Box to Box

Παναθηναϊκός: Το τέλος της λογικής και το… γάντι που έριξε ο Ράντονιτς

Παναθηναϊκός: Το τέλος της λογικής και το… γάντι που έριξε ο Ράντονιτς
Κανονικά θα έπρεπε να ασχοληθεί κανείς αποκλειστικά με τον υποψήφιο (;) παίκτη για το ρόστερ του Παναθηναϊκού τον Σαμπάζ Νέιπιερ όμως είναι τόσα τα εκτός κάθε λογικής αυτά που συμβαίνουν όχι εσχάτως αλλά εδώ και χρόνια στους πράσινους που η συγκεκριμένη προσθήκη μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό της απόλυτης παράνοιας.
Ειλικρινά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και από που να πιάσω όσα γίνονται από το καλοκαίρι (για να το περιορίσω λίγο, διαφορετικά θα χαθεί εντελώς η... μπάλα) στον Παναθηναϊκό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα διοικητικά (πρώτα και κυρίως), προπονητικά και αγωνιστικά δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση ούτε τέλος και μοιάζει σαν να κινείται με έναν αυτόματο πιλότο μόνο που δεν έχει τελικό προορισμό. «Πάμε και όπου μας βγάλει».

Θα περίμενε κανείς η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ στις 30 Δεκεμβρίου να επέφερε τις συνήθεις αλλαγές και κυρίως αυτή του προπονητή όμως κόντρα σε όλους (τους φιλάθλους/οπαδούς) και σε όλα (τα ΜΜΕ) ο Ντέγιαν Ράντονιτς παρέμεινε και παραμένει στη θέση του. Δεν εξετάζω το αν ο λόγος είναι το κλειστό διετές συμβόλαιο του ή κάτι άλλο. Η ουσία είναι ότι παραμένει στη θέση του αν και δεν έχει έρεισμα ούτε στον κόσμο, ούτε σε μεγάλο κομμάτι της ομάδας του κάτι που οφείλεται κατά την ταπεινή μου άποψη στην έλλειψη επικοινωνίας λόγω της μη επαρκούς γνώσης των αγγλικών από τον Μαυροβούνιο προπονητή. Κάτι που έχει επισημανθεί από την αρχή της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Να σημειώσω εδώ ότι και άλλες φορές στο παρελθόν (βλέπε Τζόρτζεβιτς, Πασκουάλ) ένας προπονητής είχε «κλειστό» συμβόλαιο παρόλα αυτά απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες όταν αποφάσισε η διοίκηση, δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο οποίος αυτή τη στιγμή μοιάζει πλήρως αποστασιοποιημένος από όσα γίνονται στην ομάδα του και με εξαίρεση τις μέρες μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, την σιωπηρή απομάκρυνση Πεδουλάκη και την περιβόητη (καθαρά και μόνο) επικοινωνιακή μπαρούφα του «απεριόριστου μπάτζετ» για μεταγραφές-στήριξης στον Ράντονιτς παραμένει άφαντος. Βλέπετε, από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα 9 ομάδες της Ευρωλίγκα έχουν κάνει συνολικά 10 προσθήκες παικτών αλλά ο Παναθηναϊκός καμία...

Και εδώ «κολλάει» η αντίδραση του Ράντονιτς μετά τον αγώνα με το Λαύριο το βράδυ της Κυριακής. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός σε μία πρωτοφανή στα χρονικά κίνηση, δίχως να ρωτηθεί, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια φημολογία πέταξε τη «βόμβα» περί επικείμενης μεταγραφής. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ πότε ένας προπονητής ειδικά αυτού του (υψηλού) επιπέδου είχε βγει φόρα-παρτίδα που λένε και στο χωριό μου να προαναγγείλει μεταγραφή παίκτη. Και με τον τρόπο που το έκανε λέγοντας «ελπίζω να έχουμε» ξαφνιάζοντας ακόμη και τον υπεύθυνο τύπου της ΚΑΕ που μετέφραζε ακριβώς δίπλα του. Μήπως ήταν ένα είδος μέσου πίεσης αυτή η «τοποθέτηση» του Ράντονιτς; Γιατί διαφορετικά δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει πέραν του να δείξει (ακόμα) δύνατός εντός της ομάδας και ότι ελέγχει (ακόμα) και τα μεταγραφικά της. Όλα αυτά, δε, μία εβδομάδα μετά τις (κάτι παραπάνω από) πιέσεις που δέχθηκε από μερίδα οπαδών της ομάδας του ύστερα από τον αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ όταν του ζήτησαν να παραιτηθεί και να φύγει. Τη μία Κυριακή «σήκω και φύγε» την άλλη Κυριακή «ετοιμάζω μεταγραφή». Το τέλος της λογικής…

