Box to Box

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: Από “έκπτωτος” τον Σεπτέμβριο, κυρίαρχος (!) τον Μάρτιο

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: Από “έκπτωτος” τον Σεπτέμβριο, κυρίαρχος (!) τον Μάρτιο

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (επαν)εκλέχθηκε για 4η φορά στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ και θα συνεχίσει στη θέση του προέδρου τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Αν κάποιος ξεστόμιζε την παραπάνω πρόταση είτε τον περασμένο Ιούνιο όταν στον ΕΣΑΚΕ είχαν γίνει μαλλιά-κουβάρια με τις αποφάσεις της περίφημης επιτροπής αδειοδότησης ή τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο κ.Γαλατσόπουλος είχε βρεθεί με το ενάμιση πόδι μακριά από την καρέκλα του θα τον περνούσαν για τρελό. Όμως στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής επαγγελματικής λίγκας όλα γίνονται. Όπως το να εκλέγεται για 4η φορά και μάλιστα με άνετη πλειοψηφία ο ίδιος πρόεδρος ο οποίος κατά γενική ομολογία δεν έχει κάνει το παραμικρό για να καλυτερεύσει ένα πλήρως απαξιωμένο προϊόν.

Και δεν το λέω εγώ το “απαξιωμένο” αλλά οι ίδιοι οι χορηγοί που φέτος γύρισαν την πλάτη στο πάλαι ποτέ κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης την ίδια ώρα που η δημόσια τηλεόραση, ως συνήθως μετά από πολιτικές (κυβερνητικές) παρεμβάσεις υποχρεωνόταν να “χρηματοδοτήσει” ένα προϊόν το οποίο βλέπουν ολοένα και λιγότεροι φίλαθλοι από τους δέκτες τους.

Ας γυρίσουμε όμως τον χρόνο όχι πολύ πίσω, μόλις εννέα μήνες. Όταν είχε ξεκινήσει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση της διοίκησης Γαλατσόπουλου. Τότε που η περιβόητη επιτροπή προ-αδειοδότησης, την οποία τα ίδια τα μέλη του ΕΣΑΚΕ, δηλαδή οι ομάδες, οι ΚΑΕ είχαν αποφασίσει να δημιουργηθεί δίνοντάς της το ελεύθερο να αποφασίζει για τη νομιμότητα ή όχι των φακέλων των ΚΑΕ είχε “κόψει” ΑΕΚ, Άρη, Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισα. Απόλυτα δίκαια και τις τέσσερις αυτές ομάδες αφού δεν είχαν εγκαίρως διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητές που όφειλαν. Το τι ακολούθησε λίγο-πολύ γνωστό. Οι ομάδες (με πρώτη την ΑΕΚ) βγήκαν στα… κάγκελα, ανακοινώσεις-καταγγελίες κατά των μελών της επιτροπής και κυρίως του υποψήφιου για την προεδρία Γιώργου Πανταζόπουλου (προέδρου του Περιστερίου), των νομικών της λίγκας κ.α.

Οι ομάδες τελικά αναγκάστηκαν εκ των υστέρων να ακυρώσουν την απόφαση της Επιτροπής, η ΕΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας -δικαίως- παράτυπη την απόφαση του ΔΣ της λίγκας να “δεχτεί” πίσω τις ομάδες που είχαν αποβληθεί, δώστου ανακοινώσεις, δηλώσεις, απειλές εκατέρωθεν από Ομοσπονδία και ομάδες (βλ.ΑΕΚ) αλλά όλα αυτά ξαφνικά ξεχάστηκαν μετά από λίγες μέρες δικαιώνοντας για πολλοστή φορά τη ρήση της (αείμνηστης) ως Ντένη Μαρκορά από τους ‘Δύο Ξένους” πως “η μνήμη του Έλληνα διαρκεί όσο το Δελτίο Ειδήσεων των 8 και μισή”.

