Box to Box

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Περιμένουμε μπαλάρα από «καυτές» ομάδες και φορμαρισμένους προπονητές!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Περιμένουμε μπαλάρα από «καυτές» ομάδες και φορμαρισμένους προπονητές!

Το περιβόητο σερί του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ έσπασε στον πρώτο γύρο. Η νίκη του «Δικεφάλου» από Αθήνα μεριά θεωρήθηκε λογική τότε, καθώς ο «Δικέφαλος» από τη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν στην τωρινή κατάσταση. Την Κυριακή το βράδυ, όμως, μας περιμένει μία κόντρα-τίτλου, που θα παιχτεί στα ίσα. 

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Ούτως ή άλλως έχω την εντύπωση ότι διεξάγονται εξαιρετικά παιχνίδια ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Είτε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είτε στα play off για τον τίτλο, οι δύο «Δικέφαλοι» προσφέρουν συνήθως θέαμα και γκολ. Ειδικά την τωρινή περίοδο μοιάζει ιδανικό το τάιμινγκ της μεταξύ τους αναμέτρησης. 

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προέρχεται από «διπλό» στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό, έμεινε στο «Χ» με τον Ολυμπιακό, ενώ προκρίθηκε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον πρωτοπόρο της κατηγορίας, ΠΑΟ. Δεινοπάθησε με τον Λεβαδειακό,  τον «κόλλησαν» στο 2-2 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Είναι δεδομένο, πάντως, εδώ και εβδομάδες ότι ο ΠΑΟΚ ρολάρει, με τον προπονητή του να εφαρμόζει στοιχεία που έλειπαν από το σύνολο των Θεσσαλονικέων. Η διαπίστωση είναι ότι οι «ασπρόμαυροι» επιβάλλουν την… τάξη στο γήπεδο πιο εύκολα απ’ ότι στην αρχή της σεζόν, το παιχνίδι τους είναι θεαματικό και οι βαθμοί έρχονται. Στα 16 επίσημα ματς χωρίς ήττα, με τελευταία αποτυχία το 0-2 στην OPAP Arena του πρώτου γύρου. 

Το όλο…. στόρυ της αγωνιστικής ανέλιξης φυσικά δεν είναι τόσο απλό, όσο το περιγράφουμε. Ο Λουτσέσκου φρόντισε να βρει σημεία κλειδιά στα ενδότερα του ρόστερ, ώστε να μα παρουσιάζει αυτό που βλέπουμε στο χορτάρι. Η παρουσία του Κωνσταντέλια είναι το ένα κομμάτι. Φαντεζί παίκτης, λείπουν τέτοιοι θρασύτατοι πιτσιρικάδες από τα ελληνικά γήπεδα. Ή μάλλον υπάρχουν, αλλά δεν τους αξιοποιούν ή προωθούν τόσο πολύ, όσο τον συγκεκριμένο. Και για το καλό που του θέλουμε του ΠΑΟΚ και του ίδιου του νεαρού (για χάριν του ελληνικού ποδοσφαίρου μακροπρόθεσμα), μακάρι η επόμενη κίνησή του να είναι η κατάλληλη και η ενδεδειγμένη για τη μετέπειτα πορεία του. 

Τα γκολ του Ολιβέιρα δεν ήρθαν στα δύο τελευταία ματς. Και όταν ο φορ δεν σκοράρει, αυτό αποτελεί πρόβλημα. Φυσικά συντελούν αρκετά ζητήματα σ’ αυτό, η ψυχολογία, ωστόσο, του Πορτογάλου μπορεί να την… πληρώσει σε καίρια σημεία, όπως σε ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αμυντικά ο Κοτάρσκι είναι μπετόν. Τρομερή η ωριμότητά του, περιμένουν από εκείνον πολλά πράγματα οι Κροάτες. Για τον Τιάγκο Ντάντας τα γράψαμε και στην αρχή της παρουσίας του στα ελληνικά γήπεδα. Τίποτα λιγότερο δεν περιμένουμε, από το να αναδεικνύεται σε κάθε ματς MVP. Διότι πολύ απλά για εκεί είναι ο Πορτογάλος. 

