Box to Box

Παναθηναϊκός: Πρόλαβε να απαντήσει ο Giannis, γεγονός, όμως, είναι ότι η απώλεια του τίτλου, συνιστά αποτυχία…

Παναθηναϊκός: Πρόλαβε να απαντήσει ο Giannis, γεγονός, όμως, είναι ότι η απώλεια του τίτλου, συνιστά αποτυχία…

Προηγείσαι στη βαθμολογία στις 20 από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Μπαίνεις στη διαδικασία των Play Offs ως επικεφαλής και προπορεύεσαι για 8 αγωνιστικές. Σε 8 από τις 10 είσαι μπροστά, τους έχεις πάρει τον αέρα, το άγχος είναι στο πετσί του… κυνηγού, βρίσκεσαι κοντά στην υπέρβαση, διότι περί αυτής πρόκειται σε τελική ανάλυση, αλλά δεν πίνεις νερό από την πηγή. Όπως και να το δει κανείς, απέτυχες…

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε έναν μορφασμό, συγχύστηκε, αντέδρασε και απάντησε. Αρνήθηκε να συμφωνήσει με τον όρο «failure-αποτυχία» που του προσδιόρισε εκπρόσωπος του Τύπου, σχετικά με τον αποκλεισμό των Μπακς στον πρώτο γύρο των play offs από τους Χιτ. Η εξήγησή του για τον όρο «αποτυχία» έγινε viral. Σε πολλά αθλήματα αντιλήφθηκαν τον πόνο, την προσπάθεια, το έργο, το σθένος και το πάθος του Giannis, ώστε να φτάσει στην κορυφή και να την κατακτήσει με τα «ελάφια».

Σχολίασαν επ’ αυτού. Τον «κάλυψαν». Όχι όλοι. Υπάρχει και η άποψη του Σακίλ ΟΝιλ. «Φυσικά πρόκειται για αποτυχία ο αποκλεισμός των Μπακς». Έτσι δεν είναι, από τη στιγμή που τερματίζεις στην 1η θέση της regular season και μένεις εκτός συνέχειας με το… καλησπέρα των play offs; Μη μου αρχίσετε τώρα ότι η regular στο NBA δεν είναι ενδεικτική και ότι το κανονικό μπάσκετ παίζεται στην επόμενη φάση και και και… Οι Μπακς είχαν χρέος να προχωρήσουν. Τελεία!

Την ίδια υποχρέωση είχε και ο Παναθηναϊκός στη Stoiximan Super League. Ίσως όχι από την αρχή, φαβορί άλλωστε ήταν άλλα κλαμπ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η εξέλιξη, ωστόσο, μέσα στη σεζόν έδωσε ελπίδες και μάλιστα βάσιμες στους «πράσινους», ώστε να θεωρούνται μία από τις ομάδες που θα μείνουν στη κορυφή έως το τέλος της κούρσας. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας στη διάρκειας μίας αγωνιστικής περιόδου. Αποτελούν βασικό παράγοντα για ανάλυση και για τροφή σκέψης.

Κυρίες και Κύριοι, είναι απλά τα πράγματα. Είτε με μέτριο ρόστερ, είτε με καλό, είτε με τραυματισμούς που θα προκύψουν, είτε όχι, είτε με περιπτώσεις Covid ή όχι: ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν κυρίαρχος στη φετινή Super League. Η θέση του ήταν στη κορυφή σε 20 από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, όσα εμπόδια κι’ αν βρέθηκαν μπροστά του. Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στα Play Offs. Στις 8 πρώτες αγωνιστικές του μίνι-τουρνουά άντεξε, ξεπέρασε δυσχέρειες, φωνές, διαμαρτυρίες, διαιτησίες, «πόλεμο» ανακοινώσεων, κι’ όμως, στάθηκε όρθιος. Αήττητος δις με την ΑΕΚ, νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, «τρίποντο» στην Τούμπα. Η καλύτερη άμυνα της κανονικής διάρκειας (12 γκολ), διατηρήθηκε στα Play Offs (3 γκολ παθητικό σε 9 ματς). Η άμυνα δίνει πρωταθλήματα, εμείς αυτό ξέρουμε.

Η 9η αγωνιστική ήταν ιδιαίτερη, δεν αντιλέγουμε. Το τι συνέβη με τα κρούσματα, την αναβολή, τις μέρες που μεσολάβησαν, το πόσο καταπονημένοι ήταν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, το γνωρίζουν στα ενδότερα του συλλόγου. Προσωπικά θέλω να θυμίσω δύο πράγματα. Αν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, υπάρχουν πάντα οι αντίστοιχοι του ΠΑΟ Β’, που (υποτίθεται) περιμένουν πώς και πώς την ευκαιρία τους για… δράση. Φυσικά, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, θέλεις να παρατάξεις ότι καλύτερο διαθέτεις. Απορία μου είναι η παραπάνω.

Επίσης: η νίκη την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ, δεν χάθηκε από τον… Covid. Ευκαιρία, έως και ευκαιρίες, υπήρξαν και πολλές μάλιστα. Είσαι ο επικεφαλής, το αφεντικό της κούρσας. Εσύ ορίζεις τον ρυθμό. Στο τέλος… ξέμεινες από δυνάμεις, γονάτισες από την ίωση, σε «έφαγαν» τα κυκλώματα; Ερωτήματα θέτω, δεν έχει νόημα να τοποθετηθώ.

Α ναι, για να μην ξεχνιόμαστε. Μαθηματικά όλα είναι ακόμα ανοιχτά στην υπόθεση τίτλου. Η ΑΕΚ μπορεί να γκελάρει με τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει τον Άρη και όλα όσα γράφουμε θα πέσουν στο… βρόντο. Από την άλλη, στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Αρκετοί βέβαια διαψευστήκαμε στα… σενάρια των δώρων που θα μοιράσουν οι αδιάφοροι. Καθαρά αγωνιστικά αν το δούμε, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δύσκολα θα παρουσιάσει τάσεις αυτοκτονίας. Άρα σωστά γράφουμε αυτή τη στιγμή για αποτυχία του ΠΑΟ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0