Box to Box

Ο Τεν Χαγκ κάνει πάλι ανταγωνιστική τη Γιουνάιτεντ αλλά είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ!

Ο Τεν Χαγκ κάνει πάλι ανταγωνιστική τη Γιουνάιτεντ αλλά είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ!

Η Γιουνάιτεντ έχει χάσει μόνο ένα από τα 19 παιχνίδια μετά το 6-3 στο Etihad Stadium, και εκείνη τη μέρα οι κουβέντες  του Τεν Χαγκ πως μια οδυνηρή εμπειρία σαν αυτή  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για κάτι καλό, τη στιγμή εκείνη ακούστηκε ως παρηγοριά στον άρρωστο. Προσωπικά, είχα σημειώσει από τότε πως ακριβώς αυτή έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση που χρειάζεται μία ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι σε μετάβαση!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το συμπέρασμα αυτού του ντέρμπι, που κέρδισε η Γιουνάιτεντ μετά από σερί ήττες, μπορεί να ήταν πολύ αμφιλεγόμενο αφού προσωπικά πιστεύω πως το γκολ της ισοφάρισης δεν έπρεπε να μετρήσει ωστόσο η απόδοση, ο χαρακτήρας και η συλλογική εικόνα της Γιουνάιτεντ δικαιολογούσαν την αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από το Ολντ Τράφορντ! Άλλωστε, μη ξεχνάμε την απελπισία των πρώτων ημερών της σεζόν στο Ολντ Τράφορντ όταν έχασαν εντός έδρας από τη  Μπράιτον και στη συνέχεια με 4-0  στο Μπρέντφορντ.

Ο Κασεμίρο, ήταν ένας από τους λόγους της βελτίωσης και για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Τεν Χαγκ, έχει βάλει «τσιμέντο ανάμεσα στα τούβλα» από την άφιξή του και έπειτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Όμως, τόσοι άλλοι παράγοντες συνδυάζονται καθώς η Γιουνάιτεντ βρίσκεται τώρα πια μόνο ένα βαθμό πίσω από τη Σίτι - μια κατάσταση που θα είχε προκαλέσει γέλιο αν κάποιος την  έλεγε τον Οκτώβριο.

Στο επίκεντρο όλων αυτών που αλλάζουν, είναι ο τακτικά οξυδερκής και απίστευτα λάτρης της πειθαρχίας  Τεν Χαγκ, ο οποίος βάζει ακόμα πιο ισχυρή σφραγίδα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάθε εβδομάδα που περνάει.

Ο Ολλανδός τεχνικός έχει αποκαταστήσει την πίστη, έχει κάνει την έξυπνη διαχείριση των αγώνων μέρος του παιχνιδιού και επίσης κατέστησε σαφές ποιος είναι το αφεντικό στα αποδυτήρια, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο απομακρύνθηκε. Ο Τεν Χαγκ έδειξε με το «καλημέρα» πως ή όλα θα γινόντουσαν με τον δικό του τρόπο ή οποιοσδήποτε έμπαινε εμπόδιο θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου!

Ακόμη και ο Ράσφορντ δεν ξέφυγε όταν έπεσε στο παράπτωμα να αργήσει για πρωινό και έμεινε στον πάγκο με τη Γουλβς, αλλά ο Τεν Χαγκ έδειξε πόσο έξυπνος είναι, βάζοντας τον αλλαγή και ο Άγγλος επιθετικός του έδωσε το γκολ που χάρισε τη νίκη.

Η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ είχαν ηττηθεί από τη Γιουνάιτεντ αυτή τη σεζόν, αλλά η νίκη επί της πρωταθλήτριας  Σίτι, και ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε, είναι μακράν η πιο ισχυρή δήλωση επιστροφής  της θητείας του Τεν Χαγκ. Όταν κερδίζεις τέτοια ματς αρχίζεις και νιώθεις απολύτως καλά να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με όλους τους υπόλοιπους στο πόκερ του τίτλου!

Η Μάντσεστερ Σίτι θα πιστέψει ότι αυτό το ντέρμπι το έχασε από μια αμφιλεγόμενη απόφαση, που έκρινε ότι ο Μάρκους Ράσφορντ δεν παρεμβαίνει στο παιχνίδ,ι όταν ο Μπρούνο Φερνάντες ισοφάρισε στο 78’. Την γνώμη μου την είπα, για μένα δεν έπρεπε να μετρήσει αυτό το γκολ αλλά το γεγονός του ότι έχασε το καθαρό μυαλό της η ομάδα του Γκουαρδιόλα, είναι ένα δείγμα του ότι δεν νιώθει καλά σε σχέση με την προηγούμενη  σεζόν.

Στα χαοτικά λεπτά που ακολούθησαν, ο Ράσφορντ πέτυχε (για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι) γκολ στο Ολντ Τράφορντ ισοφαρίζοντας  ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1959 αλλά το σπουδαιότερο, αυτό το τέρμα ήταν αρκετό για να κερδίσει η Γιουνάιτεντ με 2-1.

Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν στο τελευταίο σφύριγμα έφεραν την πεποίθηση ότι αυτός ο σύλλογος, που έχασε τόσο άσχημα τον δρόμο του, μπορεί  να τον ξαναβρίσκει υπό τον Τεν Χαγκ.

Η άφιξη του και η μετρημένη προσέγγισή του σήμαιναν ότι αυτό θα ήταν μια περίπτωση  εξέλιξης και όχι επανάστασης - αλλά ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξεις  ότι το γράφημα βρίσκεται σε ανοδική καμπύλη είναι να κερδίσεις τους πρωταθλητές, ειδικά όταν αυτοί  είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Είναι πολύ νωρίς για να παρασυρθούμε μιλώντας για διεκδίκηση τίτλου. Η χρονιά είναι δεδομένα μεταβατική αλλά μετράει να δει πόσο έκλεισε η ψαλίδα. Η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κυριάρχησε όχι μόνο επί της  Γιουνάιτεντ αλλά σχεδόν πάνω σε όλους τους υπόλοιπους εγχώρια τα τελευταία χρόνια είναι πάντα το μέτρο σύγκρισης. Θα είναι λάθος να νομίζει κάποιος ότι με μία νίκη έχουν ανατραπεί τα πάντα όμως για να κάνεις και την μεγαλύτερη πορεία χρειάζεται κάποια στιγμή το πρώτο βήμα! Και η επιστροφή στην κορυφή είναι πάντα μαραθώνιος ποτέ δεν είναι σπριντ!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0