Box to Box

Συμφωνία για το ΟΑΚΑ: Τύφλα να 'χει το γιοφύρι της Άρτας

Συμφωνία για το ΟΑΚΑ: Τύφλα να 'χει το γιοφύρι της Άρτας
Ένα (ακόμα) επεισόδιο στο σήριαλ «παραχώρηση του κλειστού ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό» λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση της οριστικής υπογραφής της συμφωνίας, από όσα προκύπτουν από τι διαρροές τόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης όσο και από τον Παναθηναϊκό να ορίζεται για μετά το Πάσχα.
 
Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Όλα αυτά, δε, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που έκανε λόγο για «ιστορική συμφωνία με την Κυβέρνηση για την παραχώρηση του Κλειστού γηπέδου στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια». Από τότε, 15 Απριλίου 2022 πέρασε ένας χρόνος αλλά η οριστική συμφωνία δεν έγινε ποτέ πράξη.
 
Οι λόγοι; Πολλοί με εκατέρωθεν κατηγορίες από πλευράς τόσο του ιδιοκτήτη της πράσινης ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλου όσο και από την πλευρά της Κυβέρνησης. Βασικότερος λόγος αλλαγής της συμφωνίας και του υπογεγραμμένου νομοθετικού πλαισίου ήταν η εκμετάλλευση του πάρκινγκ του ΟΑΚΑ την οποία ήθελε κατ' αποκλειστικότητα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για γεγονότα πέρα από τους αγώνες της ομάδας κάτι που είχε υπογραφεί στην αρχική συμφωνία αλλά με νέα νομοθετική ρύθμιση αφαιρέθηκε. Κάτι που καταγγέλθηκε μέσω νέας επίσημης ανακοίνωσης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Τις τελευταίες μέρες δε με αφορμή δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σημειώθηκαν νέα «επεισόδια» στην κόντρα του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τον τελευταίο μέσω social media να «φωτογραφίζει» (αλλά δίχως να τον κατονομάζει) τον κρητικό πολιτικό χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύς χαρακτηρισμούς.
 
Η τελευταία διαρροή λοιπόν κάνει λόγο, για μία ακόμη φορά, για «οριστική λύση στο θέμα του ΟΑΚΑ» και της παραχώρησής του στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τις υπογραφές να αναμένονται, σύμφωνα πάντα με τη διαρροή, για μετά το Πάσχα παρά το γεγονός ότι την άλλη εβδομάδα αναμένεται επίσημα η προκήρυξη Βουλευτικών εκλογών και η διάλυση της Βουλής μέχρι τα τέλη Μαίου.
Μάλιστα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω live στο instagram (ως συνηθίζει) άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα του ΟΑΚΑ έκλεισε οριστικά «τσεκάρωντας» σε ένα χαρτί τη λέξη ΟΑΚΑ με μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Λευτέρη Λευτέρη» και τον στίχο «Λευτέρη Λευτέρη Λευτέρη, σε 'χω γραμμένο στο παλιό μου το τεφτέρι», αφήνοντας μας δίχως δεύτερη σκέψη για το αν εννοεί με αυτό τον τρόπο το μικρό όνομα του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Μένει να δούμε λοιπόν αν στην προσεχή συνάντηση των εμπλεκομένων πλευρών για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης δεν θα προκύψει κάποιο άλλο, νέο, πρόβλημα με την τελευταία λέξη να την έχει το Υφυπουργείο Αθλητισμού που ως υπερκείμενη αρχή και «θεματοφύλακας» της Κυβέρνησης θα πρέπει να τσεκαρει ότι τηρήθηκε ο νόμος. Ένας νόμος που είχε συμπεριλάβει το Ρ5 (πάρκινγκ) στη συμφωνία, όμως στη συνέχεια υπήρχαν αλλαγές στους όρους της επικείμενης σύμβασης από πλευράς ΟΑΚΑ και προέκυψε η διάσταση των δύο πλευρών για την οριστική υπογραφή. Θα φανεί λοιπόν αν και πως θα ξεπεραστεί αυτή η διαφορά και αν δεν προκύψουν νέα εμπόδια να υπογραφεί η περιβόητη σύμβαση με τη σφραγίδα και του ελληνικού κράτους.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0