Ανεβασμένη διάθεση και πειστικό ποδόσφαιρο από τη μία, μηχανή που τσακίζει «κόκκαλα» από την άλλη. Ο Ματίας Αλμέιδα μπήκε με τα… μπούνια στο ελληνικό πρωτάθλημα και μερικές φορές είναι να απορεί κανείς, πως ένας τύπος με τέτοιες παραστάσεις στην καριέρα του, προσαρμόστηκε τόσο σύντομα στις συνθήκες του πρωταθλήματος και εν συνεχεία παρουσιάζει με ένα άγνωστο, για εκείνον, ρόστερ τη δεδομένη εικόνα. Η κορυφή ήταν δική της πριν από μερικές ημέρες. Θέλει να επιστρέψει εκεί, τη στιγμή που εκκρεμεί το ματς με τον Ατρόμητο

Όπου μηχανή, το αναφέραμε πάνω, καλοδουλεμένη και αποτελεσματικό. Συν, το κατάλληλο θέαμα. Φυσικά η έδρα, η νέα γηπεδάρα των «κιτρινόμαυρων», βοήθησε στο εν λόγω σερί. Εκτός έδρας έπειτα από τη διακοπή της Super League λόγω του Μουντιάλ, πέτυχε δύο νίκες σε τρεις εξόδους. Ήττα στα Γιάννινα, προηγήθηκε η 4άρα το Βόλο και ακολούθησε η ανατροπή με τον Ιωνικό. Δύσκολα ματς, αμφιλεγόμενη η εικόνα της. Σίγουρα παίζει πάντα στο «κόκκινο». Παίκτες που μασάνε σίδερα, παίκτες που ενίοτε είναι στο όριο της κίτρινης κάρτας. Το θέλει ο Αλμέιδα, δική του άλλωστε η ομάδα, γνώριμη ακόμα στην εικόνα μας η εικόνα της δικής του ποδοσφαιρικής παρουσίας εντός των τεσσάρων γραμμών. 

Απ’ όπου και να πιάσεις την ΑΕΚ φέτος, τον Σέρχιο Αραούχο θα βρεις. Η σύνθετη και πλουραλιστική παρουσία του τη συγκεκριμένη σεζόν, απογείωσε την ομάδα και τον ίδιο. Νέος ρόλος, νέο ατελείωτο ρεπερτόριο. Δίπλα του, άξιος συμπαραστάτης ο Γκατσίνοβιτς. Ισχύει ότι και για τον Ντάντας πιο πάνω. Σε κάθε ματς πρέπει να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες’ στο γάλα. Τι να κάνουμε τώρα; Από την Bundesliga ήρθε ο άνθρωπος, χρόνια παρουσίας εκεί, οφείλει να κάνει τη διαφορά. Αυτός περισσότερο από τον μικρόσωμο Πορτογάλο, μιας και ήρθε «φτασμένος» στην Ελλάδα. Σιμάνσκι, Πινέδα και Άμραμπατ στο κέντρο. Τι ωραίες μάχες που θα γίνουν…

Σκόπιμα δεν γράφω τις αρνητικές πτυχές των δύο ομάδων. Τις γνωρίζετε και τις βλέπετε. Είναι ένα ντέρμπι Δικεφάλων, όπου θα θέλαμε να προέχει το θέαμα, το ρίσκο από τους δύο προπονητές και να κυριαρχήσει η εικόνα που συνηθίσαμε στις τελευταίες εβδομάδες από τις δύο πλευρές. Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ με νίκη σαφώς και θα προσθέσει ακόμα περισσότερη λάδι στην… καυτή τηγανιά της Super League. Και έτσι πρέπει άλλωστε. Ανταγωνισμός μέχρι τέλους. Χωρίς να επικεντρωνόμαστε σε δοκάρια και διαιτησίες. Μ’ αυτόν τον ρυθμό και τη συγκεκριμένη εικόνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγουν, συνολικά, κερδισμένες οι ομάδες της κορυφής. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0