Box to Box

Μάικ Τζέιμς: Κορυφαίος Αμερικανός σκόρερ στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης

Μάικ Τζέιμς: Κορυφαίος Αμερικανός σκόρερ στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης
Ιδιόρυθμος. Ξεχωριστός. Περίεργος. Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον Μάικ Τζέιμς, να τον αποθεώσει ή να τον κατηγορήσει. Σίγουρα όμως πλέον όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα. Ότι είναι ο κορυφαίος Αμερικανός σκόρερ που πέρασε ποτέ από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και το “λένε” αυτό τα επιτεύγματά του.
Τελευταίο; Αυτό που πέτυχε στον αγώνα της Μονακό με τη Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Πέμπτης στην Ulker Arena της Κωνσταντινούπολης όπου σημείωσε 23 πόντους. Με αυτούς τους 23 πόντους ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε στους 3.670 πόντους καριέρας στα Κύπελλα Ευρώπης και έγινε μέσα σε λίγα χρόνια, μόλις στην 9η του σεζόν ο κορυφαίος Αμερικανός σκόρερ στην ιστορία ξεπερνώντας τον τεράστιο Κιθ Λάνγκφορντ που σταμάτησε στους 3.653 πόντους.
Ο Τζέιμς πρωτοεμφανίστηκε στα Κύπελλα Ευρώπης με τη φανέλα της Μπασκόνια (τότε λεγόμενη Λαμποράλ Κούτσα) τη σεζόν 2014-15 όταν η ομάδα των Βάσκων τον “άρπαξε” από τον Κολοσσό Ρόδου όπου έπαιζε στο ξεκίνημα της σεζόν υπό τις οδηγίες του Άρη Λυκογιάννη που τον είχε “φέρει” στην Ελλάδα ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν “βολόδερνε” μεταξύ της Α2 Ιταλίας, της Κροατίας και του Ισραήλ.

Ιδού και η 5αδα των κορυφαίων Αμερικανών σκόρερ στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης 

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Παίκτης

Αγώνε

ς

Πόντοι

Μάικ Τζέιμς

224

3.670

Κιθ

Λάνγκφορντ

221

3.653

JR Χόλντεν

251

3.136

Κάιλ Χάινς

376

3.134

Τζέισι Κάρολ

302

3.081

* Έως και 19 Ιανουαρίου 2023

Ο 33χρονος γκαρντ φυσικά δεν σταματάει εδώ. Στόχος του πλέον όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι να κατακτήσει την κορυφή στη λίστα όλων των σκόρερ όλων των εποχών στα Κύπελλα Ευρώπης εκεί όπου η κορυφή από το 1994 ανήκει στον αξεπέραστο Νίκο Γκάλη με 4.904 πόντους με τον Γάλλο Νάντο ντε Κολό να ετοιμάζεται να τον προσπεράσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες αφού βρίσκεται μόλις 48 πόντους πιο πίσω με 4.856. Ο Τζέιμς σε πρώτη φάση πρόκειται μέχρι το τέλος της σεζόν καλείται να ξεπεράσει τον 10ο της All Time λίστας Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο (3.742 πόντοι) και μετά έναν άλλο Ισπανό, τον Φελίπε Ρέγες (3.834 πόντοι).


Λάνγκφορντ: Ο Μάικ κέρδισε το δικαίωμα να είναι ο κορυφαίος

Φυσικά το επίτευγμα του Μάικ Τζέιμς δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τον μέχρι πρότινος κορυφαίο, τον Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος έπαιζε στα Κύπελλα Ευρώπης μέχρι τα 37 του! “Η πρώτη θέση στους σκόρερ δείχνει το μεγάλο ταξίδι του Μάικ και το πόσο μακριά έχει φτάσει”, σχολίασε αποκλειστικά στο BN Sports ο Sir Κιθ Λάνγκφορντ και πρόσθεσε: “Είναι ακόμη πιο σημαντικό το επίτευγμά του αν αναλογιστεί κανείς από που ξεκίνησε και ότι κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει το που βρίσκεται τώρα” είπε και κατέληξε: “Με το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκα και τα 30+ παιχνίδια κάθε χρόνο όλα τα ρεκόρ εμάς των… παλιών θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος χρόνος μέχρι κάποιος να ξεπεράσει το ρεκόρ του Τζέιμς. Συγχαρητήρια στον Μάικ, κέρδισε το δικαίωμα να είναι 1ος”.

Ο Τζέιμς πληροφορήθηκε για το ρεκόρ του λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα της Μονακό με τη Φενέρμπαχτσε και το χάρηκε με τον δικό του τρόπο αποθεώνοντας ταυτόχρονα τον μέχρι πρότινος κορυφαίο Κιθ Λάνγκφορντ.

“Κιθ Λάνγκφορντ είναι τιμή μου και μόνο να αναφέρεται το όνομά μου μαζί με το δικό σου αδερφέ μου. Σε ευχαριστώ που χάραξες τον δρόμο”, “τουίταρε” κατά την προσφιλή του συνήθεια ο Τζέιμς.

 

www.bnsports.gr 

 




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0