Και να ‘ταν μόνο αυτό δείγμα του τέλους της λογικής…

Πάει λοιπόν ο Παναθηναϊκός να πάρει έναν ακόμη γκαρντ στο ρόστερ του. Και μάλιστα παίκτη με σχεδόν μηδενική εμπειρία στην Ευρώπη αφού έχει παίξει όλο κι όλο ένα ματς, στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 εναντίον της Ουνίξ Καζάν στο Σούπερ-Καπ της VTB League βάζοντας μάλιστα 33 πόντους με 6/8 τρίποντα. Την επομένη τραυματίστηκε μετά από 30 δευτερόλεπτα εναντίον της ΤΣΣΚΑ και δεν έπαιξε ξανά με τη φανέλα της Ζενίτ. Πάνω από ένα χρόνο αργότερα βρήκε συμβόλαιο στους Καπιτάνες του Μεξικό και έχει παίξει μόλις 10 ματς στη φετινή G-League τους τελευταίους 4 μήνες. Δηλαδή σχεδόν δύο αγώνες το μήνα…

Πάει λοιπόν ο Παναθηναϊκός να πάρει και 9ο ξένο παίκτη ενώ εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες κρατάει ανενεργό (πληρώνοντάς τον κανονικά) τον Άντριου Άντριους ο οποίος έχει να παίξει από τις 23 Οκτωβρίου και τον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια και μετράει συνολικά 8 επίσημους αγώνες (4 Ευρωλίγκα, 2 Σούπερ Καπ, 2 Α1) σε τέσσερις μήνες παρουσίας. Παράλληλα ο Μάριους Γκριγκόνις οδεύει ολοταχώς στο να γίνει… Άντριους Νο2 έχοντας ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια της σεζόν (σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ) και όντας ουσιαστικά εκτός πλάνων του Ράντονιτς. Ο Λιθουανός έχει να παίξει στην Α1 όπως και ο Άντριους από τις 23 Οκτωβρίου και τον αγώνα με τον Ιωνικό (!) ενώ στην Ευρωλίγκα από τότε που επέστρεψε στη δράση από τραυματισμό, στις 23 Δεκεμβρίου εναντίον της Εφές σε 5 αγώνες έχει μέσο όρο μόλις 13 λεπτά συμμετοχής και 4 πόντους μ.ο.

Θυμίζω ότι στην Α1 ο Παναθηναϊκός μπορεί να δηλώνει 7 και να χρησιμοποιεί 6 παίκτες (όπως και στο επικείμενο Final-8 του Κυπέλλου) και αυτή τη στιγμή 7ος δηλωμένος ξένος είναι ο… Άντριους που έχει να παίξει 3 μήνες.

Θυμίζω επίσης ότι ο Παναθηναϊκός από την αρχή της σεζόν παίζει δίχως 3ο σέντερ και με μόλις ένα «τεσσάρι» (Ουίλιαμς) αφού ο Μαντζούκας παίζει αραιά και που (10 λεπτά μ.ο. στην Ευρωλίγκα, 18 στην Α1) ενώ ο Χουγκάζ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παρουσίας στη 12αδα αγώνων δίχως να χρησιμοποιηθεί ούτε δευτερόλεπτο! Έξι (από τους 13) αγώνες της Α1 και 13 (από τους 20) της Ευρωλίγκα έχοντας συμμετοχή μόλις για 55 δευτερόλεπτα εναντίον της Βιλερμπάν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0