλά για εκείνο το εύστοχο πέναλτι του Κώστα Τσιμίκα στον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι. Είναι λογικό. Το τελευταίο πέναλτι του ματς ήταν στα πόδια ενός Έλληνα, αυτός το έβαλε και η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στον θεσμό, μετά από 16 χρόνια.

Μάλιστα, σημειολογικά ήταν πολύ σημαντικό για τη Λίβερπουλ αφού ήταν και το πρώτο της στο Wembley στον 21ο αιώνα, διότι το πιο πρόσφατο, αυτό με την Γουέστ Χαμ, το 3-3 του 2006 που οδηγήθηκε στα πέναλτι και τα «σφυριά» έχασαν τα τρία από τα τέσσερα χτυπήματα που εκτέλεσαν, είχε λάβει χώρα στο «Millennium» στο Κάρντιφ! Ήταν και ο τελευταίος τελικός στην Ουαλία πριν ανοίξει το νέο Wembley!

Σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός πως ναι μεν ήταν για τον 141ο τελικό του FA Cup, αλλά την ίδια μέρα ο θεσμός έκλεισε 150 χρόνια από την ίδρυσή του. Η πιο παλιά ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη και εκείνη τη μέρα σε αυτό το ολοστρόγγυλο νούμερο, που θα μνημονεύεται μετά και από μισό αιώνα, ο Κώστας Τσιμίκας θα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του! Δεν το λες και μικρό πράγμα να ανήκεις στην αιωνιότητα…

Μπορεί η περσινή χρονιά να ολοκληρώθηκε με τη Λίβερπουλ να μην παίρνει στα χέρια τα δυο πιο σημαντικά τρόπαια, χάνοντας το πρωτάθλημα στα τελευταία λεπτά σε ακόμα μια επική κόντρα με τη Μάντσεστερ Σίτι, και κυρίως με την απογοήτευση του τελικού στο Παρίσι, όπου η Ρεάλ με τον απίθανο Κουρτουά πήρε τη νίκη, αλλά η σεζόν ήταν απίθανη!

Και κακά τα ψέματα, βάρυνε παρά πολύ τη φετινή χρονιά της ομάδας, που είναι ολοφάνερο πως επηρεάστηκε και «κάηκε» από την απογοήτευση του κλεισίματος της περσινής περιόδου, αλλά ο Τσιμίκας πάντα θα έχει αυτές τις αναμνήσεις και είναι κάτι που ξεπερνά τα απλά και καθημερινά μιας νίκης ή μιας ήττας!

Τη φανέλα της περσινής περιόδου που μου έχει υπογράψει ο  Greek Scouser  θα την έχω πάντα σε περίοπτη θέση!

Πηγή: www.england365.gr

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0