Τρεις μήνες αργότερα, το πρωτάθλημα έχει ξεμείνει με 12 ομάδες αφού η Λάρισα (που στην πορεία έγινε… Ηρακλής) από 4η πέρυσι βρέθηκε στα αζήτητα και τελικά στην Α2, το πρωτάθλημα 20 μέρες πριν την έναρξή του δεν είχε ούτε κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά, ούτε κεντρικό χορηγό, ούτε στον ήλιο μοίρα και τότε ο παραιτημένος από αντιπρόεδρος (επειδή τον “άδειασαν” ως μέλος της επιτροπής προ-αδειοδότησης ακυρώνοντας την απόφασή της επιτροπής) Γιώργος Πανταζόπουλος ξεκίνησε κίνημα “ανατροπής” του προέδρου Βαγγέλη Γαλατσόπουλου. Τέθηκε θέμα “πρότασης μομφής” για το οποίο τότε ο κ.Πανταζόπουλο είχε “εξασφαλίσει” τη στήριξη κάποιων ομάδων όχι όμως τόσων για να πετύχει να εξοστρακίσει τον Γαλατσόπουλο και να γίνει… Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη.

Όταν έφτασε η στιγμή όμως της… κρίσης ο κ.Γαλατσόπουλος έκανε ντρίμπλα που θα ζήλευε και ο Μέσι. Ζήτησε από το ΔΣ να τον αφήσουν να ολοκληρώσει το έργο του μέχρι το τέλος της θητείας του δεσμευόμενος ότι δεν θα κατέβει ξανά υποψήφιος! Και κάπως έτσι πήρε παράταση ζωής στην προεδρική καρέκλα, παράταση που τελικά δεν ήταν για λίγους μήνες αλλά για… 2,5 ακόμη χρόνια από τότε που υποτίθεται ότι δεσμεύτηκε να μην είναι ξανά υποψήφιος.

Ενδιάμεσα και μέχρι τις εκλογές ο ΕΣΑΚΕ έκανε το χατίρι των μεγάλων να περάσει τον 7ο ξένο στο πρωτάθλημα, απέτυχε να διοργανώσει όπως υποσχέθηκε Super Cup στην Κύπρο (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή με συν-διοργανωτές... φαντάσματα) και διοργάνωσε All Star Game ανήμερα του τελικού του Μουντιάλ, ντάλα μεσημέρι μεταξύ συγγενών και φίλων στο ΟΑΚΑ οι οποίοι βαπτίστηκαν... 8.000 φίλαθλοι από τον πρόεδρο. Για να μην πιάσω την ιστορία του Κολοσσός - Ιωνικός και όσα ακολούθησαν ή την υπόθεση με τα 750.000 ευρώ σε κάθε ομάδα που είχε υποσχεθεί (ο πρόεδρος) ότι θα λαμβάνουν από τη φορολόγηση του στοιχήματος δίχως καν να έχουν μπει στη διαδικασία τόσο ο ίδιος όσο και οι ομάδες που τον πίστεψαν να διαβάσουν το νομοσχέδιο....

Και φτάσαμε στην 20η Μαρτίου όπου η κάλπη έβγαλε στο ρελαντί μάλιστα ξανά πρόεδρο τον κ.Γαλατσόπουλο ελλείψει… αντιπάλου. Θα πει κανείς μα υπήρχαν δύο αντίπαλοι, ο Γιώργος Πανταζόπουλος και ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καν μάχη αφού τον μεν “οικουμενικό” Πρέλεβιτς πολλοί “στήριζαν” στο μιλητό (και μόνο), τον δε Πανταζόπουλο υπήρχαν ομάδες που θεωρούσαν ότι ήταν υπερβολικά φιλόδοξος για να γίνει πρόεδρος δίχως όμως να έχει πολλούς συμμάχους. Παρόλα αυτά δημιουργήθηκε από διάφορους “κύκλους” η ψευδαίσθηση ότι θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις την προεδρία έχοντας τη στήριξη του Παναθηναϊκού όμως αποδείχθηκε ως η προεκλογική “εκστρατεία” του δεν είχε στέρεες βάσεις και όσα υποσχέθηκε δεν έπεισαν παρά το 1/3 των ομάδων.

Και κάπως έτσι ο ουσιαστικά “έκπτωτος” από τις περισσότερες ομάδες τον περασμένο Σεπτέμβρη κ.Γαλατσόπουλος επανεκλέγει και θα γίνει ο 2ος μακροβιότερος πρόεδρος της λίγκας μετά τον Βασίλη Οικονομίδη (2002-2012) αφού το 2025 θα έχει συμπληρώσει 8 χρόνια ως “αφεντικό” της λίγκας.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0