Box to Box

Μπάγερν: Χάνει το... παιχνίδι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, παραμονεύει η Παρί Σεν Ζερμέν!

Μπάγερν: Χάνει το... παιχνίδι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, παραμονεύει η Παρί Σεν Ζερμέν!

Θεμιτές οι απουσίες, απρόβλεπτοι τραυματισμοί, σωστές και οι τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών, αλλά με τα λόγια η Μπάγερν Μονάχου δεν έφτασε ποτέ μακριά. Οι πράξεις μετράνε και απ’ αυτές στερεύει ο προπονητής Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε με τρεις σερί ισοπαλίες το 2023. Όλες τους με σκορ 1-1. Είναι η μοναδική φορά από το 1978 που φέρνει τρία σερί «Χ» με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Έξι χαμένοι βαθμοί στα πρώτα ματς της χρονιάς. Οι διώκτες πλησίασαν. Δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Η Μπάγερν απειλείται στην Bundesliga. Είδηση!

Λειψία εκτός, Κολωνία εντός, Άιντραχτ Φρανκφούρτης εντός έδρας. Ένα ντέρμπι και δύο δυνατές μάχες με Ευρωπαίες. Εντάξει, δεν έπαιξε και με... καφενεία. Αλλά τέτοιο σερί, και κυρίως η εικόνα της, είναι μη συνηθισμένα γεγονότα για τους Βαυαρούς. Ουδείς μπορεί να κατανοήσει τι συμβαίνει στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της. Με τη Λειψία η απόλυτη καθίζηση. Κόντρα στην Κολωνία δέχτηκε γκολ νωρίς από στημένη φάση. Κυνήγησε, έκανε-έρανε, ισοφάρισε με το θαυμάσιο γκολ του Κίμιχ στο 90’. Το επιδίωξε ναι, σε ουδεμία, ωστόσο, περίπτωση έπεισε ότι θα μπορούσε να πάρει έστω την ισοπαλία. Απέναντι στην Άιντραχτ αιφνιδιάστηκε, σκόραρε κόντρα στη ροή του ματς με τον μοναδικό «νορμάλ» παίκτη που διαθέτει αυτό το διάστημα, τον Λιρόι Σανέ. Το δεύτερο ημίχρονο; Για πέταμα. Και 1-1...

Το γκολ που δέχτηκε. Αδιανόητο για δεδομένα Μπάγερν. Αριθμητική υπεροπλία είχε, 5 με 2 στην αρχή, εν συνεχεία έγιναν 4 με 2. Κι’ όμως, με μία no look pass ο Καμάντα έβγαλε στο 1 vs 1 τον Κόλο Μουανί απέναντι στον συμπατριώτη του Ουπαμεκανό. Ένα γρήγορο εκτόπισμα, ένα διαγώνιο σουτ και 1-1. Αυτό λέγεται άμυνα τώρα;

Οι ευθύνες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν; Αρκετές. Ο νεαρός κόουτς, στη 2η χρονιά του στον πάγκο της Μπάγερν, δείχνει να έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Όχι σε μεταμοντέρνες ιδέες, όπως μας έχει καλομάθει, αλλά σε αμέτρητα σφάλματα γύρω από την 11άδα. Όπου 11άδα, ζήτημα αν έχει βρει την κατάλληλη και μπαίνουμε Φεβρουάριο μήνα. Το 4-2-3-1 έγινε 4-1-4-1 κόντρα στην Άιντραχτ. Ο Γκνάμπρι (είχε τη φανεί ιδέα ανάμεσα σε αγγλική εβδομάδα, 3 ματς μέσα σε 7 ημέρες, να πάει στο ρεπό του στο Παρίσι για ημερίδα... μόδας) έμεινε στον πάγκο, ο Κομάν ξεκίνησε, όπως και ο Μίλερ, για να παίξει μόνος του ο Κίμιχ στο 6 και ο Χράφενμπερχ, που ήταν θετικός με την Κολωνία, να μην πάρει για μία ακόμα φορά την ευκαιρία. Ο Νάγκελσμαν ήταν αυτός που δήλωσε: «είναι ο πιο αδικημένος παίκτης του ρόστερ, αξίζει κάθε ευκαιρία». Ναι, αλλά δεν τον χρησιμοποιεί.

Φυσικά η σκέψη του να ξεκινήσει στην μεσοεπιθετική 4άδα τον Μίλερ (2 σερί ματς στον πάγκο) είναι λογική. Προσφέρει στοιχεία ηγέτη, εμπνεύσεις, ασίστ και γκολ. Σέρβιρε το 1-0 του Σανέ. Ούτε ο ίδιος, όμως, κράτησε σταθερή απόδοση στο δεύτερο 45λεπτο. Όλα αυτά απλά δεν είναι αρκετά για το επίπεδο της Μπάγερν. Το ερώτημα προς τους άλλους ποδοσφαιριστές είναι: πόσο ακόμα θα επαναπαύονται (θα κρύβονται καλύτερα) πίσω από τις εμπνεύσεις του αειθαλή Μίλερ; Ήμαρτον...

Οι Ντέιβις, Ντε Λιχτ, Μουσιάλα, Κομάν, Παβάρ, Γκνάμπρι, Τσούπο-Μοτίνγκ είναι ντεφορμέ. Ο Μανέ ακόμα έξω λόγω τραυματισμού. Αντί του Νόιερ ήρθε ο Ζόμερ. Αλλά στην επίθεση, τίποτα. Την ίδια στιγμή ο Νάγκελσμαν ζητά τα ίδια εξειδικευμένα πράγματα. Από ένα μη δουλεμένο σύνολο, καθώς ολοένα και προστέθηκαν πρόσωπα το καλοκαίρι. Προστέθηκαν ναι, επιθετικός δεν ήρθε μετά τη φυγή του Λεβαντόφσκι. Προσφέρει αρκετά ο Τσούπο-Μοτίνγκ, είναι τρομερό μπακ-απ. Τον φοβάται, όμως, κανένας από τους αντιπάλους του στην Ευρώπη; Σας παρακαλώ τώρα... Ο Κόλο Μουανί είναι πλέον απλησίαστος, η λύση Τιράμ από την Γκλάντμπαχ (αν εφικτή) έπρεπε να υλοποιηθεί «χθες».

Κι’ όλα αυτά τα γράφουμε γιατί το 2023 είναι μία αρχή κρίσης, όχι, όμως, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί η Μπάγερν να χάσει το πρωτάθλημα. Ήταν άλλωστε μόλις η 18η αγωνιστική. Θα κάνει ένα ξεπέταγμα από την 25η και μετέπειτα, θα πάρει διψήφια διαφορά από τους διώκτες έως το τέλος και αυτό ήταν. Για γερμανικά δεδομένα.

Επειδή, ωστόσο, η Bundesliga δεν τη... χωρά, η Ευρώπη είναι αυτή που την «καίει». Και του Αγίου Βαλεντίνου θα πάει στην έδρα της... ερωτιάρας Παριζιάνας (Παρί Σεν Ζερμέν) των Μέσι, Νειμάρ, Εμπαπέ και θα κάνει την άμυνά της μην πω τι. Δεν είναι το ζευγάρωμα που θα επιθυμούσαν οι Βαυαροί. Σε καμία των περιπτώσεων και ειδικά τούτη τη χρονική στιγμή. Είναι, όμως, η Μπάγερν. Και οφείλει να παίζει σαν τη Mia san Mia Μπάγερν Μονάχου!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0